Ενημέρωση για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν οι σύγχρονες εξ αποστάσεως συνεδρίες των εκπαιδευτικών με τους/τις μαθητές/τριες. Το ψηφιακό εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα είναι το Webex Meetings.

Για να λάβουν μέρος τα παιδιά σας στη διαδικασία αυτή θα ενημερώνεστε από τον/την εκπαιδευτικό για την ημέρα και ώρα της τηλεδιάσκεψης λίγες μέρες πιο πριν. Θα λαμβάνετε έναν σύνδεσμο (link) στο προσωπικό σας email και κάνοντας χρήση του, την προκαθορισμένη ημέρα και ώρα, τα παιδιά σας θα εισέρχονται στο εικονικό δωμάτιο, προκειμένου να συνεργαστούν διαδικτυακά με τον/την εκπαιδευτικό. Όταν λάβετε τον σύνδεσμο για πρώτη φορά, θα τον ακολουθήσετε και θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Webex Meetings στον υπολογιστή σας.

Οι γονείς και κηδεμόνες, παρακαλούμε, να ελέγχετε τακτικά το προσωπικό σας email και ακόμη και τον Φάκελο Ανεπιθύμητων Μηνυμάτων (Spam Messages), γιατί η αποστολή γίνεται ομαδικά και ενδέχεται τα μηνύματα των εκπαιδευτικών να καταλήξουν εκεί.

Οι μαθητές/τριες, παρακαλούμε, να είστε συνεπείς στην ώρα εισόδου σας στα εικονικά δωμάτια, γιατί, όπως και στη δια ζώσης διδασκαλία, καλό είναι να μη δημιουργείτε αναστάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία με την καθυστερημένη σας προσέλευση.

Να είστε όλες/οι υγιείς και να αντιμετωπίζετε τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με αισιοδοξία.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης