Μαθητές

Ενημέρωση για τις Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Εγγραφής, Ανανέωσης Εγγραφής και Μετεγγραφής

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://eeggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggrapheseskholeio/eggrapheananeoseeggraphessegenikokaiepaggelmatikolukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Διδακτικές επισκέψεις κατά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021

Στις 4-11-2021 το Α3 στο πλαίσιο του μαθήματος των μαθηματικών επισκέφθηκε την ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ με τη συνοδεία ξεναγού. Στόχος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές την επίδραση της γεωμετρίας στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Η Αγορά ήταν η καρδιά της δημόσιας ζωής της πόλης. Αποτελούσε τόπο πολιτικών συγκεντρώσεων και εμπορικών συναλλαγών, έδρα διοίκησης, δικαιοσύνης, θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο. Τα κτίσματα της Αγοράς είναι η απόδειξη της επιρροής της γεωμετρίας στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την μεγάλη σπουδαιότητά τους στο τελικό οικοδομικό αποτέλεσμα. Αν παρατηρήσει κάποιος τα μνημεία θα διαπιστώσει πάνω τους αρκετές “χρυσές αναλογίες”. Αυτές καθορίζουν την χωρική μορφή κτιρίων όπως από τους Πυθαγόρειους του 6ου π.χ αιώνα.

Στις 9-11-2021 το Α5 στο πλαίσιο του μαθήματος των μαθηματικών επισκέφθηκε το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ. Στόχος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές την αμφίδρομη σχέση μαθηματικών και τεχνολογίας για την κατασκευή και λειτουργία ενός θωρηκτού. Το ΑΒΕΡΩΦ αποτελούσε τον συγκερασμό των πιο σύγχρονων ναυπηγικών εφευρέσεων της εποχής του σε παγκόσμια κλίμακα. Συμπυκνώνει την ναυτική ιστορία της Ελλάδας με το έμβολο εμπρός γεμάτο ατσάλι και το συνδέει με την αρχαία τριήρη και το μπαλκονάκι πίσω με τα πλοία του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.Είναι η ζωντανή ιστορία του Ελληνικού ναυτικού. Αν η Ελλάδα κατέχει σήμερα το Αιγαίο οφείλεται στη μαχητικότητα αυτού του πλοίου.

Στις 10-11-2021 το Α2 στο πλαίσιο του μαθήματος των μαθηματικών επισκέφθηκε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ συμμετέχοντας σε διαδραστικό πρόγραμμα με στόχο την σχέση της σύγχρονης ζωγραφικής και των καλλιτεχνικών ρευμάτων με τα μαθηματικά (κυβισμό, κονστρουκτιβισμό, εξπρεσιονισμό, φουτουρισμό). Οι μαθητές έθεσαν τις δικές τους ερωτήσεις, είδαν τα έργα με άλλη ματιά και αναλύοντας τα έργα δημιουργήθηκαν “γέφυρες” που ενώνουν τα εικαστικά με την επιστήμη των μαθηματικών.

Στις 22-11-2021 το Α1 και 17-12-2021 το Β4 επισκέφθηκαν το ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ στο πλαίσιο του μαθήματος των μαθηματικών. Στόχος ήταν να μάθουν οι μαθητές ότι η κίνηση των αυτοκινήτων στηρίζεται σε νόμους της φυσικής που παριστάνονται με σύμβολα και οι σχέσεις τους με μαθηματικές εξισώσεις. Σημαντικό όφελος για τους μαθητές είναι η σύνδεση της ανακάλυψης από τον Πυθαγόρα του αριθμού Φ γνωστού και ως “χρυσή τομή” με τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα πιο πετυχημένα μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως Ferrari, Lamborgini, Ford, … ακολούθησαν πιστά στον σχεδιασμό τους τον κανόνα της χρυσής τομής.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Λέκκα Ι.

Διδακτική επίσκεψη στο θέατρο Διονύσου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ3 επισκέφτηκαν στις 8 Νοεμβρίου 2021 τη νότια κλιτύ της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της διδασκαλίας της αρχαίας τραγωδίας «Ελένη» του Ευριπίδη. Ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και θαύμασαν το αρχαιότερο θέατρο του κόσμου, εκεί  όπου διδάχτηκαν για πρώτη φορά  κορυφαία έργα των κλασικών δραματικών ποιητών, το θέατρο Διονύσου.

Συνοδοί καθηγητές: Βίκυ Κωνσταντίνου, Ζωή Καρανίκου

   

Φιλανθρωπικές δράσεις μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του σχολείου

Κατά τη χρονική περίοδο πριν τα Χριστούγεννα του 2021 οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου λάβαμε μέρος σε φιλανθρωπικές δράσεις και πιο συγκεκριμένα:

α) σε έρανο για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού “Αγία Άννα”, απ΄τον οποίο συγκεντρώθηκαν 882,00€ και

β) στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κηφισιάς.

Από τους πιο πάνω φορείς λάβαμε ευχαριστήριες επιστολές, τις οποίες παραθέτουμε στη συνέχεια:

α) ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΠΡΟΣ 3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

β) ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΡΟΣ 3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Συγχαρητήρια σε μαθητή μας για διάκριση σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Ο μαθητής του σχολείου μας Ψωμάς Ηλίας της Γ΄ Γυμνασίου έλαβε μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, Νέων Ανδρών-Γυναικών & U21 που διεξήχθη στη Ριέκα της Κροατίας από 252 έως 28 Νοεμβρίου 2021 στις κατηγορίες του κούμιτε εφήβων στα -70 κιλά, καθώς και στο ομαδικό κούμιτε εφήβων, όπου κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο και στις δύο κατηγορίες.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια και πολλές ευχές για συνεχείς επιτυχίες στη ζωή του σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται.

Συγχαρητήρια σε μαθητή μας για διάκριση σε Μεσογειακό Πρωτάθλημα

Ο μαθητής του σχολείου μας Ψωμάς Ηλίας της Γ΄ Γυμνασίου έλαβε μέρος στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κύπρο από 22 έως 24 Οκτωβρίου 2021 στις κατηγορίες του κούμιτε εφήβων στα -70 κιλά, καθώς και στο ομαδικό κούμιτε εφήβων, όπου κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια και πολλές ευχές για συνεχείς επιτυχίες στη ζωή του σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται.

ΕΠΕΙΓΟΝ!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών της Γ΄ Γυμνασίου,

εν όψει των ηλεκτρονικών εγγραφών των μαθητών/μαθητριών – αποφοίτων Γυμνασίων σε Λύκεια, σας ενημερώνουμε για τα εξής :

Οι μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας θα τοποθετηθούν στο όμορο Λύκειο (3ο ΓΕΛ Κηφισιάς) χωρίς έλεγχο των διευθύνσεών τους.

Παρακαλούμε, αν επιθυμείτε και αν έχετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για διαφορετική τοποθέτηση από την παραπάνω, π.χ. βάσει της ταχυδρομικής σας διεύθυνσης, ή λόγω φοίτησης αδελφών σε άλλο Λύκειο ή συστεγαζόμενο Γυμνάσιο, λόγω μετακόμισης κλπ., να μας αποστείλετε, (με e-mail, στο mail του σχολείου: mail@3gym-kifis.att.sch.gr) Αίτηση (μια απλή, όπως αυτή που υπάρχει και στην ιστοσελίδα του σχολείου) και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως και τα στοιχεία των μαθητών/μαθητριών (Ονοματεπώνυμο, Τμήμα που φοιτούν, Διεύθυνση κατοικίας, Λύκειο στο οποίο θα φοιτήσουν) για τους/τις οποίους/οποίες δικαιολογείται η εγγραφή σε διαφορετικό Λύκειο.

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας (με e-mail, στο mail του σχολείου: mail@3gym-kifis.att.sch.gr) μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη, 21-04-2021.

Καλή συνέχεια με υγεία!

