Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Η παρούσα σελίδα δημιουργήθηκε, για να συνδράμει την ενημέρωση μαθητών/τριών και γονέων/κηδεμόνων για τον τρόπο παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους μαθητές/τριες του σχολείου μας

Ενημέρωση για την επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας από 18 Μαΐου 2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί από τα μέσα ενημέρωσης την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 επαναλειτουργεί η σχολική μας μονάδα μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας της.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τα ακόλουθα:

Βάσει της υπ’ αριθμ. 51888/ΓΔ4/06-05-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’1739/06-05-2020):

1. Ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά αίθουσα διδασκαλίας ορίζεται σε δεκαπέντε (15), επομένως κάθε τμήμα θα χωριστεί σε δύο υποτμήματα τα οποία θα λειτουργούν σύμφωνα με τα κατωτέρω:

     α) Κάθε τμήμα με περισσότερους από δεκαπέντε (15) μαθητές, χωρίζεται σε δύο ισοδύναμα υποτμήματα (α’ υποτμήμα και β’ υποτμήμα) κατά αλφαβητική σειρά.

     β) Κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας, οι μαθητές του α’ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του β’ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές του α’ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β’ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τον ίδιο τρόπο, με εναλλαγή ημερών παρακολούθησης ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, θα συνεχίσει να λειτουργεί η σχολική μονάδα και για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

2. Για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν διεξάγονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των Γυμνασίων.

3. Τα κυλικεία των σχολικών μονάδων παραμένουν κλειστά μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.

4. Για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και η λειτουργία βιβλιοθηκών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 πρέπει να περιοριστεί ο συνωστισμός κατά την προσέλευση – αποχώρηση στη σχολική μονάδα φροντίζοντας να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των αιθουσών.

Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των μαθητών σε κάθε χώρο του σχολείου.

     Επομένως, για να λειτουργήσει η σχολική μονάδα διασφαλίζοντας την προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων καλό είναι να μιλήσετε στα παιδιά σας, ώστε να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να επιστρέψουν στο σχολείο και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες που θα δίνονται καθημερινά από τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς.

      Τέλος, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1765/8-5-2020 οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα 11η Μαΐου 2020 για την Γ΄ Λυκείου και τη Δευτέρα 18η Μαΐου 2020 για τα Γυμνάσια και την Α΄ και Β΄ Λυκείου, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, ή οι ίδιοι/ες εάν είναι ενήλικοι/ες, υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

    Για τον λόγο αυτό, όσοι/ες από εσάς σκοπεύετε να κρατήσετε τα παιδιά σας στο σπίτι για το επόμενο διάστημα είτε για τη διασφάλιση της δικής τους υγείας είτε της υγείας άλλων συγγενών πρέπει να συμπληρώσετε μια από τις δύο Υπεύθυνες Δηλώσεις (αναλόγως με την περίπτωση στην οποία ανήκετε) και αφού τη σκανάρετε να τη στείλετε με email στο σχολείο.

     Τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς υπάρχουν πολλά προβλήματα λειτουργίας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί η ιστοσελίδα του σχολείου και να μην μπορούμε να λάβουμε ή να στείλουμε email. Καλό, λοιπόν, είναι αφού στείλετε την Υπεύθυνη Δήλωσή σας, να επικοινωνήσετε με το σχολείο, για να επιβεβαιώσετε την παραλαβή της.

     Ανακεφαλαιώνοντας:

  1. Στο mail που θα λάβετε χωριστά θα αναφέρεται το υποτμήμα στο οποίο ανήκει το  παιδί ή τα παιδιά σας. Αν ανήκει στο α υποτμήμα, θα έλθει στο σχολείο την πρώτη εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ αν ανήκει στο β’ υποτμήμα θα έλθει τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.
  2. Αν θέλετε να μη ληφθούν υπόψη οι απουσίες, για να μην έλθει το παιδί ή τα παιδιά σας στο σχολείο, θα συμπληρώσετε μια από τις Υπεύθυνες Δηλώσεις και θα τις στείλετε με email στο σχολείο. 

Καλό είναι οι γονείς και κηδεμόνες να μην έρχεστε στο σχολείο και για ό,τι χρειάζεστε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή με email.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.

Καλή συνέχεια με υγεία!

Ο Διευθυντής,

Νικόλαος Ι. Κούκης

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΕΚΝΟ ΠΟΥ ΝΟΣΕΙ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Καταγραφή αιτημάτων προμήθειας ψηφιακού εξοπλισμού για τη στήριξη μαθητών/τριών που έχουν ανάγκη (3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα: «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 84, τ.Α΄, 13-4-2020, άρθρο 27):

1. Οι Σχολικές Επιτροπές των Δήμων μπορούν να προμηθεύονται κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό που να επιτρέπει την υλοποίηση των δράσεων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους, εντός του πλαισίου υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού COVID-19, αξιοποιώντας αδιάθετες πιστώσεις που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων τους. Η προμήθεια γίνεται κατ΄ ανάλογη εφαρμογή της παρ.3 του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76). Σε περίπτωση που οι πιστώσεις αυτές δεν επαρκούν, οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να επιχορηγούν εκτάκτως τις Σχολικές Επιτροπές με το απαιτούμενο υπόλοιπο.

2. Η προμήθεια γίνεται μετά από αιτιολογημένο αίτημα του διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας, από το οποίο προκύπτει το απολύτως αναγκαίο πλήθος των φορητών συσκευών (laptops, notebooks, netbooks ή tablets) ή/και συνδέσεων διαδικτύου, οι οποίες απαιτούνται για τη στήριξη μαθητών που έχουν ανάγκη. Τα προμηθευόμενα είδη αποτελούν εξοπλισμό του σχολείου και, με μέριμνα των οικείων διευθυντών, παραδίδονται προς προσωρινή χρήση στους δικαιούχους μαθητές με ονομαστικά πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής, για όσο διάστημα αυτό απαιτείται.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των ανωτέρω παρακαλείσθε να συμπληρώσετε τα πεδία της φόρμας:

https://forms.gle/tf61QDGaiYAVCiWc8

μόνο στην περίπτωση που έχετε πραγματικά την ανάγκη να σας χορηγηθεί φορητή συσκευή (laptop, notebook, netbooks ή tablet) ή/και σύνδεση διαδικτύου, για να μπορέσει/ουν το παιδί/τα παιδιά σας να λάβει/ουν μέρος στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επίσης, θα πρέπει να αιτιολογήσετε συνοπτικά την ανάγκη αυτή.

Η συγκεκριμένη φόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 στις 22:00 (το βράδυ), προκειμένου να γίνει η αναγκαία επεξεργασία και να διαβιβαστούν το πρωί της Τρίτης 21 Απριλίου τα αιτήματά σας στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς.

Ευχές σε εσάς και τους δικούς σας για «Καλή Ανάσταση» με υγεία.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης

ΦΕΚ_84_τ.Α_13-4-2020_άρθρο_27

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ : Α1, Α2, Α3, Α4

 Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  06/04/2020  ΜΕ 10/04/2020  ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ Α1 : ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9 ΜΕ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ Α2:  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11 ΜΕ 12 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ Α3 : ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9 ΜΕ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ Α4 : ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11 ΜΕ 12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11 ΜΕ 12 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ : Β2

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 9 ΜΕ 10  ΤΟ ΠΡΩΙ  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β2

ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ  

ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ

Ενημέρωση για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν οι σύγχρονες εξ αποστάσεως συνεδρίες των εκπαιδευτικών με τους/τις μαθητές/τριες. Το ψηφιακό εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα είναι το Webex Meetings.

Για να λάβουν μέρος τα παιδιά σας στη διαδικασία αυτή θα ενημερώνεστε από τον/την εκπαιδευτικό για την ημέρα και ώρα της τηλεδιάσκεψης λίγες μέρες πιο πριν. Θα λαμβάνετε έναν σύνδεσμο (link) στο προσωπικό σας email και κάνοντας χρήση του, την προκαθορισμένη ημέρα και ώρα, τα παιδιά σας θα εισέρχονται στο εικονικό δωμάτιο, προκειμένου να συνεργαστούν διαδικτυακά με τον/την εκπαιδευτικό. Όταν λάβετε τον σύνδεσμο για πρώτη φορά, θα τον ακολουθήσετε και θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Webex Meetings στον υπολογιστή σας.

Οι γονείς και κηδεμόνες, παρακαλούμε, να ελέγχετε τακτικά το προσωπικό σας email και ακόμη και τον Φάκελο Ανεπιθύμητων Μηνυμάτων (Spam Messages), γιατί η αποστολή γίνεται ομαδικά και ενδέχεται τα μηνύματα των εκπαιδευτικών να καταλήξουν εκεί.

Οι μαθητές/τριες, παρακαλούμε, να είστε συνεπείς στην ώρα εισόδου σας στα εικονικά δωμάτια, γιατί, όπως και στη δια ζώσης διδασκαλία, καλό είναι να μη δημιουργείτε αναστάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία με την καθυστερημένη σας προσέλευση.

Να είστε όλες/οι υγιείς και να αντιμετωπίζετε τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με αισιοδοξία.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης