Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος 2023 (World Space Week 2023)

Στα πλαίσια του έργου eTwinning T.A.BL.ET. : The Amplified Blue Planet: A Journey in STEM, Earth Observation, Artificial Intelligence και Creative Writing for Environmental Awareness, το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος 2023 (World Space Week) με δραστηριότητες κωδικοποίησης, με θέμα  «Η Διαστημική Τεχνολογία στην ζωή μας»

Οι μαθητές θα δημιουργήσουν έργα βασισμένα στο Scratch για να δείξουν πώς χρησιμοποιείται η διαστημική τεχνολογία στην καθημερινή μας ζωή. Κάθε σχολείο που συμμετέχει θα προσθέσει τις δημιουργίες των μαθητών του σε ένα συνεργατικό στούντιο για να δημιουργηθεί ένα διεθνές αποθετήριο έργων Scratch με θέμα το διάστημα.

Οι κύριοι μαθησιακοί στόχοι των δραστηριοτήτων είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες κωδικοποίησης μέσω του Scratch, να εξερευνήσουν τις πρακτικές εφαρμογές της διαστημικής τεχνολογίας, να καλλιεργήσουν τη συνεργασία και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να απελευθερώσουν τη φαντασία τους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, συνεργασίας και επικοινωνίας.