Η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς στη Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας!

Εντυπωσίασε με την παρουσία της η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς στη Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας!

Η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας αποτελεί πλέον ένα κορυφαίο μουσικό γεγονός στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη αφού κάθε χρόνο φιλοξενεί τέσσερις με πέντε χιλιάδες χορωδούς και μουσικούς.

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου πολιτιστικού προγράμματος «Χρωματίζω τη ζωή μου με το τραγούδι» η Χορωδία του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Ηλιάδας Μπουμπάρη έλαβε μέρος στο μουσικό φεστιβάλ το Σάββατο 18 Μαρτίου. Οι μαθητές/τριες εντυπωσίασαν την οργανωτική επιτροπή, τον παρουσιαστή και εμψυχωτή της βραδιάς Αλέξη Κωστάλα και ιδιαιτέρως τον συνθέτη Δημήτρη Μηνακάκη, ο οποίος μίλησε στα παιδιά ιδιαίτερα συγκινημένος.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαέστρο αλλά και στα μέλη της χορωδίας που τους προηγούμενους μήνες δούλεψαν συστηματικά και πειθαρχημένα παρουσιάζοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα, στον  Διευθυντή του σχολείου μας κ. Κούκη Νικόλαο χωρίς την πρωτοβουλία και ενθάρρυνση του οποίου θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ, καθώς και στους γονείς των μαθητών μας για την πρόθυμη αρωγή στην προσπάθεια μας. Τέλος, να ευχαριστήσουμε την καθηγήτρια  και συνοδό Κυριακή Λυμπεροπούλου, η οποία οργάνωσε από την πρώτη στιγμή το ταξίδι μας, φροντίζοντας τόσο για την ασφάλεια, όσο και για το πλούσιο και επιμορφωτικό πρόγραμμα του διημέρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας επισκεφτήκαμε τη Λίμνη Πλαστήρα με το εντυπωσιακό φράγμα και περπατήσαμε τραγουδώντας στους πεζοδρόμους της Καρδίτσας αποσπώντας τα χειροκροτήματα των περαστικών. Συνεχίσαμε το ταξίδι μας στα Τρίκαλα παρακολουθώντας ξενάγηση στο Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη και στα Οθωμανικά Λουτρά του 16ου αιώνα, στεγασμένα στις Παλαιές Φυλακές Τρικάλων  και καταλήξαμε στα Μετέωρα και την επιβλητική Μονή Βαρλάαμ.

Η Χορωδία μας μετά τη συμμετοχή της στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας  που εντάσσεται στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, διακρίθηκε και προτάθηκε να εκπροσωπήσει, μαζί με άλλες, την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Μουσικό Διαγωνισμό Νέων στο Castellamare di Stabbia κοντά στη Νάπολη της Ιταλίας συνεχίζοντας το μουσικό της ταξίδι, τον προσεχή Μάιο.

Πάντα επιτυχίες!