Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕΙΡΗΝΗ

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο εκπαιδευτικός οργανισμός FEMEDUBEART πραγματοποίησαν ήδη την πρώτη δράση του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΙΡΗΝΗ στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς και στο 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς στις 27 και 28 Μαΐου 2024.

Η FEMEDUBEART σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές πόλεις Λούνεμπουργκ, Τιμισοάρα, Κηφισιά και Ίζολα αποβλέπει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνείδησης και ταυτότητας στους νέους.

Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος CERV (Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες), στο πλαίσιο του οποίου διεξάγεται και το πρόγραμμα ΕΙΡΗΝΗ («Διαμορφώνοντας το μέλλον της Ευρώπης- Το όραμά μου για την Ειρήνη»), επιδιώκεται η ενεργοποίηση των πολιτών προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κοινωνιών περισσότερο δίκαιων, ισότιμων, ανεκτικών και, εν τέλει, ουσιαστικά δημοκρατικών.

Οι μαθητές, αρχικά, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα αλλά και την αξία την ειρήνης, της ισότητας και των δικαιωμάτων. Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος  για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, προκειμένου οι νέοι του δήμου μας να προβληματιστούν γι’ αυτά και να ευαισθητοποιηθούν προς τη δημιουργία μιας πιο ειρηνικής και δίκαιης κοινωνίας.

Σε επόμενη δράση οι μαθητές θα αποτυπώσουν  δημιουργικά σε «εικόνες» (έργα, φωτογραφικά κολλάζ, ακόμα και  podcast) το δικό τους όραμα για την Ειρήνη, ενώ έπεται η έκθεση της θολωτής σκηνής, όπου και θα εκτεθούν τα έργα των μαθητών για περίπου δύο εβδομάδες. Παράλληλα θα διεξαχθεί ένα διεθνές συνέδριο στο Δήμο Κηφισιάς με τη συμμετοχή των εταίρων (Σλοβενίας, Ρουμανίας, Γερμανίας) του προγράμματος, των δημοτών, πολιτικών προσώπων και φυσικά των μαθητών.

Μείνετε συντονισμένοι….