2ο Ενημερωτικό μήνυμα για την εξ αποστάσεως διδασκαλία από Δευτέρα 09/11/2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

σε συνέχεια του πρώτου ενημερωτικού μηνύματος που λάβατε με email στις 07/11/2020, αλλά και σχετικά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, που θα αξιοποιηθεί για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις παρούσες έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Στο πλαίσιο της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας λαμβάνετε με το παρόν μήνυμα συνημμένο αρχείο (ΜΟΝΟ ΣΤΟ email ΣΑΣ) με τις διευθύνσεις των webex rooms όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου. Με βάση το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του κάθε τμήματος που έχετε στα χέρια σας οι μαθητές/τριες και το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα που ακολουθεί πιο κάτω, θα εισέρχεστε με το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο στα δωμάτια των εκπαιδευτικών κάθε μέρα, για να συνεχιστεί υπό νέα μορφή η εκπαιδευτική διαδικασία. Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική και οι απουσίες καταχωρούνται κανονικά, όπως και στη διαδικασία της δια ζώσης εκπαίδευσης στην τάξη. Η διαδικασία εισόδου περιγράφεται στο χθεσινό μήνυμα, το οποίο υπάρχει και στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Σύμφωνα με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα οι ώρες διδασκαλίας θα είναι 40λεπτες ως εξής:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Ώρα

Από

Έως

8:30

9:10

9:20

10:00

10:10

10:50

11:00

11:40

11:50

12:30

12:40

13:20

13:30

14:10

2. Στο πλαίσιο της ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας:

α) ήδη οι περισσότεροι/ες μαθητές/τριες έχετε εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και είστε πιστοποιημένοι χρήστες του. Εισερχόμενοι στη διεύθυνση https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=1023  μπορείτε να δείτε όλα τα μαθήματα που έχουν δημιουργηθεί σε περιβάλλον eclass από τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου και να εγγραφείτε σε αυτά. Ήδη οι εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία εγγραφής των μαθητών/τριών των τμημάτων στα μαθήματά τους.

Όσοι/ες δεν έχετε ήδη λογαριασμό στο ΠΣΔ, χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση:  https://register.sch.gr/students/, ενώ όσοι/ες έχετε χάσει ή ξεχάσει το password σας, θα το ανακτήσετε στη διεύθυνση: https://register.sch.gr/password/reset_password/.

β) το σχολείο διαθέτει ψηφιακή τάξη από το 2014 σε περιβάλλον moodle στη διεύθυνση: http://3gym-kifis.att.sch.gr/moodle/, πριν ακόμη απαιτηθεί η εξ αποστάσεως διαδικασία εκπαίδευσης, επομένως κάποιοι/ες εκπαιδευτικοί είχαν ήδη δημιουργήσει μαθήματα εκεί, τα οποία εμπλουτίζουν και επικαιροποιούν κάθε χρόνο. Για την είσοδο σε αυτά τα μαθήματα οι μαθητές/τριες έχουν ήδη πάρει username & password από τους/τις εκπαιδευτικούς. Δεν προσφέρονται όλα τα μαθήματα και στις δύο πλατφόρμες.

Τέλος, στην 151977/ΓΔ4/07-11-2020 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με θέμα «Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» αναφέρονται τα εξής: «Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Φ8/46284/Δ4/14-4-2020 απόφασης για την παράδοση/παραλαβή φορητών συσκευών, η απόφαση διάθεσης αυτών θα λαμβάνεται με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων/κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, ή ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης.»

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των ανωτέρω παρακαλείσθε να συμπληρώσετε τα πεδία της φόρμας https://forms.gle/vEgNbgkxWguJeady8, μόνο στην περίπτωση που έχετε πραγματικά την ανάγκη να σας χορηγηθεί φορητή συσκευή tablet, για να μπορέσει/ουν το παιδί/τα παιδιά σας να λάβει/ουν μέρος στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επίσης, θα πρέπει να αιτιολογήσετε συνοπτικά την ανάγκη αυτή.

Η συγκεκριμένη φόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 στις 22:00 (το βράδυ), προκειμένου να γίνει η αναγκαία επεξεργασία και να ενημερωθούν οι μαθητές και μαθήτριες που θα παραλάβουν φορητή συσκευή tablet. Δυστυχώς οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες και είναι βέβαιο ότι δε θα μπορέσουμε να καλύψουμε όλα τα αιτήματα.

Και κάτι ακόμη. Στο συνημμένο αρχείο υπάρχουν και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εκπαιδευτικών (emails). Καλό είναι να τις χρησιμοποιείτε μόνο για πολύ σοβαρό λόγο, καθώς θα υπάρξει μέριμνα εντός της ερχόμενης εβδομάδας, για να επικοινωνείτε με άλλο τρόπο με τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου. Για τον τρόπο επικοινωνίας, προκειμένου να ενημερώνεστε και για την επίδοση των παιδιών σας θα ακολουθήσει νέο μήνυμα.

Για όποιες απορίες/διευκρινίσεις ή/και βοήθεια μπορείτε να απευθύνεστε με μήνυμα στο email του σχολείου (mail@3gym-kifis.att.sch.gr) ή στα τηλέφωνα του σχολείου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Επειδή από τη Δευτέρα 09/11/2020 θα δοκιμαστούν όχι μόνο οι αντοχές των κάθε είδους πλατφορμών μέσω των οποίων θα πραγματοποιηθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία αλλά και υπομονή και η ψυχική αντοχή όλων μας, καλό είναι να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα με υπομονή, συνέπεια και διάθεση συνεργασίας.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους και καλή μας αρχή στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης