Διαγωνισμοί

Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» (Α, B και Γ τάξη)

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, 39 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις του σχολείου μας, συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2023. Τον Διαγωνισμό διοργανώνει κάθε χρόνο το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Συγχαρητήρια σε όλους για την συμμετοχή τους και ιδιαίτερα σε όσους αρίστευσαν.

Βραβείο αριστείας έλαβαν από την Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: Μάρκου Στέφανος, από τη Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: Δρακίδης Γεώργιος και από τη Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (αλφαβητικά): Βόγκας Χρήστος, Διαμαντή Όλγα, Ζέρβα Αργυρώ, Στυλίδης Κωνσταντίνος και Χοζός Κωνσταντίνος

Βραβεία καλής πρακτικής στον διαγωνισμό ST3dM 2022

Οι ομάδες μας διακρίθηκαν, λαμβάνοντας βραβεία καλής πρακτικής, ανάμεσα σε 22 ομάδες Γυμνασίου στον Διαγωνισμό ST3dM2022. Η μία ομάδα για την παρουσίασή της και η άλλη ομάδα για την 3d σχεδίαση.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του Εργαστηρίου Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης για την εισαγωγή της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας STEΑM (Science–Technology–Engineering–Art-Mathematics) στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα (http://st3dm.web.auth.gr ).

Εφαρμόζοντας τις γνώσεις που απέκτησαν, τα παιδιά ερεύνησαν, ανέπτυξαν τις ιδέες τους, και σχεδίασαν με τη χρήση του λογισμικού Tinkercad.

Η ομάδα LookUp σχεδίασε μια ταΐστρα πουλιών και η ομάδα BetFu σχεδίασε μια δωρεάν ανταλλακτική βιβλιοθήκη.

   

Παρουσίαση_Ομάδα Betfu_3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

Παρουσιαση_Ομάδα LookUp_3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν,  για  τη βράβευσή τους!

Συμμετοχή στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης “ST3dM2022”

Το σχολείο μας συμμετέχει με 2 ομάδες μαθητών/τριών, στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης “ST3dM2022” που διοργανώνει η ερευνητική ομάδα ST3dM του Εργαστηρίου Διδακτικής της Φυσικής (ΕΔΙΦΕΤ) του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσσαλονίκης, για την εισαγωγή της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας STEΑM (Science–Technology–Engineering–Art-Mathematics)στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα (http://st3dm.web.auth.gr ).

Ως θεματολογία του Γυμνασίου έχει επιλεγεί: «Ο κοινόχρηστος χώρος που συχνάζουμε (π.χ. πλατεία, πάρκο, παιδική χαρά)»

Μελετάμε τον οικείο αυτό χώρο. Εντοπίζουμε θετικά και αρνητικά σημεία/θέματα που σχετίζονται με αυτό τον χώρο που αποτελούν περιβαλλοντικά, κοινωνικά ή οικονομικά προβλήματα, δηλ. προβλήματα αειφόρου ανάπτυξης. Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στο πρόβλημα βελτιώσουμε τα προβλήματα που εντοπίσαμε. Επινοούμε μία κατασκευή που βοηθά στην επίλυσή του. Μαθαίνουμε μέσα από δωρεάν online μαθήματα 40 ωρών, πως μπορούμε να σχεδιάσουμε σε τρεις διαστάσεις με το σχεδιαστικό πρόγραμμα Tinkercad. Σχεδιάζουμε το/τα αντικείμενα που θα λύσουν το πρόβλημα που έχουμε εντοπίσει.

Για την κατηγορία του Γυμνασίου θα απονεμηθούν 3 πρώτα βραβεία και κάποια βραβεία καλής πρακτικής, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Οι ομάδες, στις οποίες συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης, είναι:

Ομάδα LookUp: ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΓΑΡΕΦΑΛΙΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΕΡΟΣΤΑΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΟΛΓΑ και ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΡΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Ομάδα Betfu (Better future): ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ, ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΜΟΡΑΜΠΙΤΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ και ΣΤΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΠΕ86-Πληροφορικής)

Βραβείο διάκρισης σε μαθητή του σχολείου μας

Ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας Τσαντές Ιωάννης έλαβε μέρος στον “Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras-Κάστορας 2019-2020” και διακρίθηκε, καταλαμβάνοντας την 5η θέση πανελληνίως στην κατηγορία Γ΄ Γυμνασίου.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια και ευχές για καλή επίδοση σε κάθε προσπάθεια του μαθητή μας!

ΒΡΑΒΕΙΟ_ΤΣΑΝΤΕ_ΙΩΑΝΝΗ