3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

Ανάθεση εκπαιδευτικής εκδρομής του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς στη Ρώμη στα πλαίσια του 8ου Ευρωπαϊκού μαθητικού συνεδρίου.

Μετά από συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών το πρακτορείο που επιλέξαμε για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής είναι το IQ HOLIDAYS το οποίο έδωσε την πιο συμφέρουσα προσφορά, 679,5 ευρώ το άτομο τελική τιμή.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τουριστικά πρακτορεία για πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής (ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023)

Την Τετάρτη,  04-10-2023  το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει διδακτική επίσκεψη στο Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας

Αριθμός μαθητών & καθηγητών: 350

Αναχώρηση: 08:30 π.μ.

Επιστροφή στο σχολείο: 13:30 μ.μ.

Παρακαλούμε να κατατεθούν οι προσφορές  στο σχολείο  μέχρι την Πέμπτη  21/09/2023 και ώρα 12:00 μεσημβρινή.

Η κατάθεση των προσφορών μπορεί να γίνει μόνο εγγράφως, δηλαδή με συστημένη επιστολή στην Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πατρών 11-13, 14564 Κηφισιά, ή με Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (στο e-mail: mail@3gym-kifis.att.sch.gr).

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Κηφισιάς 2023-24

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες
Σας στέλνουμε την ενημέρωση που λάβαμε από την κα Καραλή για το Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Κηφισιάς, μαζί με την πρόσκληση ενδιαφέροντος και την αίτηση γονέα.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

ANAKOINΩΣΗ  ΕΝΑΡΞΗΣ  ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 2023-2024

 

Διοργάνωση ημέρας αθλητισμού, ομαδικών αθλημάτων (Παρασκευή 26 Μαΐου 2023)

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, διοργανώθηκε ημέρα αθλητισμού στο σχολείο μας, με ομαδικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση και πετοσφαίριση. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της Α, Β και Γ τάξης. Στο τέλος απονεμήθηκαν μετάλλια από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Εκδήλωση “Πάμε Ψηλότερα” Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Δείτε την παρουσίαση από τις δράσεις του σχολείου μας, τη χρονιά που πέρασε (σε μορφή βίντεο), το πρόγραμμα της εκδήλωσης και κάποια στιγμιότυπα της γιορτής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην εφαρμογή paddlet, με τίτλο ΟΤΑΝ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΜΠΝΕΕΙ… δείτε φωτογραφίες από το μικρό ποιητικό δρώμενο της εκδήλωσης και διαβάστε (ή ακούστε) σκέψεις μαθητών και μαθητριών της Α’ τάξης.

Πρόσκληση για την εκδήλωση “Πάμε Ψηλότερα”, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση “Πάμε ψηλότερα” του σχολείου μας, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στις 7:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του σχολείου μας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια συνολική παρουσίαση των δράσεων που έλαβαν χώρα στο σχολείο τη χρονιά που πέρασε.  Ευρωπαϊκά και πολιτιστικά προγράμματα, ποιητικό δρώμενο, απαγγελίες από  παιδιά της Λέσχης Βιβλίου, τραγούδια από τη χορωδία μας και παραδοσιακούς χορούς.

Επίσης, στον ισόγειο χώρο του σχολείου, από τις 7:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ. θα μπορείτε να δείτε έργα μαθητών και μαθητριών της Α’ και Β’ τάξης, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Η αφίσα της εκδήλωσης είναι ζωγραφισμένη από τη μαθήτρια του τμήματος Β4, Ντεληφιλιππίδη Πίστη και την ευχαριστούμε.

Ο σύλλογος διδασκόντων

Πρόσκληση για την ετήσια έκθεση Τεχνολογίας

 

Βίντεο από τη συμμετοχή του σχολείου μας στα συνέδρια MUN το σχολικό έτος 2022-23

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε η ομάδα των μαθητών και των μαθητριών που συμμετείχε, κατά το σχολικό έτος 2022-23, στα συνέδρια του MUN: στο Διεθνές Συνέδριο MSKMUN που διοργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς και στο 6ο Συνέδριο ACGMUN που διοργάνωσε το Αμερικάνικο Κολέγιο Pierce College

MUN 2022-23

Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» (Α, B και Γ τάξη)

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, 39 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις του σχολείου μας, συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2023. Τον Διαγωνισμό διοργανώνει κάθε χρόνο το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Συγχαρητήρια σε όλους για την συμμετοχή τους και ιδιαίτερα σε όσους αρίστευσαν.

Βραβείο αριστείας έλαβαν από την Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: Μάρκου Στέφανος, από τη Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: Δρακίδης Γεώργιος και από τη Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (αλφαβητικά): Βόγκας Χρήστος, Διαμαντή Όλγα, Ζέρβα Αργυρώ, Στυλίδης Κωνσταντίνος και Χοζός Κωνσταντίνος

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου (Πέμπτη 11 Μαίου-Κυριακή 14 Μαίου 2023)

17 μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης, με συνοδούς καθηγητές την κα Λέκκα Ιωάννα και την κα Μαστρογιάννη Αδαμαντία, επισκέφθηκαν το Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο του Λονδίνου, το μοναδικό ημερήσιο αμιγές Ελληνικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο χορηγεί Απολυτήριο Λυκείου μετά από ενδοσχολικές εξετάσεις. Οι μαθητές που αποφοιτούν έχουν δυνατότητα πρόσβασης τόσο στα ελληνικά όσο και στα βρετανικά πανεπιστήμια.

 

Το Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου προάγει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Ακολουθεί το ελληνικό Πρόγραμμα Σπουδών και το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα εμπλουτίζεται με ενισχυμένη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας.

Το σχολείο εντάσσει μαθητές με διαφορετικές οικογενειακές και πολιτισμικές καταβολές στο σχολικό περιβάλλον και συμβάλλει ουσιαστικά στην ενεργή ένταξη των μαθητών στη βρετανική πραγματικότητα.

Επισκέφθηκαν επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.

Παρακολουθείστε το βίντεο του μαθητή της Β τάξης, Πουλογιαννόπουλου Πέτρου.