Επίσκεψη στην Teleport Services για ένα πρωτότυπο Virtual Reality ταξίδι διδακτικού χαρακτήρα στο διάστημα, με θέμα την κλιματική αλλαγή (Τρίτη 23 Απριλίου, 2024)

Στις αίθουσες της Teleport (https://teleport-services.com ) στην Αγία Παρασκευή, βρεθήκαμε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α τάξης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα eTwinning “The Amplified Blue Planet” και τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ τάξης που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή. Συνοδοί καθηγητές ήταν η καθηγήτρια Πληροφορικής Λυμπεροπούλου Κυριακή, ο καθηγητής Βιολογίας Κουγιουμουτζής Κωνσταντίνος και η καθηγήτρια Τεχνολογίας Λιόλιου Βασιλική.

Φορέσαμε τα ειδικά γυαλιά και τα γάντια μας και ετοιμαστήκαμε μια εντυπωσιακή διαδραστική, βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία με θέμα “Ο πλανήτης μας είναι το μέλλον μας”.

Η αλήθεια είναι ό,τι μια τέτοια εμπειρία, δεν είναι εύκολο να περιγραφεί σε κάποιον που δεν την έχει βιώσει. Νοιώθεις σαν να βρίσκεσαι πραγματικά εκεί! Τα εντυπωσιακά γραφικά, συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο και εκπληκτικό περιβάλλον που πραγματικά μας μάγεψε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη!

Φαντάσου να είσαι μέσα σε ένα Διαστημόπλοιο και να παρατηρείς τον γαλαξία μας, τους πλανήτες τα νεφελώματα, τους μετεωρίτες και να συνειδητοποιείς πόσο χρήσιμες είναι οι παρατηρήσεις του συστήματος δορυφόρων Copernicus για την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Να μπορείς να “τηλεμεταφερθείς” στην εποχή των δεινοσαύρων, να βρεθείς στο βυθό της θάλασσας δίπλα σε τροπικά ψαράκια, φάλαινες και καρχαρίες. Να βιώσεις την καταστροφή που μπορεί να επιφέρει μια μικρή αλλαγή της θερμοκρασίας στα κοράλλια. Να βοηθήσεις στην κατάσβεση πυρκαγιών και να μάθεις τόσες πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τον πλανήτη σου, τη Γη!