Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς:

Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς, υλοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου σας.

Αρχικά οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε έρευνα εκτίμησης αναγκών, η οποία βοήθησε στη συνδιαμόρφωση της θεματολογίας, καθώς και στον τρόπο συνεργασίας.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας zoom του Κέντρου Πρόληψης Προνόη και δόθηκαν βεβαιώσεις σε κάθε συμμετέχοντα εκπαιδευτικό.

Τα επιμορφωτικά εξ αποστάσεως σεμινάρια, διάρκειας 15 ωρών, πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες και είχαν την παρακάτω θεματολογία:

  • Ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ»,
  • Γνωριμία – Διαχείριση επιθετικών συμπεριφορών στο χώρο του σχολείου” με συντονίστρια την κα Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγο Υγείας MSc – Ψυχοθεραπεύτρια – Επιστημονικά Υπεύθυνη,
  • Όρια και κανόνες στη σχολική τάξη” με συντονίστρια την κα Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός ΜΕd – Ψυχοθεραπεύτρια.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς, που υποστηρίζει και ενισχύει τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Μέσα από την συντονισμένη και αρμονική συνεργασία όλων μας μπορούμε να κάνουμε τα σχολεία μας πλαίσια που παρέχουν όχι μόνο γνώσεις αλλά ασφάλεια, σύνδεση, ψυχοκοινωνική και πνευματική ανάπτυξη για μικρούς και μεγάλους.