Εκδηλώσεις

Εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων του σχολείου μας (Τετάρτη 29 Μαΐου 2024)

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων κατά τη φετινή χρονιά 2023-24, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.

Δόθηκαν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις για την συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών μας, στα προγράμματα και στους διαγωνισμούς αλλά και βραβεία καλύτερων έργων που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της τεχνολογίας.

Δείτε την παρουσίαση για τις δράσεις του σχολείου μας , το αρχείο με τις αναρτήσεις όλων των δράσεων στην ιστοσελίδα μας, την παρουσίαση του eTwinning ευρωπαϊκού προγράμματος “The Amplified Blue Planet”, την πρόσκληση, το πρόγραμμα καθώς και κάποια στιγμιότυπα της εκδήλωσης.

 

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχονται καλή επιτυχία στις εξετάσεις και καλό καλοκαίρι.

Πρόσκληση στην έκθεση Τεχνολογίας & Εικαστικών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου  Γυμνασίου Κηφισιάς, έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην ετήσια έκθεση Τεχνολογίας & Εικαστικών, από τη Δευτέρα 27 έως την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στο χώρο του σχολείου για να δείτε από κοντά τις δημιουργίες τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τις δράσεις του σχολείου στις 29 Μαΐου 2024, θα δοθούν στα παιδιά, τα βραβεία για τα καλύτερα έργα που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, Α και Β τάξης.

 

Ημέρα αθλητισμού (Παρασκευή 24 Μαΐου 2024)

Διοργάνωση ημέρας  αθλητισμού, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου μας, σε ομαδικά αθλήματα μπάσκετ και βόλεϋ.

Στις  ομάδες που διακρίθηκαν έγινε απονομή μεταλλίων από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ενημέρωση για την δημιουργία ενός graphic novel (Δευτέρα 15 Απριλίου 2024)

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου ήρθε στο σχολείο μας η κα Γεωργία Ζάχαρη η οποία μαζί με τη Στέλλα Στεργίου έγραψαν τα κείμενα και έκαναν την εικονογράφηση στο  graphic novel “Το καπλάνι της βιτρίνας”.  Αφορά το γνωστό έργο της Άλκης Ζέη το οποίο κυκλοφόρησε  από τις εκδόσεις Μεταίχμιο ως graphic novel το 2021. Οι συγγραφείς σεβόμενοι την ατμόσφαιρα και το πνεύμα του πρωτότυπου έρχονται να το συστήσουν και πάλι στις νεότερες γενιές.  Το έργο βραβεύτηκε με το Βραβείο Καλύτερου Κόμικ στην τελετή απονομής των Ελληνικών βιβλίων κόμικ  στις 14 Απριλίου 2022.

Η κ. Ζάχαρη μίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β Γυμνασίου για τη δουλειά της και το βιβλίο. Τέλος υπέγραψε το βιβλίο της βιβλιοθήκης του σχολείου και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με την τέχνη του graphic novel.

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 (22 Μαρτίου 2024)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821.  Οι μαθητές απήγγειλαν, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, μεταδίδοντας στο κοινό αισθήματα περηφάνιας και συγκίνησης.

   

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς σε Ημερίδα με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, το σχολείο μας συμμετείχε σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής στο Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.  Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του Δικτύου “ΣΗμερινός ΜΑθητής Αυριανός Ενεργός Πολίτης του κόσμου” ΣΗΜΑ-Α.Ε.Π, στο οποίο είναι μέλος και το σχολείο μας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι: Μαντάς Μάριος Παντελής, Γκολφινόπουλος Αναστάσιος, Αντζουλάτος Γεώργιος, Καλογρίτσας Άγγελος και Μπουρογιαννοπούλου Μελίνα Μυρτώ.  Το σχολείο μας συμμετείχε με ένα βίντεο με τίτλο “Μη φοβάσαι. Μίλα”.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://drive.google.com/file/d/11r7HuCtjbVX15G5eFygmlcUwm3NSAglw/view?usp=drive_link

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας (Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024)

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, ημέρα της Γυναίκας, επισκέφθηκαν το σχολείο μας και μίλησαν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ Γυμνασίου για το επάγγελμά τους, τις σπουδές τους και τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα:

η Δανάη Μπεζαντάκου, ιδρύτρια του YES Forum, CEO Navigator Shipping Consultants και επικεφαλής του τομέα Παιδείας ICC Women Hellas, η οποία  εμβάθυνε στα soft skills και την Γυναικεία επιχειρηματικότητα  και

η Ξανθίππη Τοκμακίδου, Δημόσιος Τομέας, Ειδική Γραμματεία Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου-ΕΣΠΑ, η οποία μίλησε για τις σπουδές της, την επαγγελματική της πορεία στον κλάδο και πως βιώνει η ίδια την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα.

Οι ομιλήτριες είναι μέλη του ICC WOMEN HELLAS.

H δράση αυτή έγινε σε συνεργασία του YES Forum με το ICC Women Hellas, ομάδα Εκπαίδευσης. Το YES Forum είναι ένας εθελοντικός οργανισμός που στηρίζει και προωθεί  τον κλάδο της Ναυτιλίας. Επίσης πραγματοποιεί παρουσιάσεις στο πλαίσιο ημερών καριέρας ή επισκέψεων κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Θεατρική Παράσταση “Sherlock Holmes is Back” (Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024)

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες ωτης Α και Β τάξης του Γυμνασίου μας, παρακολούθησαν την παράσταση “Sherlock Holmes is Back” από τη θεατρική ομάδα “English Theatre Club”.  Οι ηθοποιοί του English Theatre Club  ήρθαν στο σχολείο μας και μετέτρεψαν τη σκηνή του αμφιθεάτρου του Γυμνασίου στο διάσημο δρόμο Baker Street του Λονδίνου, όπου έζησε ο διάσημος ντετέκτιβ Sherlock Holmes.

Η παράσταση ήταν στα αγγλικά και διαδραστική.  Οι μαθητές συμμετείχαν στη διαλεύκανση του μυστηρίου και μάλιστα κάποιοι μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή και έπαιξαν με τους ηθοποιούς στα αγγλικά.

Συμμετοχή στον 12o Ημιμαραθώνιο Αθήνας (Κυριακή 19 Μαρτίου 2023)

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε η εγγραφή και η συμμετοχή, μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών, στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Συγχαρητήρια στα μέλη του συλλόγου αλλά και σε όλες και όλους τους αγωνιζόμενους!

Η πρώτη εμφάνιση της χορωδίας μας και το καινούργιο σετ από τύμπανα

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 , στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του σχολείου μας έγινε και η πρώτη εμφάνιση της χορωδίας ,ύστερα από δυόμισυ χρόνια. Τα παιδιά τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια. Επίσης ακούσαμε ωραία μουσική για πιάνο που έπαιξαν τρεις ταλαντούχοι μαθητές μας. Αναμένουμε ακόμα περισσότερη οργανική μουσική και τραγούδια προσεχώς.

Επίσης η αγορά ενός καινούργιου σετ τυμπάνων (ντραμς) από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς γέμισε το σχολείο μας με ρυθμούς  και ηλεκτρικούς ήχους. Δημιουργήθηκε ήδη το πρώτο μας ροκ συγκρότημα από τρεις μαθητές που έπαιξαν κι αυτοί το βράδυ του μπαζάρ. Ευχαριστούμε πολύ την Επιτροπή για την έγκριση αυτής της αγοράς.