Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί λόγω της ταχύτατης αύξησης των κρουσμάτων του ιού Covid 19, παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) εξέδωσε οδηγίες για παροχή ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η ασύγχρονη εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων και δεν υποκαθιστά το μάθημα στην τάξη. Στόχος δεν είναι η κάλυψη της διδακτέας ύλης, αλλά η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

Από την πλευρά σας, για να διευκολυνθεί η εν λόγω διαδικασία, πρέπει να μεριμνήσετε για την εγγραφή του/των παιδιού/ών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Πιο συγκεκριμένα:

1. Με την εγγραφή τους (https://register.sch.gr/students/) οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα.

2. Κατά την εγγραφή θα συμφωνήσετε (https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php) με την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019 .

3. Οι μαθητές/μαθήτριες (με την βοήθεια των γονέων/κηδεμόνων) μετά την απόκτηση λογαριασμού από το ΠΣΔ εισέρχονται για μια φορά στην πλατφόρμα που έχει επιλεγεί από τους εκπαιδευτικούς (σχετικές οδηγίες θα λάβετε κατά τις επόμενες μέρες), ώστε στη συνέχεια να γίνουν μέλη των ψηφιακών τμημάτων από τους εκπαιδευτικούς και τον Δ/ντή.

Παρακαλώ να διαβάσετε με μεγάλη προσοχή την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που ακολουθεί και να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγγραφής των παιδιών σας στο ΠΣΔ.

Για όποιες απορίες/διευκρινίσεις ή/και βοήθεια μπορείτε να απευθύνεστε με μήνυμα στο email του σχολείου (mail@3gym-kifis.att.sch.gr).

ΥΠΑΙΘ_Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Ι. Κούκης