Εκδηλώσεις

Θεατρική Παράσταση (Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024)

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες ωτης Α και Β τάξης του Γυμνασίου μας, παρακολούθησαν την παράσταση “Sherlock Holmes is Back” από τη θεατρική ομάδα “English Theatre Club”.  Οι ηθοποιοί του English Theatre Club  ήρθαν στο σχολείο μας και μετέτρεψαν τη σκηνή του αμφιθεάτρου του Γυμνασίου στο διάσημο δρόμο Baker Street του Λονδίνου, όπου έζησε ο διάσημος ντετέκτιβ Sherlock Holmes.

Η παράσταση ήταν στα αγγλικά και διαδραστική.  Οι μαθητές συμμετείχαν στη διαλεύκανση του μυστηρίου και μάλιστα κάποιοι μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή και έπαιξαν με τους ηθοποιούς στα αγγλικά.

Συμμετοχή στον 12o Ημιμαραθώνιο Αθήνας (Κυριακή 19 Μαρτίου 2023)

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε η εγγραφή και η συμμετοχή, μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών, στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Συγχαρητήρια στα μέλη του συλλόγου αλλά και σε όλες και όλους τους αγωνιζόμενους!

Η πρώτη εμφάνιση της χορωδίας μας και το καινούργιο σετ από τύμπανα

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 , στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του σχολείου μας έγινε και η πρώτη εμφάνιση της χορωδίας ,ύστερα από δυόμισυ χρόνια. Τα παιδιά τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια. Επίσης ακούσαμε ωραία μουσική για πιάνο που έπαιξαν τρεις ταλαντούχοι μαθητές μας. Αναμένουμε ακόμα περισσότερη οργανική μουσική και τραγούδια προσεχώς.

Επίσης η αγορά ενός καινούργιου σετ τυμπάνων (ντραμς) από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς γέμισε το σχολείο μας με ρυθμούς  και ηλεκτρικούς ήχους. Δημιουργήθηκε ήδη το πρώτο μας ροκ συγκρότημα από τρεις μαθητές που έπαιξαν κι αυτοί το βράδυ του μπαζάρ. Ευχαριστούμε πολύ την Επιτροπή για την έγκριση αυτής της αγοράς.

Χριστούγεννα με μουσική

Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη, είναι χαρά, είναι μουσική.  Φέτος δεν μπορέσαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στο σχολείο, όπως άλλες χρονιές. Όμως έχουμε πράγματα που μας δίνουν ζωή και ενέργεια και όρεξη για να συνεχίζουμε. Η μουσική είναι το καταφύγιό μας. Βρήκαμε λοιπόν μαζί με τα παιδιά παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου και φτιάξαμε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο. Το ξεφυλλίζουμε και ταξιδεύουμε, γιατί η μουσική  είναι ένα ταξίδι από μόνη της.

“Τι γυρεύεις αεράκι”, η εκδήλωση της 19ης Μαΐου

Ήταν ένα όραμα, να βάλουμε πολλά διαφορετικά πράγματα πάνω στη σκηνή, να παρουσιάσουμε όλα αυτά που έγιναν στο σχολείο μας τη χρονιά που πέρασε. Με λίγα λόγια, να είμαστε όλοι εκεί.

Είχαμε  μουσική που έπαιξαν και τραγούδησαν τα παιδιά, χορό,  παρουσίαση των προγραμμάτων MUN (πρόγραμμα μαθητικής ρητορικής που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο), 3D Printing (κομμάτι του προγράμματος Erasmus+ που ασχολείται με την τρισδιάστατη εκτύπωση μνημείων της Αθήνας για τυφλούς) και Ecomobility (πρωτότυπο και χιουμοριστικό δρώμενο και χορευτικό για το περιβάλλον της πόλης που ζούμε. Η συγκεκριμένη αυτή δράση των παιδιών πήρε το δεύτερο βραβείο ανάμεσα σε πολλά σχολεία της Αττικής!). Όμορφα εικαστικά έργα των παιδιών εκτέθηκαν στον προθάλαμο του θεάτρου μας και μικρά ‘’θαύματα’’ του μαθήματος της τεχνολογίας επίσης. Χρειαζόταν χρόνος για να τα περιεργαστεί κανείς όλα αυτά! Ήταν και τα τρισδιάστατα αντικείμενα του προγράμματος 3D Printing. Kατά τη διάρκεια της βραδιάς  κείμενα διαφόρων συγγραφέων ‘’αγκάλιαζαν’’ όλη την εκδήλωση, και τέλος παραδοσιακοί χοροί που τονίζουν το πανάρχαιο δέσιμο των ανθρώπων μέσα από τον ελληνικό ρυθμό.

Ήταν η φρεσκάδα και ο αυθορμητισμός των παιδιών εκείνο το βράδυ, η φρεσκάδα των ιδεών,  ήταν η συνύπαρξη πολλών διαφορετικών δράσεων που έκαναν τόσο όμορφη αυτή τη βραδιά. Ήταν και το αεράκι, βέβαια, η αύρα του καλοκαιριού που έρχεται, μαζί με τον άνεμο της αγάπης και της δημιουργίας που θα θέλαμε να πνέει πάντα στο σχολείο μας.

Εκδήλωση στο σχολείο την Κυριακή 19 Μαΐου

”Τι γυρεύεις αεράκι”

Την Κυριακή 19 Μαίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του σχολείου μας για τις διάφορες δράσεις που υλοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά. Στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Χριστούγεννα στο σχολείο

Όμορφη εποχή τα Χριστούγεννα, φώτα πολλά, ευχές και δώρα.   Αληθινή χαρά όμως είναι να προσφέρεις, να ανοίγεις την καρδιά σου, να σκέφτεσαι κι αυτούς που δεν είναι το ίδιο ευτυχισμένοι με σένα.Έγινε λοιπόν μια ακόμα χριστουγεννιάτικη αγορά στο σχολείο μας το απόγευμα του Σαββάτου 08/12/2018. Ο Σύλλογος Γονέων, ο Σύλλογος Διδασκόντων και σύσσωμη η κοινότητα των μαθητών μας συνεργάστηκαν, όπως πάντα, αρμονικά μεταξύ τους  και με την ευγενική φροντίδα της κυρίας Βασιλικής Κωνσταντίνου όλα οργανώθηκαν ιδανικά.  Είχε πολλές και όμορφες μυρωδιές από γλυκά, φώτα πολλά, μουσική και προπάντων πολύ κέφι, πολλή χαρά. Όλα τα πρόσωπα ήταν φωτισμένα από το υπέροχο εκείνο φως της αγάπης και της προσφοράς. Τα παιδιά φτιάξανε δώρα και πολλά πολλά γλυκά, οι καθηγήτριες του σχολείου μας έφτιαξαν το δικό τους ”πάγκο” με νοστιμιές και γλυκό κρασί. Όλα ήταν όμορφα και ζεστά και χαρούμενα.

Ένα μέρος από τα έσοδα διατέθηκε στο Ίδρυμα ”Αγία Άννα” και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του σχολείου. Μακάρι έστω λίγο από αυτό το φως των Χριστουγέννων να καταυγάζει τη ζωή μας και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Διψάμε για ουρανό”

Είναι κάποιες μέρες του χρόνου που όλα στο σχολείο μοιάζουν διαφορετικά. Οι διάδρομοι, οι ωχρωποί τοίχοι, οι πράσινες πόρτες, ο χώρος του θεάτρου, όλα δείχνουν αλλιώτικα, και τα πρόσωπα των ανθρώπων φωτίζονται. Δεν είναι μια συνηθισμένη χαρά, είναι μια λίγο πιό σπάνια, πιο άυλη λάμψη. Είναι η πνευματική εκείνη κατάσταση που μας βγάζει από το λήθαργο, που μας θυμίζει ότι είμαστε φτιαγμένοι από χώμα αλλά και πνοή, σάρκα και πνεύμα. Το βράδυ της 18ης μέρας του Ιουνίου 2018, ο προθάλαμος του θεάτρου ήταν γεμάτος ζωγραφιές, η σκηνή του θεάτρου ήταν γεμάτη από παιδιά, κι άλλα παιδιά γύρω από το πιάνο. Διαβάσαμε ποιήματα και παίξαμε μουσική επειδή έτσι απλά διψούσαμε για ουρανό, επειδή θέλαμε να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα, όπως γράφουν και οι ποιητές που αγαπήσαμε. Ναι, τους αγαπήσαμε τους ποιητές σε χρόνο αόριστο και παντοτινό, έτσι τους  αγάπησαν και τα παιδιά μας, κι άκουγες μικρά παιδιά εκείνο το βράδυ να διαβάζουν ποιήματα και να τραγουδούν με σοβαρότητα, με ομορφιά, με πάθος.

Σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο έγιναν όλα για τη βραδιά αυτή. Τα παιδιά της Λέσχης των Ποιητών, τα παιδιά της χορωδίας, παιδιά που έπαιξαν μουσική.  Μαζί τους και οι καθηγητές και ο διευθυντής του σχολείου μας, που διάβασαν κι αυτοί ποιήματα, που αγκάλιασαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο την εκδήλωση, όπως επίσης και αυτοί που μας έδωσαν χαρά με την παρουσία τους και μόνο. Επίσης οι προσκεκλημένες μας ποιήτριες, οι κυρίες Λένα Παππά και Εριέττη Μπορνάν και η Βικτωρία Ταγκούλη  που ερμήνευσε το τραγούδι της Σάρας Σεβλαίην,  λάμπρυναν ακόμα περισσότερο τη βραδιά αυτή.

”Ας μην το κρύβουμε λοιπόν, διψάμε για ουρανό…” Μίλτος Σαχτούρης

Έκθεση τεχνολογίας και καλλιτεχνικών 2018

Από τις 16.05.2018 έως και 18.05.2018 πραγματοποιήθηκε η έκθεση τεχνολογίας και καλλιτεχνικών του  σχολείου μας.

Φωτογραφίες από την εν λόγω έκθεση μπορείτε να δείτε στη συνέχεια: