Νέα-Ανακοινώσεις

Νέα και Ανακοινώσεις για το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς:
-> από τη Διεύθυνση του σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων
-> από το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο των Μαθητών

Ενημέρωση για τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου

Αγαπητοί/ές μαθητές και μαθήτριες,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο 56089/Δ2/14-05-2020 του ΥΠΑΙΘ, οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2019-2020 στο Γυμνάσιο πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά.

Ενημερωτικό μήνυμα για την επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας – Λεπτομέρειες για την προσέλευση και τις υποχρεώσεις των μαθητών/τριών

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σε συνέχεια του μηνύματος που λάβατε στις 13 Μαΐου 2020 σας υπενθυμίζουμε ότι την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 επαναλειτουργεί η σχολική μας μονάδα μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας της.

Σε μήνυμα που λάβατε χωριστά ανά τμήμα έχετε ενημερωθεί σε ποιο υποτμήμα του τμήματός του ανήκει το παιδί ή τα παιδιά σας.

 • Κάθε τμήμα χωρίζεται σε δύο ισοδύναμα υποτμήματα (α’ υποτμήμα και β’ υποτμήμα) κατά αλφαβητική σειρά.
 • Κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας (18 έως 22 Μαΐου 2020), οι μαθητές του α’ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του β’ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα (25 έως 29 Μαΐου 2020) οι μαθητές του α’ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β’ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τον ίδιο τρόπο, με εναλλαγή ημερών παρακολούθησης ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, θα συνεχίσει να λειτουργεί η σχολική μονάδα και για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.
 • Η προσέλευση των μαθητών/τριών στο σχολείο θα γίνεται στις 8:15πμ και θα περνούν αμέσως στις αίθουσες διδασκαλίας του τμήματός τους τηρώντας αποστάσεις μεταξύ τους.
 • Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα αλλάξει, γιατί υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού που προβλέπεται. Επομένως, κάποιες μέρες με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα οι μαθητές/τριες θα σχολούν νωρίτερα και θα πρέπει να φροντίζετε για την ασφαλή επιστροφή τους στο σπίτι, όπως πάντα. Μερικοί/ές από τους/τις εκπαιδευτικούς που θα πάρουν άδεια ειδικού σκοπού θα συνεχίσουν την ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία με τα τμήματά τους και θα σας ενημερώσουν σχετικά.
 • Τα τμήματα θα κάνουν διάλειμμα διαφορετικές ώρες, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
 • Επειδή δεν θα λειτουργεί το κυλικείο του σχολείου οι μαθητές/τριες καλό είναι να έχουν μαζί τους το κολατσιό τους.
 • Τα παράθυρα των τάξεων θα βρίσκονται διαρκώς ανοικτά.
 • Σε όλες τις αίθουσες υπάρχουν αντισηπτικά διαλύματα αλλά καλό είναι να έχουν και οι μαθητές/τριες στην τσάντα τους ένα μικρό μπουκάλι με αντισηπτικό.
 • Όποιοι/ες μαθητές/τριες επιθυμούν να φορούν μάσκα κατά τη διεξαγωγή των μαθημάτων και δεν έχουν μαζί τους, μπορούν να ζητήσουν από το σχολείο.
 • Οι μαθητές/τριες θα προσέχουν να μην ακουμπούν οπουδήποτε, δεν θα δίνουν αντικείμενα (γόμες, μολύβια κ.ά.) στους συμμαθητές τους, δεν θα λάβουν καμιά φωτοτυπία από τους εκπαιδευτικούς (κίνδυνος μετάδοσης ιού) και θα σημειώνουν τα πάντα στο τετράδιό τους.
 • Οι σελίδες του βιβλίου και οι φωτοτυπίες των εκπαιδευτικών που θα αφορούν την παράδοση των μαθημάτων, καθώς και οι ασκήσεις κάθε μαθήματος θα αναρτώνται στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών του σχολείου (eclass, moodle, Edmodo), για να έχουν πρόσβαση σε αυτές και οι μαθητές που για λόγους προστασίας των ίδιων ή μελών των οικογενειών τους δεν θα έρχονται στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί θα δέχονται στο email τους τυχόν απορίες από τους μαθητές που παραμένουν στο σπίτι. Κάθε εκπαιδευτικός θα ενημερώσει λεπτομερώς τους/τις μαθητές/τριες για κάθε άλλη λεπτομέρεια που αφορά το μάθημά του/της.
 • Εννοείται ότι οι εκπαιδευτικοί θα παραδίδουν δυο φορές την ίδια ενότητα σε κάθε υποτμήμα από τα προαναφερόμενα.

Επειδή η κατάσταση εκτός από πρωτόγνωρη είναι και ιδιόμορφη για κάθε νεώτερη πληροφορία θα σας ενημερώνουμε μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου ή με επόμενο μήνυμα.

Και τώρα τα σημαντικότερα:

 • Οι μαθητές/τριες πρέπει μετά και από τις δικές σας οδηγίες και συμβουλές να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να επιστρέψουν στο σχολείο έχοντας πεισθεί ότι για την ασφάλειά τους πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που θα δίνονται καθημερινά από τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
 • Για να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των μαθητών σε κάθε χώρο του σχολείου οι μαθητές/τριες πρέπει να εισέρχονται και να εξέρχονται σε σειρά (ο ένας πίσω από τον άλλο) και με απόσταση μεταξύ τους.
 • Μαθητές/τριες που θα επιδεικνύουν ανυπακοή και θα θέτουν τον εαυτό τους ή/και τους συμμαθητές τους σε κίνδυνο, θα τιμωρούνται και θα καλείστε να τους/τις πάρετε από το σχολείο αμέσως.
 • Μαθητές/τριες που θα παρουσιάζουν συμπτώματα ασθένειας, επίσης, θα πρέπει να απομακρυνθούν από το σχολείο, επομένως θα καλείστε να τους/τις πάρετε από το σχολείο αμέσως.

Η μέχρι τώρα συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών και γονέων στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας υπήρξε σε υψηλό βαθμό υποδειγματική και εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις μαθητών/τριών που υποβίβασαν με τη συμπεριφορά τους τον θεσμό της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας (Webex meetings), οι περισσότεροι/ες μαθητές/τριες ενεπλάκησαν ενεργά και είχαν κέρδος από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Επομένως, με καλή διάθεση, συνεργασία και απαρέγκλιτη πειθαρχία στους κανόνες που η πολιτεία και οι ειδικοί προτείνουν, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να συνεχιστεί ομαλά η διεξαγωγή των μαθημάτων υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες και να προστατεύσουμε όλοι/ες τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Τέλος, καλό είναι οι γονείς και κηδεμόνες να μην έρχεστε στο σχολείο και για ό,τι χρειάζεστε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά ή με email.

Καλή συνέχεια με υγεία, κουράγιο και υπομονή.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης

Ενημέρωση για την επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας από 18 Μαΐου 2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί από τα μέσα ενημέρωσης την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 επαναλειτουργεί η σχολική μας μονάδα μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας της.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τα ακόλουθα:

Βάσει της υπ’ αριθμ. 51888/ΓΔ4/06-05-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’1739/06-05-2020):

1. Ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά αίθουσα διδασκαλίας ορίζεται σε δεκαπέντε (15), επομένως κάθε τμήμα θα χωριστεί σε δύο υποτμήματα τα οποία θα λειτουργούν σύμφωνα με τα κατωτέρω:

     α) Κάθε τμήμα με περισσότερους από δεκαπέντε (15) μαθητές, χωρίζεται σε δύο ισοδύναμα υποτμήματα (α’ υποτμήμα και β’ υποτμήμα) κατά αλφαβητική σειρά.

     β) Κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας, οι μαθητές του α’ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του β’ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές του α’ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β’ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τον ίδιο τρόπο, με εναλλαγή ημερών παρακολούθησης ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, θα συνεχίσει να λειτουργεί η σχολική μονάδα και για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

2. Για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν διεξάγονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των Γυμνασίων.

3. Τα κυλικεία των σχολικών μονάδων παραμένουν κλειστά μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.

4. Για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και η λειτουργία βιβλιοθηκών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 πρέπει να περιοριστεί ο συνωστισμός κατά την προσέλευση – αποχώρηση στη σχολική μονάδα φροντίζοντας να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των αιθουσών.

Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των μαθητών σε κάθε χώρο του σχολείου.

     Επομένως, για να λειτουργήσει η σχολική μονάδα διασφαλίζοντας την προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων καλό είναι να μιλήσετε στα παιδιά σας, ώστε να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να επιστρέψουν στο σχολείο και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες που θα δίνονται καθημερινά από τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς.

      Τέλος, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1765/8-5-2020 οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα 11η Μαΐου 2020 για την Γ΄ Λυκείου και τη Δευτέρα 18η Μαΐου 2020 για τα Γυμνάσια και την Α΄ και Β΄ Λυκείου, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, ή οι ίδιοι/ες εάν είναι ενήλικοι/ες, υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

    Για τον λόγο αυτό, όσοι/ες από εσάς σκοπεύετε να κρατήσετε τα παιδιά σας στο σπίτι για το επόμενο διάστημα είτε για τη διασφάλιση της δικής τους υγείας είτε της υγείας άλλων συγγενών πρέπει να συμπληρώσετε μια από τις δύο Υπεύθυνες Δηλώσεις (αναλόγως με την περίπτωση στην οποία ανήκετε) και αφού τη σκανάρετε να τη στείλετε με email στο σχολείο.

     Τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς υπάρχουν πολλά προβλήματα λειτουργίας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί η ιστοσελίδα του σχολείου και να μην μπορούμε να λάβουμε ή να στείλουμε email. Καλό, λοιπόν, είναι αφού στείλετε την Υπεύθυνη Δήλωσή σας, να επικοινωνήσετε με το σχολείο, για να επιβεβαιώσετε την παραλαβή της.

     Ανακεφαλαιώνοντας:

 1. Στο mail που θα λάβετε χωριστά θα αναφέρεται το υποτμήμα στο οποίο ανήκει το  παιδί ή τα παιδιά σας. Αν ανήκει στο α υποτμήμα, θα έλθει στο σχολείο την πρώτη εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ αν ανήκει στο β’ υποτμήμα θα έλθει τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.
 2. Αν θέλετε να μη ληφθούν υπόψη οι απουσίες, για να μην έλθει το παιδί ή τα παιδιά σας στο σχολείο, θα συμπληρώσετε μια από τις Υπεύθυνες Δηλώσεις και θα τις στείλετε με email στο σχολείο. 

Καλό είναι οι γονείς και κηδεμόνες να μην έρχεστε στο σχολείο και για ό,τι χρειάζεστε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή με email.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.

Καλή συνέχεια με υγεία!

Ο Διευθυντής,

Νικόλαος Ι. Κούκης

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΕΚΝΟ ΠΟΥ ΝΟΣΕΙ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Καταγραφή αιτημάτων προμήθειας ψηφιακού εξοπλισμού για τη στήριξη μαθητών/τριών που έχουν ανάγκη (3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα: «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 84, τ.Α΄, 13-4-2020, άρθρο 27):

1. Οι Σχολικές Επιτροπές των Δήμων μπορούν να προμηθεύονται κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό που να επιτρέπει την υλοποίηση των δράσεων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους, εντός του πλαισίου υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού COVID-19, αξιοποιώντας αδιάθετες πιστώσεις που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων τους. Η προμήθεια γίνεται κατ΄ ανάλογη εφαρμογή της παρ.3 του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76). Σε περίπτωση που οι πιστώσεις αυτές δεν επαρκούν, οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να επιχορηγούν εκτάκτως τις Σχολικές Επιτροπές με το απαιτούμενο υπόλοιπο.

2. Η προμήθεια γίνεται μετά από αιτιολογημένο αίτημα του διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας, από το οποίο προκύπτει το απολύτως αναγκαίο πλήθος των φορητών συσκευών (laptops, notebooks, netbooks ή tablets) ή/και συνδέσεων διαδικτύου, οι οποίες απαιτούνται για τη στήριξη μαθητών που έχουν ανάγκη. Τα προμηθευόμενα είδη αποτελούν εξοπλισμό του σχολείου και, με μέριμνα των οικείων διευθυντών, παραδίδονται προς προσωρινή χρήση στους δικαιούχους μαθητές με ονομαστικά πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής, για όσο διάστημα αυτό απαιτείται.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των ανωτέρω παρακαλείσθε να συμπληρώσετε τα πεδία της φόρμας:

https://forms.gle/tf61QDGaiYAVCiWc8

μόνο στην περίπτωση που έχετε πραγματικά την ανάγκη να σας χορηγηθεί φορητή συσκευή (laptop, notebook, netbooks ή tablet) ή/και σύνδεση διαδικτύου, για να μπορέσει/ουν το παιδί/τα παιδιά σας να λάβει/ουν μέρος στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επίσης, θα πρέπει να αιτιολογήσετε συνοπτικά την ανάγκη αυτή.

Η συγκεκριμένη φόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 στις 22:00 (το βράδυ), προκειμένου να γίνει η αναγκαία επεξεργασία και να διαβιβαστούν το πρωί της Τρίτης 21 Απριλίου τα αιτήματά σας στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς.

Ευχές σε εσάς και τους δικούς σας για «Καλή Ανάσταση» με υγεία.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης

ΦΕΚ_84_τ.Α_13-4-2020_άρθρο_27

Πίνακας με πληροφορίες για την παροχή ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από τις/τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

τις τελευταίες εβδομάδες κληθήκαμε όλοι να ανταποκριθούμε σε έναν νέο τρόπο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με σύγχρονες και ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Όπως κάθε αλλαγή στη ζωή μας, έτσι και αυτή, απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής. Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας μας στις νέες αυτές μεθόδους διδασκαλίας μπορώ να πω ότι τόσο οι  εκπαιδευτικοί, όσο και μαθητές/τριες με την υποστήριξη των γονέων και κηδεμόνων τους ανταποκριθήκαμε μαζικά και με πολύ θετική διάθεση. Συνεχίζουμε, λοιπόν, δυναμικά με την ίδια διάθεση και έτοιμοι για την αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών με υπομονή, αισιοδοξία και συνεργασία.

Για τη διευκόλυνσή σας ακολουθεί ένας Πίνακας για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στον οποίο θα βρείτε πληροφορίες για τις/τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Καλή συνέχεια στην προσπάθειά μας με υγεία!

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης

Ασύγχρονη εξ αποστάσεως – Ενημέρωση για όλους τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς


Ασύγχρονη εξ αποστάσεως – Ενημέρωση για όλους τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς_29_4_2020

Ανακοίνωση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, κας Χονδροπούλου και κας Ντούρου

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΣΤΕ

Σεβαστοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά ελπίζουμε να είστε όλοι καλά. Παραμένοντας σπίτι όπως όλοι μας, γινόμαστε πρότυπα ψύχραιμης και υπεύθυνης στάσης απέναντι στη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε τις τελευταίες μέρες.

Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά επίσης ξέρουμε ότι εσείς τα παιδιά έχετε οπλιστεί με μεγάλη δύναμη και μας έχετε αποδείξει και άλλες φορές ότι μπορείτε να κάνετε απίστευτα πράγματα σε πολλούς τομείς της ζωής. Έτσι λοιπόν και τώρα συνεχίστε να είστε δυνατοί, δίνοντας ελπίδα και κουράγιο και σε εμάς τους μεγαλύτερους.

Οι καθηγήτριές σας της Φυσικής Αγωγής, σας προτρέπουμε να βάλετε άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια και να ξεκινήσετε την άσκηση παρέα με τους γονείς σας ή με την επίβλεψή τους.

Οι ευεργετικές επιδράσεις της άσκησης στην υγεία του ανθρώπου είναι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων. Η φράση «νους υγιής εν σώματι υγιεί» αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη γνώση και η εφαρμογή της αποδεικνύεται με τις πολυάριθμες αθλητικές εκδηλώσεις στην αρχαιότητα.

Άσκηση είναι κάθε κίνηση του σώματος και φυσική δραστηριότητα του ανθρώπου στην οποία συμμετέχουν κυρίως μεγάλες μυϊκές ομάδες. Με την άσκηση επιδιώκει κανείς να βελτιώσει την υγεία του και την φυσική του κατάσταση.

Για αρχή σας προτείνουμε λίγα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσα στο σπίτι ή γύρω από αυτό, όπως:

 1. Καθημερινό περπάτημα
 2. Ελαφρύ τρέξιμο
 3. Εναλλαγή τρεξίματος με περπάτημα
 4. Βόλτα με το ποδήλατο
 5. Ασκήσεις για όλο το σώμα μέτριας έντασης, αρχίζοντας με λίγες επαναλήψεις (αποφεύγουμε ασκήσεις που δεν έχουμε ξανακάνει)
 6. Αναπηδήσεις με σχοινάκι (προσοχή στα γόνατα και στην μέση)
 7. Χρησιμοποιώ τις σκάλες αντί του ανελκυστήρα
 8. Βοηθάω στις δουλειές του σπιτιού ή στον κήπο
 9. Βάζουμε την μουσική που μας αρέσει και χορεύουμε!

Αγαπητοί γονείς, διαμορφώνουμε έναν κατάλληλο χώρο μέσα στο σπίτι, μακριά από έπιπλα ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, π.χ. χαλιά που γλιστράνε. Ασκούμαστε ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, τουλάχιστον δύο με τρεις φορές / βδομάδα.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!

Για να ξεκινήσουμε, ακολουθούμε πάντα κάποιους κανόνες:

Νιώθουμε καλά (είμαστε υγιείς).

Αν κατά τη διάρκεια της άσκησης αισθανθούμε κάποια ενόχληση ή πόνο σταματάμε.

Δεν διστάζουμε να ζητήσουμε τη βοήθεια ειδικού αν χρειαστεί.

Δεν ξεχνάμε το ζέσταμα, στην αρχή της κάθε δραστηριότητας και τις διατάσεις πριν και μετά το τέλος της.

Δεν σταματάμε απότομα.

Επίσης δεν ξεχνάμε πως η καλή υγεία προϋποθέτει σωστή διατροφή και επαρκή ενυδάτωση.

Είμαστε εδώ με έναν διαφορετικό τρόπο αλλά παραμένουμε συνδεΔεμένοι, με την ευχή ότι όλα αυτά θα τελειώσουν γρήγορα και θα ανταμώσουμε στην αυλή του σχολείου μας χαρούμενοι και υγιείς.

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ,

Μαρία Χονδροπούλου

Ελένη Ντούρου

(image from https://time.com/tag/exercise/)

Παράταση εγγραφών εκπαιδευτικών και μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το έγγραφο με αρ. Πρωτ.: 40269/Δ2/24-03-2020 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ μπορούν να συνεχιστούν έως και τη Δευτέρα 30/03/2020.

ΕΞΕ – 40269 – 2020 – Παράταση εγγραφών εκπαιδευτικών και μαθητών στο ΠΣΔ

Ενημέρωση για τη διαδικασία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (24/03/2020)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

τις τελευταίες μέρες προσπαθείτε να κάνετε την εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), ώστε με τους κωδικούς που θα ορίσετε να συμμετέχουν στη συνέχεια στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Καλό είναι να έχετε υπομονή, γιατί, όπως ήταν αναμενόμενο, η είσοδος χιλιάδων νέων χρηστών στην εν λόγω πλατφόρμα προξενεί καθυστερήσεις. Εσείς πρέπει να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να επιτύχετε τον στόχο σας, την εγγραφή του/των παιδιού/ών σας στο ΠΣΔ.

Στο μεταξύ μέρος των εκπαιδευτικών έχει ήδη δημιουργήσει ψηφιακές τάξεις, αν και τα προβλήματα σύνδεσης, δημιουργίας και διαχείρισης των ψηφιακών τάξεων εντός των εφαρμογών του ΠΣΔ αφορούν και εμάς. Τα περισσότερα από αυτά τα μαθήματα έχουν παραμείνει σκοπίμως ανοικτά, για να βλέπουν οι μαθητές το αναρτημένο υλικό. Με μελλοντικό μήνυμα θα ενημερωθείτε για το πότε ακριβώς θα αρχίσει και επισήμως η διαδικασία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για τον τρόπο με τον οποίο θα αλληλεπιδρούν μαθητές και εκπαιδευτικοί με σημείο αναφοράς το εκπαιδευτικό υλικό των ψηφιακών τάξεων.

Από τη στιγμή που θα εγγραφείτε στο ΠΣΔ, πρέπει να κάνετε είσοδο με τους κωδικούς σας στο περιβάλλον https://eclass.sch.gr/ στο οποίο αυτομάτως θα δείτε όλες τις ψηφιακές τάξεις που έχουν δημιουργηθεί από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Το σχολείο μας και πριν τις τελευταίες εξελίξεις που επέβαλαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είχε δημιουργήσει και έχει ενεργά μαθήματα σε ψηφιακή τάξη http://3gym-kifis.att.sch.gr/moodle/ στην οποία είναι ήδη εγγεγραμμένοι όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου.

Επίσης, κάποιες/οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη δημιουργήσει ψηφιακές τάξεις σε άλλα εκπαιδευτικά διαδικτυακά περιβάλλοντα, όπως το edmodo και επικοινωνούν ήδη με τους μαθητές.

Επομένως, αναλόγως με το περιβάλλον στο οποίο κάθε εκπαιδευτικός έχει επιλέξει να δραστηριοποιηθεί και να αναρτήσει τα μαθήματά του, θα λάβετε σύντομα email, ώστε να γνωρίζετε τον τρόπο επικοινωνίας και διαδικτυακής αλληλεπίδρασης με τον εκάστοτε εκπαιδευτικό.

Τέλος, επειδή οι συνθήκες που βιώνουμε είναι ιδιαίτερες και προκαλούν ψυχολογική πίεση και άγχος, καλό είναι όλες/οι να κάνουμε υπομονή και να μοιραζόμαστε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών/τριών μας.

Συνημμένα θα βρείτε δύο αρχεία:

 1. «ΥΠΑΙΘ_ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ & ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ» στο οποίο περιλαμβάνεται ενημέρωσή σας σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων αποκλειστικά για τον σκοπό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και
 2. «Ενδεικτικός κατάλογος διαθέσιμων ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων» στο οποίο περιλαμβάνονται ιστοσελίδες που έχουν δημιουργηθεί από φορείς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιέχουν ψηφιακό υλικό για τα μαθήματα που διδάσκονται και στο Γυμνάσιο

Για κάθε εξέλιξη στο θέμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα ενημερώνεστε είτε με email είτε με επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα του σχολείου (http://3gym-kifis.att.sch.gr/). Για κάθε απορία ή/και προβληματισμό μη διστάσετε να στείλετε μήνυμα στο email του σχολείου (mail@3gym-kifis.att.sch.gr).

Να είστε υγιείς εσείς και οι οικογένειές σας και με το καλό να ξανασυναντηθούμε στο σχολείο δια ζώσης και όχι μόνο διαδικτυακά.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης

ΥΠΑΙΘ_ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ & ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ενδεικτικός κατάλογος διαθέσιμων ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων

Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων από 21/3/2020 έως 10/4/2020

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 956/21-3-2020 αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 έως και 10.4.2020.

ΦΕΚ_956_21-03-2020

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί λόγω της ταχύτατης αύξησης των κρουσμάτων του ιού Covid 19, παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) εξέδωσε οδηγίες για παροχή ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η ασύγχρονη εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων και δεν υποκαθιστά το μάθημα στην τάξη. Στόχος δεν είναι η κάλυψη της διδακτέας ύλης, αλλά η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

Από την πλευρά σας, για να διευκολυνθεί η εν λόγω διαδικασία, πρέπει να μεριμνήσετε για την εγγραφή του/των παιδιού/ών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Πιο συγκεκριμένα:

1. Με την εγγραφή τους (https://register.sch.gr/students/) οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα.

2. Κατά την εγγραφή θα συμφωνήσετε (https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php) με την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019 .

3. Οι μαθητές/μαθήτριες (με την βοήθεια των γονέων/κηδεμόνων) μετά την απόκτηση λογαριασμού από το ΠΣΔ εισέρχονται για μια φορά στην πλατφόρμα που έχει επιλεγεί από τους εκπαιδευτικούς (σχετικές οδηγίες θα λάβετε κατά τις επόμενες μέρες), ώστε στη συνέχεια να γίνουν μέλη των ψηφιακών τμημάτων από τους εκπαιδευτικούς και τον Δ/ντή.

Παρακαλώ να διαβάσετε με μεγάλη προσοχή την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που ακολουθεί και να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγγραφής των παιδιών σας στο ΠΣΔ.

Για όποιες απορίες/διευκρινίσεις ή/και βοήθεια μπορείτε να απευθύνεστε με μήνυμα στο email του σχολείου (mail@3gym-kifis.att.sch.gr).

ΥΠΑΙΘ_Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης