Εκδρομές

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τουριστικά πρακτορεία για πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής (ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023)

Την Τετάρτη,  04-10-2023  το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει διδακτική επίσκεψη στο Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας

Αριθμός μαθητών & καθηγητών: 350

Αναχώρηση: 08:30 π.μ.

Επιστροφή στο σχολείο: 13:30 μ.μ.

Παρακαλούμε να κατατεθούν οι προσφορές  στο σχολείο  μέχρι την Πέμπτη  21/09/2023 και ώρα 12:00 μεσημβρινή.

Η κατάθεση των προσφορών μπορεί να γίνει μόνο εγγράφως, δηλαδή με συστημένη επιστολή στην Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πατρών 11-13, 14564 Κηφισιά, ή με Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (στο e-mail: mail@3gym-kifis.att.sch.gr).

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου (Πέμπτη 11 Μαίου-Κυριακή 14 Μαίου 2023)

17 μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης, με συνοδούς καθηγητές την κα Λέκκα Ιωάννα και την κα Μαστρογιάννη Αδαμαντία, επισκέφθηκαν το Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο του Λονδίνου, το μοναδικό ημερήσιο αμιγές Ελληνικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο χορηγεί Απολυτήριο Λυκείου μετά από ενδοσχολικές εξετάσεις. Οι μαθητές που αποφοιτούν έχουν δυνατότητα πρόσβασης τόσο στα ελληνικά όσο και στα βρετανικά πανεπιστήμια.

 

Το Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου προάγει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Ακολουθεί το ελληνικό Πρόγραμμα Σπουδών και το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα εμπλουτίζεται με ενισχυμένη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας.

Το σχολείο εντάσσει μαθητές με διαφορετικές οικογενειακές και πολιτισμικές καταβολές στο σχολικό περιβάλλον και συμβάλλει ουσιαστικά στην ενεργή ένταξη των μαθητών στη βρετανική πραγματικότητα.

Επισκέφθηκαν επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.

Παρακολουθείστε το βίντεο του μαθητή της Β τάξης, Πουλογιαννόπουλου Πέτρου.

Μονοήμερη εκδρομή Γ τάξης στο Ναύπλιο (Πέμπτη 4 Μαΐου 2023)

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, ένα ταξίδι στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ τάξης. Η πόλη του Ναυπλίου, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1828. 999 σκαλοπάτια μάς οδηγούν στο Κάστρο του Παλαμηδιού που ορθώνει τον επιβλητικό του όγκο 216 μέτρα πάνω από την πόλη.

Η Παλιά Πόλη με τα πλακόστρωτα στενά της, τα κομψά νεοκλασικά της και τις ανθισμένες βουκαμβίλιες μας μάγεψε!

Το πολυφωτογραφημένο φρούριο Μπούρτζι χτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Παλαιότερα, επί Ενετών, ενωνόταν με την Ακροναυπλία με μια τεράστια αλυσίδα που έκλεινε την είσοδο του λιμανιού προσφέροντας προστασία στην πόλη από τα εχθρικά πλοία.

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας και στη σχολή Ικάρων στο Τατόι (Δευτέρα 8 Μαΐου 2023)

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εκδρομών του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών και των μαθητριών, των τμημάτων Α4 και Α5 στη σχολή Ικάρων στο Τατόι με συνοδούς την κα Γκλεζάκου Άννα, την κα Ντούρου Ελένη και την κα Νικολάου Κωνσταντίνα.

Αρχικά ξεναγηθήκαμε στους εξωτερικούς χώρους της σχολής (διδακτήρια, βιβλιοθήκες, εστιατόρια, αθλητικούς χώρους, μοίρες κτλ.) και αμέσως μετά παρακολουθήσαμε στο αμφιθέατρο ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή, φοίτηση και τους  κανόνες λειτουργίας της σχολής Ικάρων.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε ξενάγηση στο μουσείο της σχολής και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για διάφορους τύπους αεροπλάνων και την ιστορική τους σημασία. Επίσης έγινε αναφορά στην ένδοξη ιστορία Ελλήνων αεροπόρων που γράφτηκε στους αιθέρες.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με ολιγόωρη στάση στην πλατεία της Βαρυμπόμπης όπου τα παιδιά μοιράστηκαν τις σκέψεις τους σχετικά με την εμπειρία που έζησαν στη σχολή.

Μονοήμερη εκδρομή της Β τάξης στην Ακροκόρινθο και την Αρχαία Κόρινθο

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023  οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β Γυμνασίου του σχολείου μας, επισκέφθηκαν την Ακροκόρινθο και την Αρχαία Κόρινθο. Η ανάπτυξη της πόλης ξεκίνησε τον 8ο αιώνα π.χ. Η πόλη συμμετείχε στο  κίνημα του αποικισμού, ιδρύοντας αποικίες στην Κέρκυρα και στις Συρακούσες εξασφαλίζοντας προσβάσεις στις αγορές της δύσης. Η εκμετάλλευση της στρατηγικής θέσης με τα δύο λιμάνια Λέχαιο και Κεγχρεές, η αξιοποίηση του πηλού και πωρόλιθου συνετέλεσαν στο να αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο οικονομικό και καλλιτεχνικό κέντρο του ελληνικού κόσμου μέχρι το τέλος του 6ου αιώνα π.χ.

Παρακολουθείστε το βίντεο με πλάνα από drone, του μαθητή της Β τάξης, Πουλογιαννόπουλου Πέτρου.

Μονοήμερη εκδρομή της Α’ τάξης στο Σοφικό Κορινθίας (Πέμπτη 4 Μαΐου 2023)

Στο Σοφικό Κορινθίας, στην παιδική κατασκήνωση “The Ranch”, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν αλλά και να αθληθούν. Η κατασκήνωση βρίσκεται στη καρδιά μιας κοιλάδας που περιτριγυρίζεται από ένα καταπράσινο δάσος.

Ήταν σαν να είχαμε μεταφερθεί στην Άγρια Δύση, με Saloon, ξύλινα σπιτάκια, άλογα, τρενάκι και άμαξες!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, χωρίστηκαν σε ομάδες και επισκέφτηκαν όλες τις εγκαταστάσεις του “The Ranch”, πήγαν βόλτα με το τρενάκι, ανέβηκαν σε άμαξες, έκαναν ιππασία, τοξοβολία, έπαιξαν μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, ping pong και έκαναν αναρρίχηση.

Ήταν μια πολύ όμορφη μέρα!

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων της Α τάξης, επισκέφτηκαν το μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ σε 5 διαφορετικές ημερομηνίες και με συνοδούς καθηγητές την κα Λιόλιου, την κα Λυμπεροπούλου, την κα Μελισσάρη και την κα Ντούρου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν στο δια ζώσης εργαστήριο STEAM με τίτλο “Τα ρομπότ προστατεύουν το δάσος”, κατασκευάζοντας ένα σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση πυρκαγιάς, προγραμματίζοντας τον μικροελεγκτή micro bit στο περιβάλλον προγραμματισμού makecode της Microsoft.

Διαπίστωσαν πόσο σημαντική είναι η άμεση ενημέρωση των υπηρεσιών πυρόσβεσης και συνειδητοποίησαν πως με την συμβολή της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, με τον προγραμματισμό μικροελεγκτών-ρομπότ μπορούν να προστατευτούν τα δάση από τις πυρκαγιές.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, όπου ανακαλύψαμε όλοι μαζί την ιστορία των τηλεπικοινωνιών και να ταξιδέψαμε από την αρχαιότητα έως το σύγχρονο ψηφιακό κόσμο!

Διδακτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο (Δευτέρα 24 Απριλίου, 2023)

Το πρωινό της πρώτης μέρας μετά τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α1 και Α3 με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Αθανασίου Παναγιώτας, Κωστινούδης Αναστασίας και Τσαγκλίδου Χρυσάνθης, επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Τα παιδιά είδαν από κοντά πολεμικά κειμήλια, οπλισμό και εξαρτήματα, μοντέλα πολεμικών πλοίων, καθώς και πρωτότυπα αντικείμενα παλαιότερων εποχών που έχουν διασωθεί από ναυάγια. Μάχες, βασίλεια, πολιορκητικές μηχανές, αντίγραφα εικόνων και εργαλεία διέγειραν τη φαντασία των μαθητών μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαρά και επέστρεψαν στο σπίτι τους με ζωηρές εικόνες από τις μάχες που έδωσαν όσοι πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

   

Στον δρόμο προς το Μουσείο μάλιστα στα δύο τμήματα διατυπώθηκε από ένα αίνιγμα που αφορούσε σε σχετικό έκθεμα. Τα παιδιά κατάφεραν να λύσουν και τα δύο αινίγματα και να τα εντοπίσουν στο Μουσείο κερδίζοντας ένα κέρασμα όχι μόνο για την ετοιμότητά τους, αλλά και για την προσεγμένη τους συμπεριφορά!

…Εσείς, τι λέτε, θα καταφέρετε να βρείτε την απάντηση στα αινίγματα; Αν όχι, μην ντραπείτε να ρωτήσετε τα παιδιά σας!

Αίνιγμα πρώτο:

Είμαι μοντέλο, ήμουν κάποτε πλοίο, με όνομα γυναικείο!

Ανήμερα της Παναγιάς πριν χρόνια βούτηξα για τελευταία φορά

Και το κρίμα ήταν κάποιου…. «μακαρονά».

 

Αίνιγμα δεύτερο:

Αυτό που ζητάς δεν θα το βρεις στα δόρατα και τις ασπίδες.

Ψάξε πιο μέσα.

Μοιάζει με παιχνίδι, φτιαγμένο από πηλό,

μα, αν είσαι αγόρι σίγουρα έχεις ρίξει με αυτό!

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τουριστικά πρακτορεία για πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής (Πέμπτη 4 Μαΐου 2023)

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ναύπλιο.

Αριθμός μαθητών & καθηγητών για μετακίνηση: 125

Αναχώρηση: 08:00 π.μ.

Επιστροφή στο σχολείο: 19:00 μ.μ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες πούλμαν να καταθέσουν τις προσφορές τους στο σχολείο, για τρία (3) πούλμαν, 2 των 50 θέσεων και ένα των 30, για τη συγκεκριμένη μετακίνηση μέχρι την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00 μεσημβρινή.

Η κατάθεση των προσφορών μπορεί να γίνει μόνο εγγράφως, δηλαδή με συστημένη επιστολή στην Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πατρών 11-13, 14564 Κηφισιά, με Fax (στο 2108078779) ή με Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (στο e-mail: mail@3gym-kifis.att.sch.gr).

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τουριστικά πρακτορεία για πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής (Πέμπτη 4 Μαΐου 2023)

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ακροκόρινθο.

Αριθμός μαθητών & καθηγητών για μετακίνηση: 120

Αναχώρηση: 08:00 π.μ.

Επιστροφή στο σχολείο: 19:30 μ.μ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες πούλμαν να καταθέσουν τις προσφορές τους στο σχολείο, για δύο (2) πούλμαν 60 θέσεων το καθένα,  για τη συγκεκριμένη μετακίνηση μέχρι την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00 μεσημβρινή.

Η κατάθεση των προσφορών μπορεί να γίνει μόνο εγγράφως, δηλαδή με συστημένη επιστολή στην Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πατρών 11-13, 14564 Κηφισιά, με Fax (στο 2108078779) ή με Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (στο e-mail: mail@3gym-kifis.att.sch.gr).