Παρακολούθηση Ημερίδας με θέμα: “Νεανική Παραβατικότητα» στην σημερινή κοινωνία” (Παρασκευή 12 Απριλίου 2024)

Την ημερίδα με θέμα “Νεανική Παραβατικότητα» στην σημερινή κοινωνία” που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Βορειοανατολικής Αττικής την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, στο Ξενοδοχείο Semiramis στην Κηφισιά, παρακολούθησαν η νοσηλεύτρια του σχολείου μας κα Αγάλου Ασημίνα και η καθηγήτρια καλλιτεχνικών κα Συμεωνίδη Αγγελική.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν  η εμπεριστατωμένη παρουσίαση του φαινομένου, καθώς και η ανάλυση των αιτιολογικών παραγόντων που συμβάλλουν στην εκδήλωση από άτομα νεαρής ηλικίας αποκλίνουσας συμπεριφοράς, καθώς και τρόποι έγκαιρης αντιμετώπισης.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ανησυχητικό φαινόμενο που οι αιτίες του είναι πολυδιάστατες, επηρεάζοντας το σύνολο της κοινωνικής ζωής και έχοντας σαφές αντίκτυπο μακροπρόθεσμα στην ίδια την κοινωνία. Αναγκαία κρίνεται η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών, των γονέων, των κοινωνικών υπηρεσιών και της αστυνομίας.

Δείτε το υλικό που ετοίμασε η κα Αγάλου για την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας σχετικά με τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό.