Το σχολείο μας βραβεύτηκε με την Ετικέτα “EU CODE WEEK SCHOOL LABEL”

Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε ότι το σχολείο μας χαρακτηρίστηκε «EU Code Week School» για το διάστημα 2022-2024.

Μας απονεμήθηκε η ετικέτα «EU Code Week School Label», λόγω των δράσεων που τα τελευταία χρόνια υλοποιούμε στο σχολείο μας. Το βραβείο αναγνωρίζει τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών στην προώθηση της κωδικοποίησης και της υπολογιστικής σκέψης σε μαθητές/τριες και επισημαίνει τη συμβολή του σχολείου στην πρωτοβουλία να ανακαλύψουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τη δύναμη και την ομορφιά του προγραμματισμού και της κωδικοποίησης.

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα βάσης που το διαχειρίζονται εθελοντές και το υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επίσημη ιστοσελίδα της σχετικά με την σημασία του προγραμματισμού: “Η εκμάθηση προγραμματισμού ενισχύει τη δημιουργικότητα, διδάσκει στους ανθρώπους να συνεργάζονται πέρα από τα φυσικά και γεωγραφικά όρια αλλά και να επικοινωνούν σε μια παγκόσμια γλώσσα. Αποδεικνύει ότι τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.”

Το μήνυμα που λάβαμε:

Congratulations!

We are excited to announce that your school has been selected to get the “EU Code Week School Label” for the period 2022-2024! Thank you for your application and all the hard work you have put in to bring EU Code Week to your school and motivate students to discover the power and beauty of programming and coding. In attachment, you can find your digital certificate acknowledging your success.

Once again, thank you for your application and congratulations for your success!

Kind regards,

The EU Code Week School Label Team