Η ομάδα MUN του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς στο 9ο Συνέδριο ATSMUN.

Η ομάδα MUN (Model United Nations)  του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς συμμετείχε στο 9ο συνέδριο ATSMUN που οργανώθηκε από τα Αρσάκεια Τοσίτσεια σχολεία της Πάτρας 2-5 Νοεμβρίου 2023.  Το συνέδριο διεξήχθη με επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Αρσακείου,  στην περιοχή Ρίο και ήταν εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στην ομάδα MUN συμμετείχαν οι μαθητές/τριες:  από την Γ τάξη  Χριστιάννα Παυλόγλου, Δέσποινα Παρασκευάκη, Μαρία Δημανούδη, Κορίνα Πισιλή, Νεκταρία Τσούφη,  Γιάννης Τσούφης, από τη Β τάξη  Γιώργος Βόρρης, Γιώργος Κταποδάς, Γιώργος Παπανικολάου, Θεοδώρα Κουτσαγγέλη, Μάξιμος Καπετάνιος, Κλέα Χουδαλάκη, Μαριτίνα Θεοδωράκη, Θεοφάνης Καραγεώργος και από την Α τάξη ο Γιώργος Σκούρτας.

Η συμμετοχή σε ένα συνέδριο MUN  επιφέρει πολλά οφέλη στους συμμετέχοντες.  Οι μαθητές αναλαμβάνουν  το ρόλο του Πρέσβη της χώρας που εκπροσωπεί (η οποία είναι άλλη από τη μητρική του), συζητούν θέματα υψίστης σημασίας π.χ. ο αφοπλισμός, η καταπολέμηση της πείνας , κάνουν συμμαχίες μεταξύ τους, λογομαχίες, βγάζουν ψηφίσματα.  Κατά συνέπεια, ενημερώνονται για τα σοβαρά θέματα του πλανήτη, έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τη γνώμη τους και να προτείνουν λύσεις και ταυτόχρονα να κοινωνικοποιηθούν, να συνεργαστούν με άλλους μαθητές στην ηλικία τους και μεγαλύτερους, από ελληνικά και ξένα σχολεία, χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα.

Η ομάδα MUN  του σχολείου μας έχει και νεότερα μέλη από την Α τάξη και έχει προγραμματίσει να συμμετέχει σε περισσότερα συνέδρια στη διάρκεια του έτους.