Σάββατο16 Μαϊου, 8:00μ.μ.: το live-stream με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου

Ανακοίνωση της κυρίας Κόρδη Δήμητρας, καθηγήτριας Μουσικής του σχολείου:

Το περιμέναμε μήνες τώρα, από το Νοέμβρη. Να βρούμε τρόπο, δηλαδή, να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που έχει το σχολείο μας για ένα χρόνο μόνο, να βλέπουμε ζωντανά όλες τις συναυλίες της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. Ό,τι παίζεται  μέσα σε αυτή τη χρονιά αλλά και κάποιες παλιότερες – των τελευταίων ετών – συναυλίες της ορχήστρας αυτής.  Μια ορχήστρα από τις καλύτερες ορχήστρες στον κόσμο, με εξαιρετικής ποιότητας ηχητικό αποτέλεσμα, περίφημους μουσικούς και αρχιμουσικούς.

Έγιναν ήδη δύο προβολές για τα παιδιά, στο αμφιθέατρο του σχολείου, στις 7 και 18 Μαρτίου όπου παρακολουθήσαμε την ορχήστρα να παίζει Beethoven και Dvorzak κάτω από τη μπαγκέτα του Νikolaus Ηarnoncourt και του θρυλικού πια Claudio Abbado. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα του ήχου και το συγχρονισμό, τις εμπνευσμένες κινήσεις του μαέστρου και τον υψηλό βαθμό επικοινωνίας του με τους μουσικούς.

Η επιθυμία μας ήταν όμως να γίνει και μια βραδινή προβολή συναυλίας, ανοιχτή σε περισσότερο κόσμο, ένα live stream, να συνδεθούμε με το Βερολίνο και να παρακολουθήσουμε απευθείας. Και  να που ήρθε η στιγμή:

Το Σάββατο 16 Μαϊου 2015, στις 8 το βράδυ θα δούμε τη Φιλαρμονική του Βερολίνου να παίζει Schumann, Prokofief και Sostakovich . Η  νεαρή-διεθνούς φήμης- κινέζα πιανίστα Yiuja Wang θα είναι σολίστ και θα διευθύνει ο διάσημος Εσθονός μαέστρος Paavo Jarvi.  Θα είμαστε όλοι εκεί.