3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

Ημερίδα ενημέρωσης για τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής “Διάθεση” (Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024)

Το τμήμα Κοινωνικού σχεδιασμού της διεύθυνσης κοινωνικών υπηρεσιών παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου Κηφισιάς διοργάνωσε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 Ημερίδα ενημέρωσης για τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής “Διάθεση”. Την ημερίδα παρακολούθησε η σχολική μας Νοσηλεύτρια, Αγάλου Ασημίνα ΠΕ25.

Το Κέντρο Ημέρας του Δήμου Κηφισιάς, που άρχισε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2024, παρέχει υπηρεσίες σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες πάσχοντες από διαταραχές πρόσληψης τροφής καθώς και στις οικογένειές τους. Η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινότητα, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δικτύωσης που προβλέπονται, αποτελούν αναγκαίες παρεμβάσεις για την έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία των πασχόντων. Το Κέντρο Ημέρας θα λειτουργήσει, επίσης, ως φορέας εκπαίδευσης επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ η ερευνητική εργασία και η παραγωγή επιστημονικού έργου θα αποτελούν διαρκή μέριμνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση των Κέντρων Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής “Διάθεση” Αθήνας, Ρουσοπούλου 11 Κηφισιά, 14563 Αττική, Τηλέφωνο: 211-0016803, e-mail: diathesis.ath@epapsy.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες: https://dia-thesi.gr/https://www.epapsy.gr/kentra-antimetwpisis-diatrofikwn-di/ ή δείτε την ενημέρωση από την κα Αγάλου εδώ.

Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 για μαθητές Γυμνασίου (Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, 2024)

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου μαθητές και μαθήτριες τμημάτων της Α και Β τάξης συμμετείχαν στην εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου “saferinternet4kids.gr”,  στα πλαίσια της Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης.  Οι μαθητές συνδέθηκαν μέσω Microsoft teams με τους ειδικούς της “saferinternet4kids.gr”, ενημερώθηκαν για θέματα ηλεκτρονικής απάτης και cyberbulling  και αντάλλαξαν απόψεις με άλλα σχολεία της Ελλάδας, που είχαν και αυτά συνδεθεί στην εκδήλωση.  Μετά το πέρας της εκδήλωσης στάλθηκαν βεβαιώσεις στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές που συμμετείχαν.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκαν στις 14 Νοεμβρίου 2023, στις 14 Δεκεμβρίου 2023 και στις 25 Ιανουαρίου 2024 από τη διευθύντρια Κουλουριώτη Ευαγγελία και την καθηγήτρια πληροφορικής Λυμπεροπούλου Κυριακή.

Εκδήλωση Σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού στα ναυτιλιακά επαγγέλματα (Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, 2024)

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ Γυμνασίου ενημερώθηκαν από εκπροσώπους του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «YES TOUR TO SCHOOLS» για τις σπουδές και τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στους τομείς της Ναυτιλίας και του Τουρισμού. Το πρόγραμμα φέρει την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καθώς και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Συμμετοχή μαθητών στον διαγωνισμό αγγλικών kangaroo

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας Ιωάννη Ταβουλάρη, Μαρία Χονδρέα, Μελίνα Πλακαντωνάκη, Χρήστο Κόντο και Μαρία Σοφία Κοτσίνη για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό αγγλικών kangaroo https://www.kglcontest.gr/  και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ( Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024)

Το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει εκδρομή στο κινηματοθέατρο  ‘’ΑΘΗΝΑΙΟΝ’’ , Παρασκευή  16  Φεβρουαρίου  2024

‘Ατομα:  120

‘Ωρα αναχώρησης :  8.30 π.μ

Ώρα άφιξης στο σχολείο: 13.30

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες πούλμαν να καταθέσουν τις προσφορές τους στο σχολείο, για τη συγκεκριμένη μετακίνηση μέχρι τη Δευτέρα  12 Φεβρουαρίου  2024 και ώρα 12:00 μεσημβρινή.

Η κατάθεση των προσφορών μπορεί να γίνει μόνο εγγράφως, δηλαδή με συστημένη επιστολή στην Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πατρών 11-13, 14564 Κηφισιά, με Fax (στο 2108078779) ή με Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (στο e-mail: mail@3gym-kifis.att.sch.gr).

Εκδήλωση ενημέρωσης από σύμβουλο Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας (Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024)

Στις 5 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας της EMPLOY EDU και μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ Γυμνασίου για τα εφόδια που πρέπει να έχουν μπαίνοντας στην αγορά εργασίας. Στο τέλος της συζήτησης κληρώθηκε μία συνεδρία στο EMPLOY EDU την οποία κέρδισε μια μαθήτρια του σχολείου.

Η σημερινή εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η επίδοση της βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου θα αποσταλεί  με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το απόγευμα της  Τρίτης 6ης Φεβρουαρίου 2024 . Η ενημέρωση για την πρόοδο των παιδιών σας, στη συνάντησή σας με τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:00.

Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν και σε άλλα σχολεία, θα ενημερώνουν γονείς/κηδεμόνες κάποια άλλη μέρα, κατά την οποία προσφέρουν υπηρεσίες στο σχολείο μας.

Θεατρική Παράσταση (Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024)

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες ωτης Α και Β τάξης του Γυμνασίου μας, παρακολούθησαν την παράσταση “Sherlock Holmes is Back” από τη θεατρική ομάδα “English Theatre Club”.  Οι ηθοποιοί του English Theatre Club  ήρθαν στο σχολείο μας και μετέτρεψαν τη σκηνή του αμφιθεάτρου του Γυμνασίου στο διάσημο δρόμο Baker Street του Λονδίνου, όπου έζησε ο διάσημος ντετέκτιβ Sherlock Holmes.

Η παράσταση ήταν στα αγγλικά και διαδραστική.  Οι μαθητές συμμετείχαν στη διαλεύκανση του μυστηρίου και μάλιστα κάποιοι μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή και έπαιξαν με τους ηθοποιούς στα αγγλικά.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ (Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024)

Το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει εκδρομή στα Village Cinemas-Rentis (Άγιος Ιωάννης Ρέντης), την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024.

‘Ατομα: 145

‘Ωρα αναχώρησης :  8.15 π.μ

Ώρα άφιξης στο σχολείο: 13.30

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες πούλμαν να καταθέσουν τις προσφορές τους στο σχολείο, για ένα (1) πούλμαν για τη συγκεκριμένη μετακίνηση μέχρι τη Δευτέρα 29  Ιανουαρίου  2024 και ώρα 12:00 μεσημβρινή.

Η κατάθεση των προσφορών μπορεί να γίνει μόνο εγγράφως, δηλαδή με συστημένη επιστολή στην Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πατρών 11-13, 14564 Κηφισιά, με Fax (στο 2108078779) ή με Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (στο e-mail: mail@3gym-kifis.att.sch.gr).

Διδακτική επίσκεψη στην έκθεση World of Robots στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024)

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β2, Β3, Β4 και Β5 επισκέφτηκαν την έκθεση World of Robots στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ώστε να μάθουν την ιστορία της εξέλιξης των robot, να δουν από κοντά πίστες και ρομπότ που συμμετείχαν σε διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής, μερικά από τα πιο διάσημα ρομπότ, όπως το Metal Alien και το WALL·E, τα πιο γνωστά ρομπότ από τις αγαπημένες μας ταινίες blockbuster (Terminator, Transformers, Alien, ΕΤ), την ΚΟΚΟ, τη Sophia,  το ΑΟΒΟ, την PUDU, Βιομηχανικά ρομπότ, συλλεκτικές ρέπλικες , να περιηγηθούν στις μοναδικές εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας και να θαυμάσουν τα έργα “ICONS of the MOVIES”, του Ζόλταν Ρονασέκι από ανακυκλωμένα μεταλλικά στοιχεία, στη μεγαλύτερη έκθεση ρομπότ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.