Ελεύθερο διαδικτυακό μάθημα Lego Mindstorms EV3

Το ρομπότ Mindstorms EV3 της Lego με το οποίο θα δουλέψουμε, είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή για εκπαιδευτικούς και όχι μόνο σκοπούς. O συνάδελφος Χρήστος Θεοδώρου δημιούργησε ένα ελεύθερο διαδικτυακό μάθημα με τίτλο “Lego Mindstorms EV3: Εισαγωγή με απλά βήματα και τεχνικές” (https://www.udemy.com/course/lego-mindstorms-ev3/), στην πλατφόρμα Udemy. Το μάθημα διατίθεται με άδεια Creative Commons.

Το μάθημα σχεδιάστηκε με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει, και κυρίως στους μαθητές, να γνωρίσουν την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ των Lego Mindstorms EV3 με όσο το δυνατόν πιο απλά και κατανοητά βήματα ενώ συμπεριλαμβάνονται και χειριστικά, έξυπνα τρικς ώστε να γίνει η παραπάνω διαδικασία ακόμα πιο εύκολη.

Το μάθημα απευθύνεται σε αρχάριους στο Lego Mindstorms EV3, μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει το μαγικό κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής μέσω των Lego Mindstorms EV3.

Το μάθημα περιλαμβάνει βιντεοδιαλέξεις, υποστηρικτικά αρχεία, διαφάνειες και τεστ αυτοαξιολόγησης.

Μπορεί κάποιος παρακολουθώντας το μάθημα αυτό, να κατασκευάσει ένα ρομπότ μέσω του πακέτου και να το προγραμματίσει να εκτελεί διάφορες ενέργειες ενώ περιλαμβάνονται και αποστολές – προκλήσεις (ασκήσεις τις οποίες πρέπει να πραγματοποιήσει κάποιος μέσω του προγραμματισμού του ρομπότ) τόσο για εμπέδωση αλλά και αυτοαξιολόγηση. Θα γνωρίσει τον τρόπο λειτουργίας των αισθητήρων του, τον τρόπο κίνησης του καθώς και βασικές δομές προγραμματισμού.

Πρόκειται για πολύ χρήσιμο βοήθημα και από τα λίγα που υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα σε μορφή ολοκληρωμένου μαθήματος!