Τοποθέτηση Ψυχολόγου στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,

σας ενημερώνουμε ότι από τις αρχές Ιανουαρίου 2021 τοποθετήθηκε στο σχολείο μας η Ψυχολόγος κα Πετράκη  Άννα, η οποία θα είναι μαζί μας μέχρι και το τέλος του σχολικού έτους κάθε Τρίτη 09:00-13:30μμ και Πέμπτη 09:00-12:30μμ.

Όσοι γονείς ή/και μαθητές/τριες επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί της για θέματα που να σας απασχολούν, μπορείτε να στείλετε e-mail στο σχολείο, για να κανονιστεί κάποιο ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση καλύπτεστε από την εχεμύθεια και το απόρρητο της ψυχολογικής δεοντολογίας. Στην περίπτωση που κάποιος/α μαθητής/τρια επιθυμεί να λάβει ατομική  ψυχολογική υποστήριξη χρειάζεται απαραίτητα η έγγραφη συναίνεση των γονέων με Υπεύθυνη Δήλωση που θα υποβάλλεται στη Διεύθυνση του σχολείου.

Oι Ψυχολόγοι σύμφωνα με το ΦΕΚ 4716/2020 («Ειδικότερα καθήκοντα και αρμοδιότητες των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών για το σχολικό έτος 2020-2021 στο πλαίσιο της Πράξης: «Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς» για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19»):

Α. παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση για ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας προκειμένου μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως η πανδημία του COVID-19, δημιουργώντας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, την προστασία της σχολικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας,

Β. σχεδιάζουν, οργανώνουν και υλοποιούν προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της σωματικής, ψυχοσυναισθηματικής υγείας και προστασίας των μαθητών σε συνεργασία με: α) τους υπεύθυνους για την παιδαγωγική καθοδήγηση και τη συμβουλευτική υποστήριξη του σχολείου και β) με σχετικούς αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.

Η επιστροφή στο σχολείο εν καιρώ πανδημίας αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Επομένως, η ενίσχυση της ψυχικής μας ανθεκτικότητας, δηλαδή της ικανότητας μας να αξιοποιούμε τα δυνατά μας στοιχεία, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και στο περιβάλλον μας, είναι ιδιαίτερη σημαντική σε αυτή τη φάση.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο.