3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕΙΡΗΝΗ

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο εκπαιδευτικός οργανισμός FEMEDUBEART πραγματοποίησαν ήδη την πρώτη δράση του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΙΡΗΝΗ στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς και στο 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς στις 27 και 28 Μαΐου 2024.

Η FEMEDUBEART σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές πόλεις Λούνεμπουργκ, Τιμισοάρα, Κηφισιά και Ίζολα αποβλέπει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνείδησης και ταυτότητας στους νέους.

Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος CERV (Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες), στο πλαίσιο του οποίου διεξάγεται και το πρόγραμμα ΕΙΡΗΝΗ («Διαμορφώνοντας το μέλλον της Ευρώπης- Το όραμά μου για την Ειρήνη»), επιδιώκεται η ενεργοποίηση των πολιτών προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κοινωνιών περισσότερο δίκαιων, ισότιμων, ανεκτικών και, εν τέλει, ουσιαστικά δημοκρατικών.

Οι μαθητές, αρχικά, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα αλλά και την αξία την ειρήνης, της ισότητας και των δικαιωμάτων. Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος  για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, προκειμένου οι νέοι του δήμου μας να προβληματιστούν γι’ αυτά και να ευαισθητοποιηθούν προς τη δημιουργία μιας πιο ειρηνικής και δίκαιης κοινωνίας.

Σε επόμενη δράση οι μαθητές θα αποτυπώσουν  δημιουργικά σε «εικόνες» (έργα, φωτογραφικά κολλάζ, ακόμα και  podcast) το δικό τους όραμα για την Ειρήνη, ενώ έπεται η έκθεση της θολωτής σκηνής, όπου και θα εκτεθούν τα έργα των μαθητών για περίπου δύο εβδομάδες. Παράλληλα θα διεξαχθεί ένα διεθνές συνέδριο στο Δήμο Κηφισιάς με τη συμμετοχή των εταίρων (Σλοβενίας, Ρουμανίας, Γερμανίας) του προγράμματος, των δημοτών, πολιτικών προσώπων και φυσικά των μαθητών.

Μείνετε συντονισμένοι….

Εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων του σχολείου μας (Τετάρτη 29 Μαΐου 2024)

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων κατά τη φετινή χρονιά 2023-24, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.

Δόθηκαν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις για την συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών μας, στα προγράμματα και στους διαγωνισμούς αλλά και βραβεία καλύτερων έργων που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της τεχνολογίας.

Δείτε την παρουσίαση για τις δράσεις του σχολείου μας , το αρχείο με τις αναρτήσεις όλων των δράσεων στην ιστοσελίδα μας, την παρουσίαση του eTwinning ευρωπαϊκού προγράμματος “The Amplified Blue Planet”, την πρόσκληση, το πρόγραμμα καθώς και κάποια στιγμιότυπα της εκδήλωσης.

 

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχονται καλή επιτυχία στις εξετάσεις και καλό καλοκαίρι.

Πρόσκληση στην έκθεση Τεχνολογίας & Εικαστικών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου  Γυμνασίου Κηφισιάς, έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην ετήσια έκθεση Τεχνολογίας & Εικαστικών, από τη Δευτέρα 27 έως την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στο χώρο του σχολείου για να δείτε από κοντά τις δημιουργίες τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τις δράσεις του σχολείου στις 29 Μαΐου 2024, θα δοθούν στα παιδιά, τα βραβεία για τα καλύτερα έργα που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, Α και Β τάξης.

 

Ημέρα αθλητισμού (Παρασκευή 24 Μαΐου 2024)

Διοργάνωση ημέρας  αθλητισμού, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου μας, σε ομαδικά αθλήματα μπάσκετ και βόλεϋ.

Στις  ομάδες που διακρίθηκαν έγινε απονομή μεταλλίων από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Μονοήμερη εκδρομή της B’ τάξης στο Λουτράκι (Τετάρτη 22 Μαΐου 2024)

Μια υπέροχη ημέρα αποδείχθηκε η Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 που επιλέχθηκε από το Γυμνάσιό μας για την μονοήμερη εκδρομή της χρονιάς. Η Β΄ τάξη ξεκίνησε από την απότομη πλαγιά των Γερανείων, επάνω από το Λουτράκι, σε μια θέση με πανοραμική θέα, με το προσκύνημα στην περίφημη Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου ενός από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος στην Ελλάδα.

