Νέα-Ανακοινώσεις

Νέα και Ανακοινώσεις για το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς:
-> από τη Διεύθυνση του σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων
-> από το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο των Μαθητών

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Κηφισιάς

Προς ενημέρωσή σας η Αφίσα και η Αίτηση γονέα προς το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Κηφισιάς.

ΑΦΙΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 2023

 

Αγιασμός και διανομή σχολικών βιβλίων για το σχολικό έτος 2022-2023

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

η έναρξη των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 08:15π.μ., επομένως, οι μαθητές/τριες πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο από τις 08:00 π.μ. έως τις 08:15 π.μ..

Με βάση την εγκύκλιο (108730/ΓΔ4/08-09-2022) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο: «Οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Αφού ολοκληρωθεί ο Αγιασμός σε κάθε τμήμα, οι εκπαιδευτικοί, θα ενημερώσουν τους/τις μαθητές/τριες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μονάδας κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς,  θα συζητήσουν για την εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης και θα τους ενημερώσουν για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας. Αφού οι μαθητές/τριες πάρουν το Πρόγραμμα μαθημάτων της εβδομάδας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών για τον τρόπο παραλαβής των σχολικών βιβλίων.

Τα βιβλία των μαθητών/τριών είναι ήδη τοποθετημένα σε τσάντες, επομένως, μετά τον αγιασμό, οι μαθητές/τριες θα τα παραλάβουν με τρόπο οργανωμένο και τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις. Για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου καλό είναι εκτός της σχολικής μονάδας να υπάρχει κάποιος ενήλικος συνοδός, για να μεταφέρει τα βιβλία, γιατί η τσάντα βιβλίων της Α΄ Γυμνασίου είναι πολύ βαριά. Επίσης, οι μαθητές/τριες μπορούν να φέρουν μαζί τους και το σακίδιο πλάτης τους, για να μοιράσουν τα βιβλία.

Μετά και τη διανομή των βιβλίων (γύρω στις 10:30π.μ.) οι μαθητές/τριες θα φύγουν από το σχολείο ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, τηρώντας τις μεταξύ τους αποστάσεις.

Κάθε μαθητής/τρια θα επιστρέψει στο σπίτι του/της έχοντας, ακόμη, 1) μια «Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμονίας» και 2) μια «Υπεύθυνη Δήλωση Στοιχείων Επικοινωνίας Γονέων και κηδεμόνων», οι οποίες πρέπει να συμπληρωθούν από τους γονείς και κηδεμόνες και να επιστραφούν το συντομότερο δυνατό στο σχολείο.

Λεπτομερείς οδηγίες θα λαμβάνετε στο εξής στο email που θα δηλώσετε στην προαναφερόμενη Υπεύθυνη Δήλωση. Για όποια απορία ή/και διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του σχολείου.

Ευχόμαστε ολόψυχα μια Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς

Θερινή Εφημερία

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού το σχολείο μας θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη 8:30-14:00.

Παραλαβή νέου εξοπλισμού για το Εργαστήριο Πληροφορικής

Ολοκληρώθηκε   η  παραλαβή και η παραμετροποίηση νέου εξοπλισμού για το Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας.  Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο εργαστήριο που αποτελείται μεταξύ άλλων από έναν εξυπηρετητή  και 12 υπολογιστές γραφείου  καθώς και έναν εκτυπωτή. Η προμήθεια του έγινε μέσω ΥΠΑΙΘ/ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ.

 

Ενημέρωση για τις Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Εγγραφής, Ανανέωσης Εγγραφής και Μετεγγραφής

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://eeggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggrapheseskholeio/eggrapheananeoseeggraphessegenikokaiepaggelmatikolukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Ανάρτηση νέου φυλλαδίου Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Κηφισιάς

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Πρόσκληση στην έκθεση Τεχνολογίας & Εικαστικών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου  Γυμνασίου Κηφισιάς, έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην έκθεση Τεχνολογίας & Εικαστικών, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 11 π.μ. έως 12 π.μ. στο χώρο του σχολείου για να απολαύσετε τις δημιουργίες τους.

            

Δενδροφύτευση στο χώρο του σχολείου μας

Στις 25 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δενδροφύτευση με τη συνεργασία μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών, του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του Δήμου Κηφισιάς.

Τα δένδρα και οι θάμνοι που φυτεύτηκαν προτάθηκαν και διατέθηκαν από τον Δήμο Κηφισιάς, αφού πρώτα έγινε μελέτη του προαύλιου χώρου του σχολείου.

Στόχος αυτής της δράσης ήταν ο καλλωπισμός του χώρου του σχολείου και η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν την αγάπη για τη φύση και την προστασία του περιβάλλοντος.

   

Ευχαριστούμε τον σύλλογο γονέων για την συμβολή του στον προγραμματισμό και την υλοποίηση της δράσης.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Κηφισιάς κ. Γεώργιο Σκορδίλη, που υποστήριξε και οργάνωσε αυτή τη δράση και το έμπειρο συνεργείο του Δήμου Κηφισιάς που συνεργάστηκε άψογα με τους μαθητές του σχολείου κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης.

  

Οι υπεύθυνοι καθηγητές: Πουλογιαννόπουλος Παύλος και Καρύδη Βάλια

Πρόγραμμα Προαγωγικών και Απολυτηρίων Εξετάσεων 2022 και Εξεταστέα Ύλη Μαθημάτων

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕTΑΣΕΩΝ ΙΟYΝΙΟY 2022

 

Εξεταστέα Ύλη Μαθημάτων

 Α΄ Γυμνασίου

ΙΣΤΟΡΙΑ -Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ -Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΦΥΣΙΚΗ-A’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ (ΟΔΥΣΣΕΙΑ)  Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΓΓΛΙΚΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

Β΄ Γυμνασίου

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ (ΙΛΙΑΔΑ) Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΦΥΣΙΚΗ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΓΓΛΙΚΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

Γ΄ Γυμνασίου

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Γ ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ (ΕΛΕΝΗ) -Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΦΥΣΙΚΗ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΓΓΛΙΚΑ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

Καλό διάβασμα και καλή επίδοση!

Οδηγίες εν όψει της έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, μετά τις διακοπές του Πάσχα

Αγαπητοί/ές γονείς και κηδεμόνες,

Χριστός ανέστη. Χρόνια πολλά με υγεία και θεία φώτιση.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη με αρ. Πρωτ.: 48804/ΓΔ4/29-04-2022 Εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. από τις 3 Μαΐου 2022 ισχύουν τα ακόλουθα για τους/τις μαθητές/τριες κατά την προσέλευσή τους στις σχολικές μονάδες:

Παύει να υφίσταται η υποχρέωση διενέργειας υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 για τους μαθητές/τριες κατά την προσέλευσή τους στις οικείες σχολικές μονάδες.

Οι μαθητές/τριες δεν υποχρεούνται να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr για τη δήλωση τακτικών εβδομαδιαίων ελέγχων – παρά μόνο στην περίπτωση που είναι στενές επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός ή εκτός σχολικού πλαισίου και πρέπει να δηλώσουν τα αποτελέσματα των προληπτικών διαγνωστικών και αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στους οποίους πρέπει να υποβληθούν.

Οι μαθητές/τριες που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος εντός σχολικού πλαισίου υποβάλλονται σε δύο αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self test) – ο μεν πρώτος διενεργείται την ημέρα 0 έως 1, ο δε δεύτερος την ημέρα 4 μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επιπλέον, για δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα υποχρεούνται σε χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας.

Οι μαθητές/τριες που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος εκτός σχολικού πλαισίου:

α) Οι εμβολιασμένοι/νοσήσαντες μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

β) Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Μετά την πάροδο της ως άνω προβλεπόμενης συστηματικής παρακολούθησης των στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος, οι μαθητές/τριες που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία των στενών επαφών, εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικοί και έχουν αρνητικά αποτελέσματα στους διαγνωστικούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους που έχουν υποβληθεί, δεν απαιτείται να προβούν σε περαιτέρω τακτικό εβδομαδιαίο προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο.

Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test), είναι θετικό, τότε απαιτείται η επιβεβαίωσή του μέσω ταχείας δοκιμασίας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ή εναλλακτικά μέσω μοριακού ελέγχου (PCR). Αν ο επιβεβαιωτικός διαγνωστικός έλεγχος είναι θετικός, τότε το άτομο αντιμετωπίζεται, πλέον, ως επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες απομόνωσης και διαχείρισης κρούσματος.

Για την εξαγωγή αποτελέσματος του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) για τους μαθητές/τριες: οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες που φοιτούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» και, ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση self test μαθητών/τριών δημοσίων σχολικών μονάδων – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα. Οι μαθητές/τριες που φοιτούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής οφείλουν να φέρουν μαζί τους την εκτυπωμένη σχολική κάρτα για την περίπτωση που ζητηθεί η επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/την Διευθυντή/ντρια/Υποδιευθυντή/ντρια ή Προϊστάμενο/η της σχολικής μονάδας προς επαλήθευση/διασταύρωση του αποτελέσματος που έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν. Σε αυτή την περίπτωση, τα πρόσωπα αυτά μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές κάθε φορά γνωστοποιούνται. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε ο μαθητής/τρια ή ο/η ενήλικος/η μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, εάν υφίσταται χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του εν γένει. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις μαθητές/τριες, αυτή μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών ή από τους/τις ενήλικους/ες μαθητές/τριες.

Στην περίπτωση εκείνη που μαθητής/τρια που φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα σε περίπτωση που αυτό του ζητηθεί από εκπαιδευτικό ή από τον/την Διευθυντή/ντρια/Υποδιευθυντή/ντρια ή Προϊστάμενο/η της σχολικής μονάδας προς επαλήθευση/διασταύρωση του αποτελέσματος που έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass. gov.gr, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή στην τάξη/ αποχωρεί από την σχολική αίθουσα, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα. Εάν ο/η μαθητής/ τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί ανά τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας.

Για τους/τις μη εμβολιασμένους/ες μαθητές/τριες, στην περίπτωση που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος ατόμου με το οποίο διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη, ακολουθείται η διαδικασία της πενθήμερης απομόνωσης από την τελευταία επαφή με το κρούσμα και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Την πέμπτη (5η) ημέρα από την τελευταία επαφή με το κρούσμα υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, με δική τους δαπάνη, και εφόσον το αποτέλεσμα αυτού είναι αρνητικό επιστρέφουν στις σχολικές δραστηριότητες την έκτη (6η) ημέρα. Από την ημέρα αυτή και για τις επόμενες πέντε (5) ημέρες είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας.

Οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες μαθητές/τριες, στην περίπτωση που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος ατόμου με το οποίο διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη, δεν παραμένουν σε απομόνωση και συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητές τους χρησιμοποιώντας χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες από την τελευταία επαφή με το κρούσμα. Την ημέρα 5 μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα διενεργείται αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test).

Εξακολουθεί η υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) για τους μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Η χρήση της προστατευτικής μάσκας γίνεται: α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, β) στους εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας και γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών/τριών. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. καθώς και στα μέλη του λοιπού προσωπικού στην τάξη και στην σχολική μονάδα αντίστοιχα αν δεν τηρούν την υποχρέωσή τους για χρήση της μάσκας. Η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική κατά την διάρκεια του φαγητού και κατά την διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης. Εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού, όπως η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός των χώρων, ο σχολικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού και η αποφυγή συγχρωτισμού.

Με διάθεση συνεργασίας και υπομονή, θα καταφέρουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην πρόληψη και αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης