Αγιασμός και διανομή σχολικών βιβλίων για το σχολικό έτος 2022-2023

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

η έναρξη των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 08:15π.μ., επομένως, οι μαθητές/τριες πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο από τις 08:00 π.μ. έως τις 08:15 π.μ..

Με βάση την εγκύκλιο (108730/ΓΔ4/08-09-2022) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο: «Οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Αφού ολοκληρωθεί ο Αγιασμός σε κάθε τμήμα, οι εκπαιδευτικοί, θα ενημερώσουν τους/τις μαθητές/τριες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μονάδας κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς,  θα συζητήσουν για την εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης και θα τους ενημερώσουν για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας. Αφού οι μαθητές/τριες πάρουν το Πρόγραμμα μαθημάτων της εβδομάδας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών για τον τρόπο παραλαβής των σχολικών βιβλίων.

Τα βιβλία των μαθητών/τριών είναι ήδη τοποθετημένα σε τσάντες, επομένως, μετά τον αγιασμό, οι μαθητές/τριες θα τα παραλάβουν με τρόπο οργανωμένο και τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις. Για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου καλό είναι εκτός της σχολικής μονάδας να υπάρχει κάποιος ενήλικος συνοδός, για να μεταφέρει τα βιβλία, γιατί η τσάντα βιβλίων της Α΄ Γυμνασίου είναι πολύ βαριά. Επίσης, οι μαθητές/τριες μπορούν να φέρουν μαζί τους και το σακίδιο πλάτης τους, για να μοιράσουν τα βιβλία.

Μετά και τη διανομή των βιβλίων (γύρω στις 10:30π.μ.) οι μαθητές/τριες θα φύγουν από το σχολείο ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, τηρώντας τις μεταξύ τους αποστάσεις.

Κάθε μαθητής/τρια θα επιστρέψει στο σπίτι του/της έχοντας, ακόμη, 1) μια «Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμονίας» και 2) μια «Υπεύθυνη Δήλωση Στοιχείων Επικοινωνίας Γονέων και κηδεμόνων», οι οποίες πρέπει να συμπληρωθούν από τους γονείς και κηδεμόνες και να επιστραφούν το συντομότερο δυνατό στο σχολείο.

Λεπτομερείς οδηγίες θα λαμβάνετε στο εξής στο email που θα δηλώσετε στην προαναφερόμενη Υπεύθυνη Δήλωση. Για όποια απορία ή/και διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του σχολείου.

Ευχόμαστε ολόψυχα μια Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς