Προγράμματα

Ηλεκτρονικό βιβλίο με κανόνες καλής συμπεριφοράς κατά τη χρήση του Διαδικτύου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, πρόσθεσαν τρεις ακόμα κανόνες, στο συνεργατικό βιβλίο “Collaborative Netiquette Book”, που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος, σχετικά με τους κανόνες καλής συμπεριφοράς που θα πρέπει να ακολουθούμε στο Διαδίκτυο.

Εμφάνιση τρισδιάστατων αντικειμένων στο χώρο με εφαρμογές Επαυξημένης πραγματικότητας

Χρήση των δυνατοτήτων Επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality_AR) μέσω των εφαρμογών   Arloopa και MergeEdu, μας επέτρεψαν να δούμε από κοντά τρισδιάστατα αντικείμενα να εμφανίζονται στο χώρο, όπως η κίνηση των δορυφόρων γύρω από τη Γη, η περιστροφή της γης, η κίνηση της γης γύρω από τον ήλιο, η Γη και οι άλλοι πλανήτες, και ένας αστροναύτης να κινείται στο χώρο. Ήταν μια μοναδική και διασκεδαστική δραστηριότητα για όλους μας!!!

Space Adventure Challenge

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, έγραψαν κώδικα και βοήθησαν ένα μαϊμουδάκι αστροναύτη, να πιάσει τις μπανάνες στο διάστημα με επιτυχία και στα 17 επίπεδα δυσκολίας!

EUCode Week, WORLD SPACE WEEK 2023 και MOOHACK 2023_Συμμετοχή με έργα Scratch

Στα πλαίσια του προγράμματος συμμετείχαμε στο WORLD SPACE WEEK 2023, https://www.worldspaceweek.org/events/event-details/?eventID=64392 , EUCode Week https://codeweek.eu/view/534306/looking-into-space και στο MOOHACK 2023 (του Code Club Australia) και ανεβάσαμε 5 έργα scratch στο “The Amplified Blue Planet scratch studio” https://scratch.mit.edu/studios/33946117/ , σχετικά με το διάστημα και το σκοπό του προγράμματος.

Επίσης το έργο μας https://scratch.mit.edu/projects/923051008/ σχετικό με τα διαστημικά σκουπίδια (space junk) επιλέχθηκε και αναρτήθηκε στη συλλογή έργων Scratch του Moohack 2023 https://scratch.mit.edu/studios/33985282/

Παρουσίαση “Space Technology in our every day life”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επέλεξαν μικρά κείμενα και φωτογραφίες, σχετικά με καθημερινά αντικείμενα που εφευρέθηκαν λόγω διαστημικών προγραμμάτων και έρευνας και τα ανάρτησαν στην συνεργατική παρουσίαση “Space Technology in our every day life” μαζί με μαθητές του 7ου Δημοτικού της Νέας Φιλαδελφείας και μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Κρακοβίας (2nd Primary School Čakovec).

Ας γνωριστούμε

Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν τα δικά τους avatar τους στο https://avachara.com/avatar/  και συστήθηκαν στους μαθητές των άλλων σχολείων στο Padlet. Μια δραστηριότητα που πραγματικά διασκέδασαν!

Συμπλήρωση αρχικού ερωτηματολογίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, ολοκλήρωσαν το αρχικό ερωτηματολόγιο του προγράμματος.

Η ομάδα MUN του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς στο 9ο Συνέδριο ATSMUN.

Η ομάδα MUN (Model United Nations)  του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς συμμετείχε στο 9ο συνέδριο ATSMUN που οργανώθηκε από τα Αρσάκεια Τοσίτσεια σχολεία της Πάτρας 2-5 Νοεμβρίου 2023.  Το συνέδριο διεξήχθη με επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Αρσακείου,  στην περιοχή Ρίο και ήταν εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στην ομάδα MUN συμμετείχαν οι μαθητές/τριες:  από την Γ τάξη  Χριστιάννα Παυλόγλου, Δέσποινα Παρασκευάκη, Μαρία Δημανούδη, Κορίνα Πισιλή, Νεκταρία Τσούφη,  Γιάννης Τσούφης, από τη Β τάξη  Γιώργος Βόρρης, Γιώργος Κταποδάς, Γιώργος Παπανικολάου, Θεοδώρα Κουτσαγγέλη, Μάξιμος Καπετάνιος, Κλέα Χουδαλάκη, Μαριτίνα Θεοδωράκη, Θεοφάνης Καραγεώργος και από την Α τάξη ο Γιώργος Σκούρτας.

Η συμμετοχή σε ένα συνέδριο MUN  επιφέρει πολλά οφέλη στους συμμετέχοντες.  Οι μαθητές αναλαμβάνουν  το ρόλο του Πρέσβη της χώρας που εκπροσωπεί (η οποία είναι άλλη από τη μητρική του), συζητούν θέματα υψίστης σημασίας π.χ. ο αφοπλισμός, η καταπολέμηση της πείνας , κάνουν συμμαχίες μεταξύ τους, λογομαχίες, βγάζουν ψηφίσματα.  Κατά συνέπεια, ενημερώνονται για τα σοβαρά θέματα του πλανήτη, έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τη γνώμη τους και να προτείνουν λύσεις και ταυτόχρονα να κοινωνικοποιηθούν, να συνεργαστούν με άλλους μαθητές στην ηλικία τους και μεγαλύτερους, από ελληνικά και ξένα σχολεία, χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα.

Η ομάδα MUN  του σχολείου μας έχει και νεότερα μέλη από την Α τάξη και έχει προγραμματίσει να συμμετέχει σε περισσότερα συνέδρια στη διάρκεια του έτους.

 

Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων για την Ενισχυτική Διδασκαλία 2023-2024

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

στο προσεχές διάστημα θα υλοποιηθεί Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές/τριες Γυμνασίου. Αν το επιθυμείτε, έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε   συμμετοχή  στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο αφορά μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που έχουν χαμηλή επίδοση στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Κατά το προηγούμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας διεξήχθη στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας αλλά ακόμη δε έχει γίνει γνωστό ποιο σχολείο θα επιλεγεί για τον σκοπό αυτό.

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό της όλης διαδικασίας παρακαλούμε, ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, να μας επιστρέψετε με email ή αυτοπροσώπως υπογεγραμμένη την πιο κάτω Υπεύθυνη Δήλωση μέχρι τη Πέμπτη 16/11/2023 και ώρα 12:00π.μ..

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος 2023 (World Space Week 2023)

Στα πλαίσια του έργου eTwinning T.A.BL.ET. : The Amplified Blue Planet: A Journey in STEM, Earth Observation, Artificial Intelligence και Creative Writing for Environmental Awareness, το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος 2023 (World Space Week) με δραστηριότητες κωδικοποίησης, με θέμα  «Η Διαστημική Τεχνολογία στην ζωή μας»

Οι μαθητές θα δημιουργήσουν έργα βασισμένα στο Scratch για να δείξουν πώς χρησιμοποιείται η διαστημική τεχνολογία στην καθημερινή μας ζωή. Κάθε σχολείο που συμμετέχει θα προσθέσει τις δημιουργίες των μαθητών του σε ένα συνεργατικό στούντιο για να δημιουργηθεί ένα διεθνές αποθετήριο έργων Scratch με θέμα το διάστημα.

Οι κύριοι μαθησιακοί στόχοι των δραστηριοτήτων είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες κωδικοποίησης μέσω του Scratch, να εξερευνήσουν τις πρακτικές εφαρμογές της διαστημικής τεχνολογίας, να καλλιεργήσουν τη συνεργασία και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να απελευθερώσουν τη φαντασία τους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, συνεργασίας και επικοινωνίας.