Ημερίδα ενημέρωσης για τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής “Διάθεση” (Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024)

Το τμήμα Κοινωνικού σχεδιασμού της διεύθυνσης κοινωνικών υπηρεσιών παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου Κηφισιάς διοργάνωσε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 Ημερίδα ενημέρωσης για τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής “Διάθεση”. Την ημερίδα παρακολούθησε η σχολική μας Νοσηλεύτρια, Αγάλου Ασημίνα ΠΕ25.

Το Κέντρο Ημέρας του Δήμου Κηφισιάς, που άρχισε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2024, παρέχει υπηρεσίες σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες πάσχοντες από διαταραχές πρόσληψης τροφής καθώς και στις οικογένειές τους. Η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινότητα, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δικτύωσης που προβλέπονται, αποτελούν αναγκαίες παρεμβάσεις για την έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία των πασχόντων. Το Κέντρο Ημέρας θα λειτουργήσει, επίσης, ως φορέας εκπαίδευσης επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ η ερευνητική εργασία και η παραγωγή επιστημονικού έργου θα αποτελούν διαρκή μέριμνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση των Κέντρων Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής “Διάθεση” Αθήνας, Ρουσοπούλου 11 Κηφισιά, 14563 Αττική, Τηλέφωνο: 211-0016803, e-mail: diathesis.ath@epapsy.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες: https://dia-thesi.gr/https://www.epapsy.gr/kentra-antimetwpisis-diatrofikwn-di/ ή δείτε την ενημέρωση από την κα Αγάλου εδώ.