Προγράμματα

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για την Ενισχυτική Διδασκαλία 2022-2023

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,                                                                                                             20/09/2022

στο προσεχές διάστημα θα υλοποιηθεί Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές/τριες Γυμνασίου. Αν το επιθυμείτε, έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε τη συμμετοχή του στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο αφορά μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που έχουν χαμηλή επίδοση στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Κατά το προηγούμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας διεξήχθη στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας αλλά ακόμη δε έχει γίνει γνωστό ποιο σχολείο θα επιλεγεί για τον σκοπό αυτό.

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό της όλης διαδικασίας παρακαλούμε, ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, να μας επιστρέψετε με email ή αυτοπροσώπως υπογεγραμμένη την πιο κάτω Υπεύθυνη Δήλωση μέχρι τη Δευτέρα 26/09/2022 και ώρα 09:00π.μ..

Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2022_23

 

«ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ»

Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 τμήματος, Δημήτρης Βογιατζιδάκης, Σωτήρης Δερμεντζόπουλος, Μαρία Δημανούδη, Γιώργος Δρακίδης, και Μυρτώ Κοντιζά “υιοθέτησαν” τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, με στόχο να τον γνωρίσουν και να τον προβάλουν σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το πολιτιστικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο 2022 από τις εκπαιδευτικούς Βλατάκη Σοφία, Κωνσταντίνου Βασιλική και Ντούρου Ελένη, σε συνεργασία με το σωματείο “Διάζωμα”.

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα οι μαθητές, μέσω ομαδοσυνεργατικών δραστηριοτήτων:

  • ήρθαν σε επαφή με το αρχαίο ελληνικό δράμα και δραματοποίησαν ένα μικρό απόσπασμα από την κωμωδία “Αχαρνείς”του Αριστοφάνη.
  • γνώρισαν/μελέτησαν το θεατρικό οικοδόμημα και κατασκεύασαν μακέτα του Αρχαίου Θεάτρου.
  • γνώρισαν τα αρχαία αγωνίσματα  και ασκήθηκαν σε αυτά.
  • γνώρισαν την ιστορία του αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης  και περιηγήθηκαν  ψηφιακά στα αρχαία θέατρα του κόσμου.
  • επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ξενάγησαν συμμαθητές τους σ’ αυτόν, συμμετείχαν σε θεατρικά δρώμενα στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου και σε αθλητικές δραστηριότητες στο Αρχαίο Στάδιο, ενώ παράλληλα είχαν την τύχη να γνωρίσουν από κοντά τον καθηγητή Αρχαιολογίας και υπεύθυνο των ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη, κ. Πέτρο Θέμελη.
  • δημιούργησαν οπτικοακουστικό υλικό με στόχο την προβολή του Αρχαιολογικού χώρου, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας, οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του Προγράμματος, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και εργάστηκαν με ενθουσιασμό γι’ αυτό.

Παρουσίαση για το Αρχαίο Θέατρο

Παρουσίαση “ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ”

Οι δημιουργίες και οι δράσεις των μαθητών/τριών

Βίντεο “Υιοθεσία Του Αρχαιολογικού Χώρου Της Αρχαίας Μεσσήνης”

Συμμετοχή στο Model United Nations (MUN) 2021-2022

Από τις 14 έως τις 17 Απριλίου, έλαβε χώρα το 1st Middle School of Kifissia Model United Nations (MUN) 2022, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας.

Την 1η ημέρα οι μαθητές γνώρισαν τους υπόλοιπους delegates από τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν στο συνέδριο και ακολούθησε η διαδικασία της Άσκησης Παρασκηνιακής Πολιτικής (Lobbying) και της Συγχώνευσης (Merging). Τη 2η μέρα συνεχίστηκε η διαδικασία του Lobbying και του Merging. Την 3η καθώς και την 4η μέρα συνεδρίασαν συγκεντρωτικά όλες οι επιτροπές και το συνέδριο έκλεισε με την Ολομέλεια των Επιτροπών (General Assembly).

  

                

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε debate και να διαπραγματευτούν τη θέση της χώρας που εκπροσωπούσαν σχετικά με επίκαιρα θέματα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Επιπλέον, αυτό το συνέδριο ήταν μια ευκαιρία για να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στην Αγγλική γλώσσα, καθώς και να νιώσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση με το να εκφωνήσουν λόγο μπροστά σε κοινό.

Όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως ενθουσιάστηκαν με τις διαδικασίες, ένιωσαν περήφανοι για τον εαυτό τους, καθώς και για την ομάδα τους. Εξέφρασαν την αμέριστη χαρά τους για τη συμμετοχή τους, τόνισαν πως το συνέδριο ξεπέρασε τις προσδοκίες τους και ανυπομονούν να πάρουν μέρος και του χρόνου στο ίδιο ή σε αντίστοιχα συνέδρια.

Τέλος, οι συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν τόσο με τη διαδικασία που έσπευσαν να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους σχετικά με την εμπειρία τους, ώστε να τους παροτρύνουν να συμμετέχουν και αυτοί στον επόμενο διαγωνισμό.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΡΟΜΠΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕ06 ΚΑΙ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΠΕ03

Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2021-2022

Στο πιο κάτω αρχείο θα βρείτε το Πρόγραμμα Μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας του σχολικού έτους 2021-2022.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ_ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ_2021-22

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2021-2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

στο προσεχές διάστημα θα υλοποιηθεί Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές/τριες Γυμνασίου. Αν το επιθυμείτε, έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε τη συμμετοχή του στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο αφορά μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που έχουν χαμηλή επίδοση στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Κατά το προηγούμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας διεξήχθη στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας αλλά ακόμη δε έχει γίνει γνωστό ποιο σχολείο θα επιλεγεί για τον σκοπό αυτό.

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό της όλης διαδικασίας παρακαλούμε, ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ να μας επιστρέψετε με email ή αυτοπροσώπως τη συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση υπογεγραμμένη μέχρι τη Δευτέρα 08/11/2021 και ώρα 09:00π.μ..

140211_ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ_ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ_2021_22

Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2021_22

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ MSKMUN 2020-2021

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:  2020-2021

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ : ΠΟΥΡΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ06 ΚΑΙ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΠΕ03

MSKMUN 2021:  18/03/2021 – 21/03/2021

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 2021

 

MUN-DAY-1

MUN-DAY-2

MUN-DAY-3

Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2020-2021

Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα και τα τμήματα του Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2020-21.

Η ενισχυτική διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί φέτος διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας webex.

Τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα 08/02/2021.

Οι μαθητές και μαθήτριες, που οι γονείς τους υπέβαλαν Αίτηση/Δήλωση συμμετοχής, θα λάβουν τις διευθύνσεις με τα εικονικά δωμάτια των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο Πρόγραμμα.

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2020-21

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2020-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

στο προσεχές διάστημα θα υλοποιηθεί Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας μέσω τηλεδιάσκεψης για τους μαθητές/τριες Γυμνασίου.

Αν το επιθυμείτε, έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε τη συμμετοχή του παιδιού σας στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο αφορά μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που έχουν χαμηλή επίδοση στα μαθήματα:

Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

Μαθηματικά,

Φυσική,

Χημεία

και Αγγλικά.

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό της όλης διαδικασίας παρακαλούμε, ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ να μας επιστρέψετε (αποκλειστικά με email)  τη συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση υπογεγραμμένη μέχρι τη Δευτέρα 30/11/2020.

ΕΞΕ – 156902 – 2020 – Οδηγίες για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Συν3 _Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2020_2021

Aναστολή λειτουργίας της χορωδίας

Σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., η διδασκαλία των πνευστών μουσικών οργάνων και του χορωδιακού τραγουδιού δεν επιτρέπεται για τη φετινή χρονιά στα γενικά σχολεία γιατί εμπερικλείει κινδύνους για την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Έτσι, δυστυχώς δε θα μπορέσει να συσταθεί και να λειτουργήσει για φέτος η χορωδία του σχολείου μας.

Παραμένουμε ασφαλείς, υγιείς και συντονισμένοι στην καλή μουσική και στο ποιοτικό τραγούδι. Η πανδημία θα περάσει.

Επαναλειτουργία Ενισχυτικής Διδασκαλίας σχολικού έτους 2019-2020

Σας ενημερώνουμε ότι από 18/05/2020 αρχίζουν ξανά τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

ΕΞΕ – 56890 – 2020 – Επαναλειτουργία Ενισχυτικής Διδασκαλίας σχολικού έτους 2019-2020