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης

Εξεταστέα ύλη Μαθηματικών για επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2020

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2020

Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής μαθητών/-τριών στην Α΄ ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2020 – 2021

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγρα-φής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 18η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί ως «πρώτος κηδεμόνας» στο ΠΣ myschool και έχει γίνει η μετάπτωση των στοιχείων του στο νέο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes». Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

ΕΞΕ – 75919 – 2020 – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21

Ανακοίνωση της κας Παπανικολάου για το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας Β΄ Γυμνασίου (11/6/2020)

Α. Να υπογραμμίσετε  το ρήμα στην καθεμιά από τις παρακάτω προτάσεις και να το χαρακτηρίσετε (μεταβατικό, αμετάβατο, συνδετικό):

1.Ὁ  Οδυσσεύς πῶς διέφυγεν;
2.Ἄνεμος μέν οὐκ ἦν, γαλήνη δέ ἦν.
3.Διά καρτερίαν (=αντοχή) καί ἰσχύν κάλαμος καί ελαία ἤριζον.
4.Οι νέοι τῶν ὀρνίθων ἤκουον.
5.Δάμων τόν Διόνυσον ἐστεφάνωσε.
6.Λύκος μέ ἐδίωκε.
7.Ουτος θεοις έθυσε.
8.Γυνη χῆνα καί κύκνον ἔτρεφεν.
9.Οι ἀγαθοί εἰσιν εὐδαίμονες.
10.  Τό γνῶθι σαυτόν χαλεπόν (=δύσκολο) εστι.

Β. Να υπογραμμιστούν  και να χαρακτηριστούν τα υποκείμενα, τα αντικείμενα και τα κατηγορούμενα των παρακάτω προτάσεων :

1.Ὁ Δάφνις ἐσύριζεν.
2.Κέρατα ἔλαφος θήλεια οὐκ ἔχει.
3.Ὁ βίος βραχύς ἐστι.
4. Σάμος νῆσος ἐστι.
5.Θαυμάζομεν τήν ἀρετήν τῶν προγόνων.
6Απολαυωμεν τῶν αγαθων.
7.Οἱ τριάκοντα ἦσαν τύραννοι.
8.Οὐδείς ἐγένετο σοφός.
9.Φ’ιλιππος φαίνεται ἀξιόπιστος.
10.  Τά όρη ἦν ὑπερύψηλα.

Γ. Να κάνετε συντακτική ανάλυση των προτάσεων:

1.      Τοῖς μέν πολεμίοις ἐναντίοι εἰσίν οἱ θεοί.

2.      Κύκνοι εἰρηναῖοι εἰσί.

3.      Ἀγαμέμνων ἡγεμών τοῦ σύμπαντος στρατοῦ ἦν.

4.      Ἄνθρωπος τίς εἶχεν ὄνον καί ἵππον.

5.      Δράκων τίς κατέφαγεν ταῆς χελιδόνος τούς νεοσσούς.

6.      Ἡμεῖς ἵππους καί κύνας τρέφομεν.

7.      Oὗτοι παρέδωσαν τά ὅπλα ἐχθροῖς.

8.      Ἐποίησαν τῇ πόλει πολλά κακά.

9.      Τίμα τόν πατέρα καί  τήν  μητέρα.

10.   Φέρω δῶρα σοι.

Δ. Να βρείτε ποια ρήματα είναι μονόπτωτα και ποια δίπτωτα στα παρακάτω    παραδείγματα:

1.      Οὗτος λέγει ἡμῖν τήν ἀλήθειαν.

2.       Οἱ στρατιῶται τάφρον ὀρύττουσιν.

3.      Σωκράτης διδάσκει τούς νέους τήν ἀρετήν.

4.      Μένων χρήματα ἔλαβε.

5.      Κῦρος ἐθήρευεν κάπρους.

6.      Ὁ ἥλιος θερμαίνει τήν  γῆν.

7.      Μή ποιήσης τοῦτο.

8.      Σύ ἐπιθυμεῖς παιδείας.

9.      Ἡμεις ἵππους καί κύνας τρέφομεν.

10.  Οὐκ ἐρωτῶ σέ τοῦτο.