3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

Πρόγραμμα Υποστηρικτικής Διδασκαλίας & Πρόγραμμα Επαναληπτικών Εξετάσεων Ιουνίου 2017

Πρόγραμμα Υποστηρικτικής Διδασκαλίας Ιουνίου 2017

Programma_Yposthr_Didaskal_Ioun_2017

&

Πρόγραμμα Επαναληπτικών Εξετάσεων Ιουνίου 2017

Programma_Epanal_E3etas_Ioun_2017

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης»

Στις 11 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης»

Στον Διαγωνισμό έλαβε μέρος από το σχολείο μας ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου

  • Νικολούτσος Ιωάννης,

ο οποίος και διακρίθηκε, λαμβάνοντας το 3ο Βραβείο αριστείας.

Ο μαθητής έλαβε το βραβείο του στο Αμφιθέατρο του σχολείου και χειροκροτήθηκε από μαθητές και γονείς που βρίσκονταν εκεί.

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε κάθε προσπάθεια του μαθητή μας!

6ος Πειραματικός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών

Την Τρίτη, 09 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε ο έκτος Πειραματικός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών για μαθητές Γυμνασίου που διοργανώθηκε από το Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Ιωνίας.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τέσσερις μαθητές.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εξαιρετική συμμετοχή τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές Μαρία Κομιώτου, Αφροδίτη Μένη, Δήμητρα Παϊκοπούλου και Κατερίνα Ευαγγελοπούλου.

Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου:

  • Αφένδρα Γεωργία,
  • Βουτσινά Χαρά,
  • Σταθάς Φίλιππος και
  • Χαμακιώτης Νικόλαος

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε κάθε προσπάθεια των μαθητών μας!

Δυνατότητα αναβαθμολόγησης γραπτών δοκιμίων

ΑΝΑΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΔΟΚΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση γραπτού δοκιμίου. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο.

Οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τους οποίους προβλέπεται προφορική εξέταση αντί γραπτής, μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ζητήσουν επανεξέταση στα μαθήματα που εξετάσθηκαν. Η αίτηση για επανεξέταση υποβάλλεται από τους κηδεμόνες των μαθητών ή από τους ίδιους, εφόσον είναι ενήλικοι, στο σχολείο μέσα σε δύο (2) ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων. Η αίτηση συνοδεύεται από το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε μάθημα για το οποίο ζητείται επανεξέταση.

Τα γραπτά δοκίμια των «κατ΄ιδίαν διδαχθέντων μαθητών» και των στρατευσίμων βαθμολογούνται και αναβαθμολογούνται με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται για τα γραπτά των μαθητών της τάξης στην οποία υποβάλλονται σε εξέταση.

Έκθεση τεχνολογίας και εικαστικών 2017

Στην αίθουσα o.3 στο ισόγειο του σχολείου μας από τις 29/5/2017 έως και τις 30/5/2017  θα πραγματοποιηθεί έκθεση τεχνολογίας και εικαστικών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10.00 – 13.30

Πρόγραμμα Προαγωγικών και Απολυτηρίων Εξετάσεων 2017 και Εξεταστέα Ύλη Μαθημάτων

Πρόγραμμα Προαγωγικών και Απολυτηρίων Εξετάσεων Ιουνίου 2017

Programma_E3etasewn_Iounios_2017

 

Εξεταστέα Ύλη Μαθημάτων

Α΄ Γυμνασίου

E3etastea_Ylh_Α_Gymnasiou_Iounios_2017

Β΄ Γυμνασίου

E3etastea_Ylh_Β_Gymnasiou_Iounios_2017

Γ΄ Γυμνασίου

E3etastea_Ylh_C_Gymnasiou_Iounios_2017

 

Καλό διάβασμα και καλή επίδοση!

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τουριστικά πρακτορεία για μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή

Την Πέμπτη 11/05/2017 το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε Κόρινθο-Στεμνίτσα-Δημητσάνα.

Αριθμός μαθητών – καθηγητών: 27

Αναχώρηση: 07:30

Επιστροφή στο σχολείο: 20:00

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες πούλμαν να καταθέσουν τις προσφορές τους στο σχολείο, για ένα (1) πούλμαν μέχρι την Τετάρτη 26/04/2017 και ώρα 12:00 μεσημβρινή.

Η κατάθεση των προσφορών μπορεί να γίνει μόνο εγγράφως, δηλαδή με συστημένη επιστολή στην Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πατρών 11-13, 14564 Κηφισιά, με Fax (στο 2108078779) ή με Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (στο e-mail: mail@3gym-kifis.att.sch.gr).

Η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς στη Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας!

Εντυπωσίασε με την παρουσία της η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς στη Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας!

Η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας αποτελεί πλέον ένα κορυφαίο μουσικό γεγονός στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη αφού κάθε χρόνο φιλοξενεί τέσσερις με πέντε χιλιάδες χορωδούς και μουσικούς.

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου πολιτιστικού προγράμματος «Χρωματίζω τη ζωή μου με το τραγούδι» η Χορωδία του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Ηλιάδας Μπουμπάρη έλαβε μέρος στο μουσικό φεστιβάλ το Σάββατο 18 Μαρτίου. Οι μαθητές/τριες εντυπωσίασαν την οργανωτική επιτροπή, τον παρουσιαστή και εμψυχωτή της βραδιάς Αλέξη Κωστάλα και ιδιαιτέρως τον συνθέτη Δημήτρη Μηνακάκη, ο οποίος μίλησε στα παιδιά ιδιαίτερα συγκινημένος.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαέστρο αλλά και στα μέλη της χορωδίας που τους προηγούμενους μήνες δούλεψαν συστηματικά και πειθαρχημένα παρουσιάζοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα, στον  Διευθυντή του σχολείου μας κ. Κούκη Νικόλαο χωρίς την πρωτοβουλία και ενθάρρυνση του οποίου θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ, καθώς και στους γονείς των μαθητών μας για την πρόθυμη αρωγή στην προσπάθεια μας. Τέλος, να ευχαριστήσουμε την καθηγήτρια  και συνοδό Κυριακή Λυμπεροπούλου, η οποία οργάνωσε από την πρώτη στιγμή το ταξίδι μας, φροντίζοντας τόσο για την ασφάλεια, όσο και για το πλούσιο και επιμορφωτικό πρόγραμμα του διημέρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας επισκεφτήκαμε τη Λίμνη Πλαστήρα με το εντυπωσιακό φράγμα και περπατήσαμε τραγουδώντας στους πεζοδρόμους της Καρδίτσας αποσπώντας τα χειροκροτήματα των περαστικών. Συνεχίσαμε το ταξίδι μας στα Τρίκαλα παρακολουθώντας ξενάγηση στο Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη και στα Οθωμανικά Λουτρά του 16ου αιώνα, στεγασμένα στις Παλαιές Φυλακές Τρικάλων  και καταλήξαμε στα Μετέωρα και την επιβλητική Μονή Βαρλάαμ.

Η Χορωδία μας μετά τη συμμετοχή της στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας  που εντάσσεται στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, διακρίθηκε και προτάθηκε να εκπροσωπήσει, μαζί με άλλες, την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Μουσικό Διαγωνισμό Νέων στο Castellamare di Stabbia κοντά στη Νάπολη της Ιταλίας συνεχίζοντας το μουσικό της ταξίδι, τον προσεχή Μάιο.

Πάντα επιτυχίες!

Εκκλησιασμός του σχολείου την Παρασκευή 07/04/2017

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

το σχολείο μας, όπως κάθε  χρόνο, λόγω της εορτής του Πάσχα, προγραμμάτισε  μετά από συνεννόηση  με τον Εφημέριο της Ενορίας μας (του Ιερού Ναού  της  Αγίας  Τριάδος), Θεία Λειτουργία για τον εκκλησιασμό των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, την Παρασκευή 07/04/2017 από τις 8:15 έως τις 9:30 π.μ. περίπου.

Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες θα προσέλθουν στον χώρο του Ιερού Ναού, με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους, το αργότερο έως τις 8:30π.μ.

Οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να παραμείνουν στην Εκκλησία και να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.

Οι  μαθητές και μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο μυστήριο της «Θείας Ευχαριστίας», αν το επιθυμούν και αν έχουν κάνει την κατάλληλη προετοιμασία (νηστεία).

Παρακαλούμε οι μαθητές και μαθήτριες να προσέλθουν στην Εκκλησία με ευπρεπή ενδυμασία και να συμπεριφέρονται με σεβασμό, όπως αρμόζει στον χώρο του  Ιερού Ναού.

Η επιστροφή στο σχολείο θα πραγματοποιηθεί, για όσους μαθητές και μαθήτριες δεν μετακινηθούν με τους γονείς τους, με ευθύνη των καθηγητών τους (με τα πόδια).

Για τον Εκκλησιασμό θα διατεθούν οι δύο (2) πρώτες ώρες του σχολικού προγράμματος και στη συνέχεια θα γίνει κανονικά μάθημα.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Κηφισιά

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μάρτιου 1821

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 24/03/2017 στις 08:30π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Αμφιθέατρο του σχολείου. Η εορτή θα διαρκέσει έως τις 10:50π.μ. (τρεις [3] διδακτικές ώρες), ώρα κατά την οποία θα πρέπει να φροντίσετε για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών σας στο σπίτι.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων (Κηφισίας και Ζηρίνη, Κηφισιά) στις 11:30π.μ. από αντιπροσωπεία μαθητών/τριών του σχολείου.

Το Σάββατο 25/03/2017 στις 11:00π.μ. θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στη Νέα Ερυθραία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισιίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στη Νέα Ερυθραία. Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στην παρέλαση θα ενημερωθούν από τις κυρίες Χονδροπούλου και Ντούρου για το ακριβές σημείο και την ώρα συνάντησής τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κηφισιάς πιέστε εδώ.