Μενάνδρεια

Συμμετοχή στα Μενάνδρεια 2015

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 ακούσαμε και πάλι ζωντανά στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας τη Φιλαρμονική του Βερολίνου να παίζει έργα Gabriel Faure, Matthias Pintscher, Arnold Schoenberg και Claude Debussy. Διευθυντής της ορχήστρας ήταν ο νεαρός μαέστρος και συνθέτης Matthias Pintscher, που σταδιοδρομεί σε μεγάλες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο. Σολίστ ήταν ο γάλλος Renaud Capucon, βιολιστής διεθνούς ακτινοβολίας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Θωμάκος Γεώργιος και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού “Δημήτριος Βικέλας” του Δήμου Κηφισιάς κ. Ζαπάντης Σταύρος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη αρκετοί κάτοικοι της Κηφισιάς και της ευρύτερης περιοχής που τους χαρακτηρίζει η αγάπη για την κλασική μουσική.

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν κάποια τεχνικά προβλήματα, καθώς λίγο πριν το διάλειμμα υπήρξε μια μικρή διακοπή της ζωντανής σύνδεσης. Ωστόσο, όσοι είχαν την υπομονή και έμειναν έως το τέλος της συναυλίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσικό του σχολείου μας κα Κόρδη Δήμητρα να παίζει πιάνο και να μας παραθέτει λεπτομέρειες για τα μουσικά έργα που ερμήνευσε.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση: