Συμμετοχή στο Model United Nations (MUN) 2021-2022

Από τις 14 έως τις 17 Απριλίου, έλαβε χώρα το 1st Middle School of Kifissia Model United Nations (MUN) 2022, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας.

Την 1η ημέρα οι μαθητές γνώρισαν τους υπόλοιπους delegates από τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν στο συνέδριο και ακολούθησε η διαδικασία της Άσκησης Παρασκηνιακής Πολιτικής (Lobbying) και της Συγχώνευσης (Merging). Τη 2η μέρα συνεχίστηκε η διαδικασία του Lobbying και του Merging. Την 3η καθώς και την 4η μέρα συνεδρίασαν συγκεντρωτικά όλες οι επιτροπές και το συνέδριο έκλεισε με την Ολομέλεια των Επιτροπών (General Assembly).

  

                

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε debate και να διαπραγματευτούν τη θέση της χώρας που εκπροσωπούσαν σχετικά με επίκαιρα θέματα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Επιπλέον, αυτό το συνέδριο ήταν μια ευκαιρία για να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στην Αγγλική γλώσσα, καθώς και να νιώσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση με το να εκφωνήσουν λόγο μπροστά σε κοινό.

Όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως ενθουσιάστηκαν με τις διαδικασίες, ένιωσαν περήφανοι για τον εαυτό τους, καθώς και για την ομάδα τους. Εξέφρασαν την αμέριστη χαρά τους για τη συμμετοχή τους, τόνισαν πως το συνέδριο ξεπέρασε τις προσδοκίες τους και ανυπομονούν να πάρουν μέρος και του χρόνου στο ίδιο ή σε αντίστοιχα συνέδρια.

Τέλος, οι συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν τόσο με τη διαδικασία που έσπευσαν να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους σχετικά με την εμπειρία τους, ώστε να τους παροτρύνουν να συμμετέχουν και αυτοί στον επόμενο διαγωνισμό.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΡΟΜΠΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕ06 ΚΑΙ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΠΕ03