Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Η παρούσα σελίδα δημιουργήθηκε, για να συνδράμει την ενημέρωση μαθητών/τριών και γονέων/κηδεμόνων για τον τρόπο παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους μαθητές/τριες του σχολείου μας

Ενημέρωση – Ανακοίνωση για Πέμπτη 09/02/2023

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Παρακαλούμε να δείτε την ανακοίνωσης της Περιφέρειας Αττικής.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω Webex σύμφωνα με το ισχύον Ωρολόγιο Πρόγραμμα και όσα αναφέρονταν στα μηνύματα που λάβατε τις προηγούμενες μέρες στο email σας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς

Ενημέρωση – Ανακοίνωση για Τετάρτη 08/02/2023

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Παρακαλούμε να δείτε την ανακοίνωσης της Περιφέρειας Αττικής.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω Webex σύμφωνα με το ισχύον Ωρολόγιο Πρόγραμμα και όσα αναφέρονταν στα μηνύματα που λάβατε χθες και  προχθές στο email σας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς

Ενημέρωση – Ανακοίνωση για πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω Webex την Τρίτη 07/02/2023

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

κατόπιν ανακοίνωσης της Περιφέρειας Αττικής και αύριο Τρίτη 07-02-2023 τα σχολεία στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ισχύον Ωρολόγιο Πρόγραμμα αλλά με το ωράριο λειτουργίας που βλέπετε πιο κάτω. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 08.30.

Χθες λάβατε στο email σας πίνακα με τα links (συνδέσμους) των εικονικών δωματίων Webex όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου. Επιλέγοντας το κατάλληλο link  (σύνδεσμο) βάσει του Ωρολογίου Προγράμματος, εισέρχεστε στο εικονικό δωμάτιο του διαδικτυακού μαθήματος.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς

Ενημέρωση για τη διαδικασία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από Δευτέρα 09/11/2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Από τη Δευτέρα 09/11/2020 αναστέλλεται η λειτουργία του σχολείου μας, όπως και όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας και η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί εξ αποστάσεως με την υποχρέωση κάλυψης της διδακτέας ύλης.

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας και λειτουργίας των εικονικών δωματίων (Webex rooms) όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, ώστε από τη Δευτέρα να λειτουργήσουμε κανονικά με πλήρες πρόγραμμα, όπως και κατά τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Εντούτοις, επειδή τα τεχνικά προβλήματα δεν έλειψαν και κατά την περσινή αντίστοιχη διαδικασία, ζητάμε την υπομονή και την κατανόησή σας κατά τις πρώτες μέρες, μέχρι όλοι να βρούμε τον ρυθμό μας.

Ακολουθούν μερικές οδηγίες, προκειμένου να γνωρίζουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία τις υποχρεώσεις μας και να είμαστε εγκαίρως προετοιμασμένοι/ες.

 Αρχικά, κατά τη φετινή σχολική χρονιά «η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για τους μαθητές/τριες». Αυτό σημαίνει ότι καταχωρούνται καθημερινά απουσίες και στην περίπτωση που οι μαθητές/τριες δεν παρουσιάζονται στα εικονικά δωμάτια των εκπαιδευτικών λαμβάνουν απουσίες (μια ανά διδακτική ώρα). Το ανώτατο όριο απουσιών είναι 114. Αν το υπερβεί κάποιος/α μαθητής/τρια επαναλαμβάνει την τάξη. Στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο (ασθένεια, τεχνικές δυσκολίες κ.ά.) ο/η εκπαιδευτικός δεν παρέχει κάποια διδακτική του ώρα, ο/η μαθητής/τρια δε λαμβάνει απουσία.

Σύμφωνα με σημερινή εγκύκλιο (151977/ΓΔ4/07-11-2020) του ΥΠΑΙΘ οι ώρες διδασκαλίας θα είναι 40λεπτες και το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Ώρα

Από

Έως

8:30

9:10

9:20

10:00

10:10

10:50

11:00

11:40

11:50

12:30

12:40

13:20

13:30

14:10

Για την πραγματοποίηση των τηλεδιασκέψεων θα λάβετε σύντομα από το email του σχολείου μήνυμα της μορφής:

https://minedu-secondary.webex.com/join/koukisn

Meeting Number: 1210661219

Greece Toll: 2119902394

που θα αφορά τον τρόπο σύνδεσης στα εικονικά τους δωμάτια.

 

Αν δεν έχετε ξανασυνδεθεί στην πλατφόρμα Cisco Webex Meetings, μπορείτε να παρακολουθήσετε το video tutorial https://youtu.be/9Nyen2tHD4Y κάνοντας χρήση του πρώτου υπερσυνδέσμου (link).

Αν έχετε αρκετή εμπειρία στη χρήση της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings ή έχετε ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή  (Cisco Webex Meetings App) στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, το Τablet ή το Smart Phone σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον πρώτο υπερσύνδεσμο (link) ή το Meeting Number κάθε εκπαιδευτικού και να συνδεθείτε στο εικονικό του δωμάτιο.

Αν δεν έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορείτε να ακολουθείτε τα ακόλουθα βήματα:

1. Παίρνετε από το σταθερό σας τηλέφωνο τον αριθμό που σας έχει δώσει ο/η εκπαιδευτικός, στην παρούσα περίπτωση: 2119902394 (Αστική χρέωση)

2. Σας δίνονται οδηγίες στην αγγλική γλώσσα. Πληκτρολογείτε το Meeting Number: 1210661219 (του εκπαιδευτικού της παρούσας περίπτωσης)

3. Πατάτε δίεση(#) μετά την πληκτρολόγηση του Meeting Number του/της εκπαιδευτικού.

4. Σας δίνονται νέες οδηγίες στην αγγλική γλώσσα.

5. Πατάτε ξανά δίεση(#).

6. Περιμένετε να σας αποδεχτεί στην τάξη του ο εκπαιδευτικός.

7. Παρακολουθείτε την τηλεδιάσκεψη και μιλάτε, όταν ο εκπαιδευτικός ανοίξει το μικρόφωνό σας και σας δώσει τον λόγο.

Εκτός από την περίπτωση της σύνδεσης από σταθερό τηλέφωνο χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο, όταν εισέρχεστε στο εικονικό δωμάτιο των εκπαιδευτικών πρέπει να γράφετε το πραγματικό ονοματεπώνυμό σας και να μη δίνετε ψευδή στοιχεία, γιατί διαφορετικά ο/η εκπαιδευτικός δε θα σας αναγνωρίζει και δε θα επιτρέπει την είσοδό σας στο εικονικό δωμάτιο, επομένως, θα λαμβάνετε απουσία. Επομένως, θα χρησιμοποιείτε ΠΑΝΤΑ το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο για να συνδεθείτε.

Ακόμη, σας υπενθυμίζουμε ότι η εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία απαιτεί την τήρηση κανόνων και την επίδειξη σοβαρότητας από όλους τους εμπλεκόμενους. Η παρεμπόδιση με οποιονδήποτε τρόπο (φασαρία, άνοιγμα μικροφώνου κατά την ώρα που μιλάει ο/η εκπαιδευτικός ή άλλος μαθητής κ.ά.) της διεξαγωγής του μαθήματος θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του/της μαθητή/τριας που ευθύνεται για αυτήν και την καταχώρηση απουσίας.

Σημαντικό είναι, επίσης, να μην ξεχνάτε ότι  η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Τέλος, γνωρίζουμε ότι κάποιοι/ες από εσάς χρειάζεστε κι άλλες συσκευές για τη συμμετοχή σας στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το ΥΠΑΙΘ στη σημερινή εγκύκλιο μας έδωσε τη δυνατότητα να διαθέσουμε, με βάση τα κριτήρια που αναφέρονται στη συνέχεια, τα tablet που παραλάβαμε πέρσι. Σύμφωνα με την εγκύκλιο: «Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Φ8/46284/Δ4/14-4-2020 απόφασης για την παράδοση/παραλαβή φορητών συσκευών, η απόφαση διάθεσης αυτών θα λαμβάνεται με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων/κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, ή ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης». Επομένως, σύντομα θα λάβετε κι άλλο μήνυμα, που θα αφορά τη δυνατότητά σας να αιτηθείτε την παραλαβή ενός tablet. Δυστυχώς οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες και είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε όλα τα αιτήματα.

Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα του σχολείου, στην οποία θα βρίσκετε όλες τις νέες ενημερώσεις/ανακοινώσεις.

Με υπομονή, συνέπεια, καλή διάθεση και συνεργασία θα πετύχουμε μαζί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτή τη φορά.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης

Στη συνέχεια παρατίθεται ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘ από τη σημερινή εγκύκλιο:

—–

Ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων

Κατ’ εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 («ΓΚΠΔ») και του Ν. 4624/2019, της ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών της δεδομένων στο πλαίσιο της διαδικασίας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων («ΥΠΑΙΘ»), ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας.

Τα προσωπικά δεδομένα (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από το ΥΠΑΙΘ και την εκάστοτε σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών κατ’ εντολή του. Σκοπός της επεξεργασίας είναι η επικοινωνία των εκπαιδευτικών μαζί της και ο συντονισμός της διαδικασίας της παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-2021 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Κατά τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (οι μαθητές/τριες) εισάγουν στην ειδικά παραμετροποιημένη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης συνεργαζόμενου με το ΥΠΑΙΘ παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν της, όνομα ή όνομα χρήστη, τα οποία μπορεί να είναι τυχαία-εικονικά, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων. Συστήνεται να συνδέονται μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι συλλέγονται μόνο τα συγκεκριμένα προσωπικά της δεδομένα.

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος συλλέγονται μεταδεδομένα, τα οποία παράγονται κατά τη χρήση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης και είναι απαραίτητα για τη διάγνωση των τεχνικών ζητημάτων που ανακύπτουν και συνακόλουθα την τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Tα μεταδεδομένα αυτά περιλαμβάνουν: α) τη διεύθυνση IP, β) το αναγνωριστικό «User Agent», γ) τον τύπο υλικού, δ) τον τύπο και την έκδοση λειτουργικού συστήματος, ε) την έκδοση διακομιστή-πελάτη, στ) τη διεύθυνση Mac (κατά περίπτωση), ζ) την έκδοση εφαρμογής, η) της υλοποιηθείσες ενέργειες (είσοδος, έξοδος, κοκ), θ) της πληροφορίες σύσκεψης: i) τίτλος, ii) ημερομηνία και ώρα, iii) συχνότητα, iv) μέση και πραγματική συχνότητα, v) ποιότητα, vi) ποσότητα, vii) δραστηριότητα δικτύου και viii) συνδεσιμότητα.

Νομική βάση της επεξεργασίας είναι η εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται της το δημόσιο συμφέρον (άρ. 6 §1 περ. ε΄ ΓΚΠΔ), δηλαδή το δημόσιο αγαθό της παροχής εκπαίδευσης υπό καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνδυαστικά με την εκπλήρωση έννομης υποχρέωση του Υπευθύνου Επεξεργασίας (άρ. 6 §1 περ. γ΄ ΓΚΠΔ), η οποία προβλέπεται στο αρ. 63 του Ν. 4686/2020. Ειδικά όσον αφορά στα μεταδεδομένα, χρησιμοποιούνται περαιτέρω για σκοπούς αποκλειστικά ερευνητικούς ή/ και στατιστικούς, αφού προηγουμένως ανωνυμοποιηθούν. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας είναι η συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του Υπευθύνου Επεξεργασίας (αρ. 6 παρ. 1 περ. γ ΓΚΠΔ), της αυτή τίθεται από τη διάταξη του αρ. 1 ΠΔ 18/2018, δηλαδή η διενέργεια στατιστικών αναλύσεων-ερευνών στο πλαίσιο της αποστολής του να αναπτύσσει και να αναβαθμίζει συνεχώς την παιδεία.

Τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για να λειτουργήσει η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης θα διαγραφούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19. Τα προσωπικά της δεδομένα που είναι ήδη αποθηκευμένα στα συστήματα του ΥΠΑΙΘ λόγω της ιδιότητάς της ως μαθητών ή γονέων/κηδεμόνων θα διατηρηθούν της ορίζεται της σχετικές Πολιτικές του ΥΠΑΙΘ. Τα μεταδεδομένα που δημιουργούνται διαγράφονται μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2020-2021.

Εφόσον έχουν καταχωρηθεί τα πραγματικά στοιχεία των μαθητών (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ονοματεπώνυμο) στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, έτσι ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν), μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών της δεδομένων και εναντίωσης στην επεξεργασία αυτών (μόνο όσον αφορά στα μεταδεδομένα) με υποβολή αίτησης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dpo@minedu.gov.gr. Σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι δεν ικανοποιήθηκε κάποιο αίτημά της, έχουν το δικαίωμα να απευθυνθούν στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (http://www.dpa.gr), Λ. Κηφισίας αρ. 1-3, ΤΚ 115 23, Αθήνα, τηλ. +30-210 6475600, φαξ +30-210 6475628.

Για οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα μπορούν οι μαθητές/τριες να επικοινωνούν με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του ΥΠΑΙΘ (ΥΠΔ/DPO) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: dpo@minedu.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες για την παροχή εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο (https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/tilekpedefsi/).

—–

Ενημέρωση για την επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας από 18 Μαΐου 2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί από τα μέσα ενημέρωσης την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 επαναλειτουργεί η σχολική μας μονάδα μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας της.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τα ακόλουθα:

Βάσει της υπ’ αριθμ. 51888/ΓΔ4/06-05-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’1739/06-05-2020):

1. Ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά αίθουσα διδασκαλίας ορίζεται σε δεκαπέντε (15), επομένως κάθε τμήμα θα χωριστεί σε δύο υποτμήματα τα οποία θα λειτουργούν σύμφωνα με τα κατωτέρω:

     α) Κάθε τμήμα με περισσότερους από δεκαπέντε (15) μαθητές, χωρίζεται σε δύο ισοδύναμα υποτμήματα (α’ υποτμήμα και β’ υποτμήμα) κατά αλφαβητική σειρά.

     β) Κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας, οι μαθητές του α’ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του β’ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές του α’ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β’ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τον ίδιο τρόπο, με εναλλαγή ημερών παρακολούθησης ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, θα συνεχίσει να λειτουργεί η σχολική μονάδα και για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

2. Για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν διεξάγονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των Γυμνασίων.

3. Τα κυλικεία των σχολικών μονάδων παραμένουν κλειστά μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.

4. Για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και η λειτουργία βιβλιοθηκών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 πρέπει να περιοριστεί ο συνωστισμός κατά την προσέλευση – αποχώρηση στη σχολική μονάδα φροντίζοντας να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των αιθουσών.

Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των μαθητών σε κάθε χώρο του σχολείου.

     Επομένως, για να λειτουργήσει η σχολική μονάδα διασφαλίζοντας την προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων καλό είναι να μιλήσετε στα παιδιά σας, ώστε να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να επιστρέψουν στο σχολείο και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες που θα δίνονται καθημερινά από τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς.

      Τέλος, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1765/8-5-2020 οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα 11η Μαΐου 2020 για την Γ΄ Λυκείου και τη Δευτέρα 18η Μαΐου 2020 για τα Γυμνάσια και την Α΄ και Β΄ Λυκείου, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, ή οι ίδιοι/ες εάν είναι ενήλικοι/ες, υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

    Για τον λόγο αυτό, όσοι/ες από εσάς σκοπεύετε να κρατήσετε τα παιδιά σας στο σπίτι για το επόμενο διάστημα είτε για τη διασφάλιση της δικής τους υγείας είτε της υγείας άλλων συγγενών πρέπει να συμπληρώσετε μια από τις δύο Υπεύθυνες Δηλώσεις (αναλόγως με την περίπτωση στην οποία ανήκετε) και αφού τη σκανάρετε να τη στείλετε με email στο σχολείο.

     Τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς υπάρχουν πολλά προβλήματα λειτουργίας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί η ιστοσελίδα του σχολείου και να μην μπορούμε να λάβουμε ή να στείλουμε email. Καλό, λοιπόν, είναι αφού στείλετε την Υπεύθυνη Δήλωσή σας, να επικοινωνήσετε με το σχολείο, για να επιβεβαιώσετε την παραλαβή της.

     Ανακεφαλαιώνοντας:

  1. Στο mail που θα λάβετε χωριστά θα αναφέρεται το υποτμήμα στο οποίο ανήκει το  παιδί ή τα παιδιά σας. Αν ανήκει στο α υποτμήμα, θα έλθει στο σχολείο την πρώτη εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ αν ανήκει στο β’ υποτμήμα θα έλθει τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.
  2. Αν θέλετε να μη ληφθούν υπόψη οι απουσίες, για να μην έλθει το παιδί ή τα παιδιά σας στο σχολείο, θα συμπληρώσετε μια από τις Υπεύθυνες Δηλώσεις και θα τις στείλετε με email στο σχολείο. 

Καλό είναι οι γονείς και κηδεμόνες να μην έρχεστε στο σχολείο και για ό,τι χρειάζεστε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή με email.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.

Καλή συνέχεια με υγεία!

Ο Διευθυντής,

Νικόλαος Ι. Κούκης

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΕΚΝΟ ΠΟΥ ΝΟΣΕΙ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Καταγραφή αιτημάτων προμήθειας ψηφιακού εξοπλισμού για τη στήριξη μαθητών/τριών που έχουν ανάγκη (3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα: «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 84, τ.Α΄, 13-4-2020, άρθρο 27):

1. Οι Σχολικές Επιτροπές των Δήμων μπορούν να προμηθεύονται κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό που να επιτρέπει την υλοποίηση των δράσεων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους, εντός του πλαισίου υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού COVID-19, αξιοποιώντας αδιάθετες πιστώσεις που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων τους. Η προμήθεια γίνεται κατ΄ ανάλογη εφαρμογή της παρ.3 του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76). Σε περίπτωση που οι πιστώσεις αυτές δεν επαρκούν, οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να επιχορηγούν εκτάκτως τις Σχολικές Επιτροπές με το απαιτούμενο υπόλοιπο.

2. Η προμήθεια γίνεται μετά από αιτιολογημένο αίτημα του διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας, από το οποίο προκύπτει το απολύτως αναγκαίο πλήθος των φορητών συσκευών (laptops, notebooks, netbooks ή tablets) ή/και συνδέσεων διαδικτύου, οι οποίες απαιτούνται για τη στήριξη μαθητών που έχουν ανάγκη. Τα προμηθευόμενα είδη αποτελούν εξοπλισμό του σχολείου και, με μέριμνα των οικείων διευθυντών, παραδίδονται προς προσωρινή χρήση στους δικαιούχους μαθητές με ονομαστικά πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής, για όσο διάστημα αυτό απαιτείται.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των ανωτέρω παρακαλείσθε να συμπληρώσετε τα πεδία της φόρμας:

https://forms.gle/tf61QDGaiYAVCiWc8

μόνο στην περίπτωση που έχετε πραγματικά την ανάγκη να σας χορηγηθεί φορητή συσκευή (laptop, notebook, netbooks ή tablet) ή/και σύνδεση διαδικτύου, για να μπορέσει/ουν το παιδί/τα παιδιά σας να λάβει/ουν μέρος στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επίσης, θα πρέπει να αιτιολογήσετε συνοπτικά την ανάγκη αυτή.

Η συγκεκριμένη φόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 στις 22:00 (το βράδυ), προκειμένου να γίνει η αναγκαία επεξεργασία και να διαβιβαστούν το πρωί της Τρίτης 21 Απριλίου τα αιτήματά σας στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς.

Ευχές σε εσάς και τους δικούς σας για «Καλή Ανάσταση» με υγεία.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης

ΦΕΚ_84_τ.Α_13-4-2020_άρθρο_27

Ενημέρωση για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν οι σύγχρονες εξ αποστάσεως συνεδρίες των εκπαιδευτικών με τους/τις μαθητές/τριες. Το ψηφιακό εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα είναι το Webex Meetings.

Για να λάβουν μέρος τα παιδιά σας στη διαδικασία αυτή θα ενημερώνεστε από τον/την εκπαιδευτικό για την ημέρα και ώρα της τηλεδιάσκεψης λίγες μέρες πιο πριν. Θα λαμβάνετε έναν σύνδεσμο (link) στο προσωπικό σας email και κάνοντας χρήση του, την προκαθορισμένη ημέρα και ώρα, τα παιδιά σας θα εισέρχονται στο εικονικό δωμάτιο, προκειμένου να συνεργαστούν διαδικτυακά με τον/την εκπαιδευτικό. Όταν λάβετε τον σύνδεσμο για πρώτη φορά, θα τον ακολουθήσετε και θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Webex Meetings στον υπολογιστή σας.

Οι γονείς και κηδεμόνες, παρακαλούμε, να ελέγχετε τακτικά το προσωπικό σας email και ακόμη και τον Φάκελο Ανεπιθύμητων Μηνυμάτων (Spam Messages), γιατί η αποστολή γίνεται ομαδικά και ενδέχεται τα μηνύματα των εκπαιδευτικών να καταλήξουν εκεί.

Οι μαθητές/τριες, παρακαλούμε, να είστε συνεπείς στην ώρα εισόδου σας στα εικονικά δωμάτια, γιατί, όπως και στη δια ζώσης διδασκαλία, καλό είναι να μη δημιουργείτε αναστάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία με την καθυστερημένη σας προσέλευση.

Να είστε όλες/οι υγιείς και να αντιμετωπίζετε τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με αισιοδοξία.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης