Αγιασμός και διανομή σχολικών βιβλίων για το σχολικό έτος 2021-2022

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

με βάση την εγκύκλιο (109660/ΓΔ4/08-09-2021) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο: «Έναρξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022», η έναρξη των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητές/τριες πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο από τις 08:00 π.μ. έως τις 08:15 π.μ., προκειμένου να εισέλθουν στον χώρο του σχολείου μετά την επίδειξη της Βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος σε υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (Self-Test) στον οποίο πρέπει να έχουν υποβληθεί έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευσή τους στη σχολική μονάδα και να μπουν χωρίς συνωστισμό στις αίθουσες διδασκαλίας στο τμήμα στο οποίο ανήκουν.

Στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι σκόπιμο να ακολουθήσουμε όλες και όλοι τις οδηγίες που έχουν δοθεί και για τις οποίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του σχολείου σχετικές ανακοινώσεις. Ξεκινώντας από το σημαντικότερο, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, το κάθε είδους προσωπικό και οι επισκέπτες σε όλες τις σχολικές μονάδες, υποχρεούνται να φέρουν προστατευτική μη ιατρική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων (ΦΕΚ Β΄ 3630/31-08-2020). Επομένως, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο με τη μάσκα τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ1/115739/ΓΔ4/4-9-2020 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει στις 08:30 π.μ. στο προαύλιο του σχολείου μας με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί/ές μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί.

Αφού ολοκληρωθεί ο Αγιασμός σε κάθε τμήμα, οι εκπαιδευτικοί, θα ενημερώσουν τους/τις μαθητές/τριες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μονάδας κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς,  θα συζητήσουν για την πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ, θα τους μιλήσουν για την ενδεδειγμένη χρήση μάσκας και θα τους ενημερώσουν για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας. Αφού οι μαθητές/τριες πάρουν το Πρόγραμμα μαθημάτων θα ακολουθήσουν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών για τον τρόπο παραλαβής των σχολικών βιβλίων.

Τα βιβλία των μαθητών/τριών είναι ήδη τοποθετημένα σε τσάντες, επομένως, μετά τον αγιασμό, οι μαθητές/τριες θα τα παραλάβουν με τρόπο οργανωμένο και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου καλό είναι εκτός της σχολικής μονάδας να υπάρχει κάποιος ενήλικος συνοδός, για να μεταφέρει τα βιβλία, γιατί η τσάντα βιβλίων της Α΄ Γυμνασίου είναι πολύ βαριά.

Μετά και τη διανομή των βιβλίων (γύρω στις 10:30π.μ.) οι μαθητές/τριες θα φύγουν από το σχολείο ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, τηρώντας τις απαραίτητες μεταξύ τους αποστάσεις.

Κάθε μαθητής/τρια θα επιστρέψει στο σπίτι του/της έχοντας, ακόμη, 1) μια «Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμονίας» και 2) μια «Υπεύθυνη Δήλωση Στοιχείων Επικοινωνίας Γονέων και κηδεμόνων», οι οποίες πρέπει να συμπληρωθούν από τους γονείς και κηδεμόνες και να επιστραφούν το συντομότερο δυνατό στο σχολείο.

Επειδή η πανδημία ακόμη δεν έχει τελειώσει και επειδή η ζωή όλων μας είναι πολύτιμη, εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας που η πολιτεία προτείνει, για να μείνουμε υγιείς. Σε επίπεδο σχολικής μονάδας με τη συνεργασία όλων μας όλα θα λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως αποδεικνύει η εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Κάποιες γενικές οδηγίες για τα μέτρα προστασίας μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών μπορείτε να δείτε εδώ .

Λεπτομερείς οδηγίες θα λαμβάνετε στο εξής στο email που θα δηλώσετε στην προαναφερόμενη Υπεύθυνη Δήλωση. Για όποια απορία ή/και διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του σχολείου.

Ευχόμαστε ολόψυχα μια Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς