Συμμετοχή στο Model United Nations (MUN) στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς (Πέμπτη 12 Ιανουαρίου – Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023)

H ομάδα του MUN (MODEL UNITED NATIONS) του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς πήρε μέρος στο διεθνές δυνέδριο MUN που διοργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς (https://www.mskmun.com/ ), και έλαβε χώρα  στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου από την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι οι εξής:  Αγγελίνας Φίλιππος, Κωνσταντόπουλος Αρσένιος, Μενεγάκη Εμμανουέλα, Σκούρτα Βασιλική, Στυλίδης Κωνσταντίνος, Παπαδέλη Κωνσταντίνα, Κωστόπουλος Ερίκος, Παρασκευάκη Δέσποινα και Παυλόγλου Ιωάννα-Χριστίνα.  Πρόκειται για εκπαιδευτικό συνέδριο-προσομοίωση των οργάνων και των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.  Σε αυτό οι συμμετέχοντες μαθητές αναλαμβάνουν το ρόλο διπλωματών διαφόρων κρατών-μελών του ΟΗΕ, ερευνούν τα διεθνή ζητήματα της επικαιρότητας και στα πλαίσια των επιτροπών και οργάνων του ΟΗΕ, δημιουργούν συμμαχίες και προτείνουν λύσεις με μορφή ψηφισμάτων.  Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.

Η ομάδα MUN του σχολείου μας προετοιμάζεται από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με συναντήσεις κάθε Πέμπτη, μετά το τέλος των μαθημάτων, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών, Α. Μαστρογιάννη και Ε. Κουλουριώτη, οι οποίες έχουν το ρόλο του Advisor. Οι μαθητές μας αποκόμισαν πολλά οφέλη από τη συμμετοχή τους στο συνέδριο.  Ασκούνται στο δημόσιο λόγο, στην προσεκτική ακρόαση, στην επίλυση διαμαχών,  στη διαπραγμάτευση και στη λήψη αποφάσεων, ενώ εξασκούν τα αγγλικά τους και αποκτούν γνώση για τα επίμαχα ζητήματα της επικαιρότητας.