Νέα-Ανακοινώσεις

Νέα και Ανακοινώσεις για το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς:
-> από τη Διεύθυνση του σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων
-> από το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο των Μαθητών

Εκδήλωση “Πάμε Ψηλότερα” Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Δείτε την παρουσίαση από τις δράσεις του σχολείου μας, τη χρονιά που πέρασε (σε μορφή βίντεο), το πρόγραμμα της εκδήλωσης και κάποια στιγμιότυπα της γιορτής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην εφαρμογή paddlet, με τίτλο ΟΤΑΝ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΜΠΝΕΕΙ… δείτε φωτογραφίες από το μικρό ποιητικό δρώμενο της εκδήλωσης και διαβάστε (ή ακούστε) σκέψεις μαθητών και μαθητριών της Α’ τάξης.

Πρόσκληση για την εκδήλωση “Πάμε Ψηλότερα”, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση “Πάμε ψηλότερα” του σχολείου μας, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στις 7:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του σχολείου μας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια συνολική παρουσίαση των δράσεων που έλαβαν χώρα στο σχολείο τη χρονιά που πέρασε.  Ευρωπαϊκά και πολιτιστικά προγράμματα, ποιητικό δρώμενο, απαγγελίες από  παιδιά της Λέσχης Βιβλίου, τραγούδια από τη χορωδία μας και παραδοσιακούς χορούς.

Επίσης, στον ισόγειο χώρο του σχολείου, από τις 7:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ. θα μπορείτε να δείτε έργα μαθητών και μαθητριών της Α’ και Β’ τάξης, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Η αφίσα της εκδήλωσης είναι ζωγραφισμένη από τη μαθήτρια του τμήματος Β4, Ντεληφιλιππίδη Πίστη και την ευχαριστούμε.

Ο σύλλογος διδασκόντων

Πρόσκληση για την ετήσια έκθεση Τεχνολογίας

 

Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών για εκπαιδευτικούς (Δευτέρα 8 Μαΐου 2023)

Στο Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαΐου 2023, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, έλαβαν πολύτιμες γνώσεις σχετικές με την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Πως αντιμετωπίζουμε ένα περιστατικό λιποθυμίας; Πως ελέγχουμε αν ο ασθενής αναπνέει; Πως τοποθετούμε τον ασθενή σε θέση ασφαλείας; Πώς κάνουμε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.) σε περίπτωση που δεν αναπνέει; Πως χρησιμοποιούμε τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή για Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση;  Πότε καλούμε το 166 ή το 112;

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την περιποίηση μικρών τραυμάτων και πληγών, την αντιμετώπιση έντονης αιμορραγίας ή ρινορραγίας, την αντιμετώπιση και περιποίηση τραύματος στο κεφάλι, το περιστατικό επιληψίας κ.α.

Ευχαριστούμε τον κ. Ντιντίφα Αθανάσιο, διασώστη του ΕΚΑΒ, για την εκπαίδευση που μας παρείχε.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ από το ΕΚΑΒ:

https://www.ekab.gr/files/entypa/EKAB-protes-voithies.pdf

Πολιτιστικό, διαθεματικό πρόγραμμα με θέμα «Ανακαλύπτοντας τον Σικελιανό-έναν ονειροπόλο ποιητή»

Tο σχολείο μας συνεργάστηκε με το Γυμνάσιο των Αγίων Θεοδώρων στο πολιτιστικό, διαθεματικό πρόγραμμα «Αναζητώντας το Σικελιανό, έναν ονειροπόλο ποιητή». Ένα πρόγραμμα αδελφοποίησης που προωθεί καλές πρακτικές με απώτερο στόχο να καλλιεργηθεί το συνεργατικό πνεύμα και να αναδειχθούν τα ταλέντα, οι κλίσεις και οι δεξιότητες όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών.

Συντονίστριες του προγράμματος ήταν η κα Κωστάκου Φωτεινή ΠΕ02, φιλόλογος και συγγραφέας από το Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων και η κα Κουλουριώτη Ευαγγελία ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας από το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς.  Συμμετείχαν οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου Διαμάντη Όλγα, Ζαφειροπούλου Χριστίνα, Ζέρβα Αργυρώ, Λιάκου Αντωνία, Ορφανίδη Χρυ Παναγοπούλου Αργυρώ, Παπαδοπούλου Πολυξένη, Ρεπούση Στελλίνα, Σκούρτα Βασιλεία και Φωτογιαννοπούλου Ηλέκτρα.

Στόχος  του προγράμματος ήταν να γνωρίσουμε το μεγάλο λυρικό ποιητή Άγγελο Σικελιανό.  Η πορεία του ποιητή χαρακτηρίζεται από την απορρόφησή του με τη μακραίωνη, πολιτισμική ιστορία του τόπου μας.  Η Κηφισιά συνδέεται με το μεγάλο ποιητή αφού εδώ υπάρχει το σπίτι που περνούσε τα καλοκαίρια του τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Η πρώτη δράση του προγράμματος ήταν η θεατρική παράσταση: «Άγγελος Σικελιανός, ένας ονειροπόλος ποιητής» από το παραμύθι της Φωτεινής Κωστάκου και της Δέσποινας Πικοπούλου. Ένα ευχάριστο ξεκίνημα για να έρθουν τα παιδιά κοντά στους ποιητές μας και να αγαπήσουν την τέχνη τους.

Στη συνέχεια του προγράμματος συνδέσαμε το Σικελιανό με τον Άγγλο λυρικό ποιητή John Keats,  ο οποίος ύμνησε την Ελληνική Αρχαιότητα.  Οι μαθητές αφού μελέτησαν τη ζωή και το έργο των ποιητών, διάβασαν και ανέλυσαν ποιήματά τους στα ελληνικά και αγγλικά έφτιαξαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, που μπορείτε να δείτε επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Άγγελος Σικελιανός & John Keats_Δύο Λυρικοί Ποιητές

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς:

Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς, υλοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου σας.

Αρχικά οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε έρευνα εκτίμησης αναγκών, η οποία βοήθησε στη συνδιαμόρφωση της θεματολογίας, καθώς και στον τρόπο συνεργασίας.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας zoom του Κέντρου Πρόληψης Προνόη και δόθηκαν βεβαιώσεις σε κάθε συμμετέχοντα εκπαιδευτικό.

Τα επιμορφωτικά εξ αποστάσεως σεμινάρια, διάρκειας 15 ωρών, πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες και είχαν την παρακάτω θεματολογία:

  • Ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ»,
  • Γνωριμία – Διαχείριση επιθετικών συμπεριφορών στο χώρο του σχολείου” με συντονίστρια την κα Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγο Υγείας MSc – Ψυχοθεραπεύτρια – Επιστημονικά Υπεύθυνη,
  • Όρια και κανόνες στη σχολική τάξη” με συντονίστρια την κα Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός ΜΕd – Ψυχοθεραπεύτρια.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς, που υποστηρίζει και ενισχύει τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Μέσα από την συντονισμένη και αρμονική συνεργασία όλων μας μπορούμε να κάνουμε τα σχολεία μας πλαίσια που παρέχουν όχι μόνο γνώσεις αλλά ασφάλεια, σύνδεση, ψυχοκοινωνική και πνευματική ανάπτυξη για μικρούς και μεγάλους.

Παρεμβάσεις για μαθητές/τριες από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ», του Δήμου Κηφισιάς

Ολοκληρώθηκαν οι δίωρες παρεμβάσεις από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.

Ένα μεγάλο “Stop” στον εκφοβισμό φώναξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, μέσα από το πλαίσιο υλοποίησης δια ζώσης βραχείων ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.  Το πρόγραμμα “Έχω τη Δύναμη: για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού“, υλοποιήθηκε από τον Ιανουάριο ως τα τέλη Απριλίου 2023 σε όλα τα τμήματα όλων των τάξεων του σχολείου μας.

Το πρόγραμμα συντόνισε η κα Διονυσία Γιαννοπούλου, Αναπληρώτρια Επ. Υπεύθυνη, Κοινωνική Λειτουργός & Ψυχοθεραπεύτρια.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης, αλληλεπιδραστικές παρεμβάσεις ανά τμήμα, για τη διαχείριση τους άγχους και την πρόληψη συμπεριφορών υψηλού κινδύνου  μέσα από το πρόγραμμα “Διαχείριση άγχους στην εφηβεία” για όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Γκράφιτι με αθλητικές παραστάσεις

Γκράφιτι με αθλητικές παραστάσεις σε εξωτερικό τοίχο του προαυλίου από τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με το 15μελές συμβούλιο των μαθητών του σχολείου μας.

Άνθη από το Δήμο Κηφισιάς για το αίθριο του σχολείου μας

Σε συνέχεια της δεντροφύτευσης  που πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονιά, ο Δήμος Κηφισιάς μας παρείχε άνθη, που φυτεύτηκαν από μαθητές και μαθήτριες στον αίθριο χώρο του σχολείου μας.

“Τερματικός σταθμός Τέμπη”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με προτροπή του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, συγκινημένοι από την τραγωδία στα Τέμπη και με μοναδικά τους «όπλα» τη σχολική τους τσάντα, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, σχημάτισαν στο προαύλιο του σχολείου, το μήνυμα «Τερματικός Σταθμός Τέμπη».