Βραδιά ποίησης

Η λέσχη των ποιητών και η βραδιά ποίησης στις 20 Μαρτίου 2016

 

Η λέσχη των ποιητών στο σχολείο μας αριθμεί λίγα αλλά πολύ αφοσιωμένα μέλη. Οι συναντήσεις μας γινόντουσαν κάθε δεύτερη Πέμπτη είτε στη βιβλιοθήκη του σχολείου, όπου  βυθιζόμασταν στη σιωπηλή ομορφιά και στη μυρωδιά των βιβλίων ή στο αμφιθέατρο όπου πάνω στη σκηνή διαβάζαμε με πάθος και ψάχναμε για τα ποιήματα που θα μας συν-κινούσαν, θα μας ταξίδευαν. H ποίηση άνοιγε μπροστά μας δρόμους ανεξερεύνητους, μάς αποκάλυπτε τη ζωή και τον ίδιο τον εαυτό μας.

Όταν ήρθε η άνοιξη διαλέξαμε όλα εκείνα τα ποιήματα που είχαμε αγαπήσει, βάλαμε εικόνες με λουλούδια και πολύ χρώμα και φτιάξαμε μια βραδιά ποίησης. Εκεί ήρθαν και τα παιδιά της χορωδίας, μπήκαν μέσα στο θέατρο τραγουδώντας και γέμισε η άνοιξη από τις φωνές τους. Διάβασαν τα παιδιά της λέσχης των ποιητών, διάβασαν και οι καθηγητές  τους ποιήματα για την άνοιξη. Ακούσαμε και μουσική για κιθάρα. Ήταν μια όμορφη βραδιά.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, 8.00 μ.μ. Ποίηση και μουσική στην εαρινή ισημερία

Στις 20 Μαρτίου, μια ημέρα πριν την επίσημη αρχή της άνοιξης και μια ημέρα πριν την παγκόσμια ημέρα ποίησης, θα διαβάσουμε ποιήματα και θα παίξουμε μουσική. Θα ακούσουμε επίσης το ρεπερτόριο της χορωδίας του σχολείου, που θα διαγωνιστεί στις 2 Απριλίου στο χορωδιακό φεστιβάλ της Καρδίτσας.

Η Άνοιξη γράφεται πάντα με το θαύμα κεφαλαίο. Ο χρόνος της δεν ορίζει μόνο εποχή, γίνεται έκπληξη για κάθε ανοιχτή καρδιά και κάθε άδολη σκέψη. Γι αυτό και ταιριάζει στη νεότητα οποιασδήποτε ηλικίας, γράφει ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς. Η έμπνευσή μας αρχίζει λοιπόν »όταν μιαν άνοιξη χαμογελάσει» κι επειδή  πάλι την άνοιξη »τα όνειρα θα μας ζητήσουν σώμα», όλα τα ποιήματά μας  θα μιλούν για την άνοιξη. Τα ποίηματα θα πλαισιώνονται από μουσικά κομμάτια που θα παίξουν τα παιδιά στην κιθάρα και στο πιάνο. Έτσι κι αλλιώς η άνοιξη έρχεται, και θα κριθεί κι αυτή από τη χαρά της. Την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.

 

 

Βραδιά ποίησης στις 10 Μαΐου 2015

Στις 10 Μαϊου 2015, στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρωθήκαμε και διαβάσαμε αγαπημένα χωρία από ποιήματα που μας αρέσουν και μιλούν στην ψυχή μας.

Πολλοί μαθητές, γονείς και φίλοι βρέθηκαν στην εκδήλωση και χειροκρότησαν την προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων, που ελπίζουμε ότι θα επαναληφθεί, με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και διάθεση.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση: