4η Συνάντηση Εταίρων Προγράμματος Erasmus+ ”Amusing” Ανκόνα, Μάιος 2022

Στις 5 και 6 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη διεθνική συνάντηση των εταίρων (ΙV Transnational Project Meeting) του Προγράμματος Erasmus+ AMUSING “Adapting Museums for educational Inclusive Goals” στην Ανκόνα της Ιταλίας και συγκεκριμένα στο Μουσείο Αφής της πόλης Museo Tattile Statale Omero και στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Liceo Artistico Mannucci. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο κ. Κούκης και η κα Λυμπεροπούλου.

Αρχικά, παρουσιάστηκαν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, συζητήθηκαν οι υποχρεώσεις κάθε εταίρου και έγιναν προτάσεις για την υλοποίησή τους. Υπήρξε κλίμα αγαστής συνεργασίας και όλοι οι εταίροι δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν όλα όσα συμφωνήθηκαν

     

Στο μουσείο αφής Omero, περιηγηθήκαμε στους χώρους του, αγγίξαμε τα καταπληκτικά του εκθέματα και γνωρίσαμε την ιστορία του μουσείου από τους ιδρυτές του τον κ. Aldo Grassini και την κα Daniela Bottegoni.

      

          

Με κλειστά μάτια αγγίξαμε εκθέματα, προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι αγγίζουμε και το αποτυπώσαμε στο χαρτί.

Επίσης δημιουργήσαμε το πρώτο μας «βιβλίο αφής».

        

Επισκεφτήκαμε το Καλλιτεχνικό Λύκειο Liceo Artistico Mannucci και περιηγηθήκαμε σε όλα σχεδόν τα τμήματα θαυμάζοντας τις δημιουργίες των μαθητών του.

      

Τέλος επισκεφτήκαμε την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πολυαισθησιακή έκθεση Design Collection που φιλοξενείται στο μουσείο Omero  και μας παρουσίασε ο έφορος αρχαιοτήτων κ.  Fabio Fornasari.