4η Συνάντηση Εταίρων Προγράμματος Erasmus+, Μαδρίτη, 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2019 (IV Transnational Meeting, Madrid, February 28 & March 1, 2019)

Την 28η Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη διεθνική συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος Erasmus+ «Promoting Inclusion Educational Through 3D-Printing» στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Κατά την πρώτη μέρα της συνάντησης παρουσιάστηκε η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος από τον επικεφαλής την ομάδας και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση των παραδοτέων των εταίρων.

Κατά την επόμενη  μέρα τα σχολεία εταίροι παρουσιάσαμε την πρόοδο που έχει συντελεστεί από την τρίτη μας συνάντηση τον Ιούνιο του 2018 και εστιάσαμε στην ενεργητική εμπλοκή των μαθητών/τριών μας που συμμετέχουν στην υλοποίηση του Προγράμματος.

Το σχολείο μας παρουσίασε την πιο πλούσια και πιο ποιοτική συλλογή 3D κατασκευών, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Τέλος επισκεφθήκαμε το Μουσείο Αφής της Μαδρίτης ONCE στα εκθέματα του οποίου μας ξενάγησε η τυφλή Διευθύντρια του Μουσείου. Τα εκθέματα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι πολύ εντυπωσιακά και αφορούν γνωστά μνημεία από όλο τον κόσμο που έχουν κατασκευαστεί από αρχιτέκτονες και γλύπτες, προκειμένου να μπορούν οι τυφλοί και οι μερικώς βλέποντες να τα αγγίξουν και να αντιληφθούν το σχήμα τους.