Ακολούθησε ατελείωτο παιχνίδι σε ένα κατάφυτο και δροσερό αθλητικό κέντρο

Τους μαθητές/τριες συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μαρία Μίχου,  Μαριάννα Αναστασάκη, Γιώτα Πανουσοπούλου, Σωτηρία Κόλλια και Κατερίνα Ευαγγελοπούλου.

Με εφόδια την καλή διάθεση, τη συνεργασία, το κέφι και τη ζωντάνια, όλα πήγαν εξαιρετικά!

Μονοήμερη εκδρομή της Γ’ τάξης στο Ναύπλιο (Τετάρτη 22 Μαΐου 2024)

Η Παλιά Πόλη του Ναυπλίου με τα πλακόστρωτα στενά της, τα κομψά νεοκλασικά της και τις ανθισμένες βουκαμβίλιες υποδέχθηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ τάξης. Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1828.

999 σκαλοπάτια μας οδήγησαν στο Κάστρο του Παλαμηδίου που ορθώνει τον επιβλητικό του όγκο 216 μέτρα πάνω από την πόλη. Ήταν μια αξέχαστη και όμορφη μέρα!

Μονοήμερη εκδρομή της Α’ τάξης στο “The Ranch” στο Σοφικό Κορινθίας (Τετάρτη 22 Μαΐου 2024)

Στο Σοφικό Κορινθίας, στην παιδική κατασκήνωση “The Ranch”, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του “The Ranch”, πήγαν βόλτα με το τρενάκι, ανέβηκαν σε άμαξες, έκαναν ιππασία, τοξοβολία, αναρρίχηση, έπαιξαν μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο και ping pong.

Ήταν σαν να είχαμε μεταφερθεί στην Άγρια Δύση, με Saloon, ξύλινα σπιτάκια, άλογα, τρενάκι και άμαξες!

“teeΝέα” η Σχολική Εφημερίδα του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς (Μάιος 2024)

Το πρώτο τεύχος της ηλεκτρονικής εφημερίδας του σχολείου μας είναι γεγονός. Το όνομα αυτής “teeΝέα” και σημαίνει τα νέα των εφήβων (teenagers).

Ομάδα μαθητών/τριών της Β τάξης, με την υποστήριξη εκπαιδευτικού του σχολείου μας, με μεγάλη χαρά και ειλικρινές ενδιαφέρον ανέλαβαν δράση, εξερεύνησαν το χώρο της δημοσιογραφίας και συμμετείχαν στην αναζήτηση καλών ειδήσεων, στη δημιουργία κειμένων, στην επιλογή φωτογραφιών και στην ανάδειξη καλών πρακτικών του σχολείου μας με σκοπό τη διάχυση του έργου του σχολείου στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην κοινωνία.

Η εφημερίδα μας θα είναι μηνιαία και ευελπιστούμε από τη νέα σχολική χρονιά να επανέλθουμε με την ίδια όρεξη και με περισσότερες στήλες. Ευελπιστούμε στη στήριξη και στην συνεργασία σας.

Καλή ανάγνωση!

https://schoolpress.sch.gr/teenea/archives/series/%ce%bc%ce%ac%ce%b9%ce%bf%cf%82-2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ( Τετάρτη 22 Μαΐου 2024)

Το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει εκδρομή  στο  Ναύπλιο   την  Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

‘Ατομα:  125

‘Ωρα αναχώρησης :  8.30 π.μ

Ώρα άφιξης στο σχολείο: 20.00

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες πούλμαν να καταθέσουν τις προσφορές τους στο σχολείο, για τη συγκεκριμένη μετακίνηση μέχρι τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00 μεσημβρινή.

Η κατάθεση των προσφορών μπορεί να γίνει μόνο εγγράφως, δηλαδή με συστημένη επιστολή στην Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πατρών 11-13, 14564 Κηφισιά, με Fax (στο 2108078779) ή με Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (στο e-mail: mail@3gym-kifis.att.sch.gr).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ( Τετάρτη 22 Μαΐου 2024)

Το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει εκδρομή  στο  Λουτράκι  την  Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

‘Ατομα:  103

‘Ωρα αναχώρησης :  8.15 π.μ

Ώρα άφιξης στο σχολείο: 18.00

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες πούλμαν να καταθέσουν τις προσφορές τους στο σχολείο, για τη συγκεκριμένη μετακίνηση μέχρι τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00 μεσημβρινή.

Η κατάθεση των προσφορών μπορεί να γίνει μόνο εγγράφως, δηλαδή με συστημένη επιστολή στην Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πατρών 11-13, 14564 Κηφισιά, με Fax (στο 2108078779) ή με Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (στο e-mail: mail@3gym-kifis.att.sch.gr).